查看: 73947|回復: 678
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 【国服-独步江湖】【港人榜上有名之唔怕唔夠玩】【28/8】

關閉 [複製鏈接]

遊戲YY頻道#40447733 - 遊戲YY同步进行
目的系增加大家既互動-方便大家組队刷副本
因為天龙入面个群組人數上限系二十人
咁令到50几个港人要分散系几个群組
因而創立个YY頻道。

加入條件頻道內有說明

利申#你可能會問,点解上到YY到,得咁少人,又或者点解好似个个都人不在?
   首先,个YY系因為愈黎愈多港人加入先至開,所以大家都仲未太習慣掛YY,所以人少些系正常。
   如果个个都見人少就唔掛YY,咁就永遠都識唔哂所有港人,个YY就永遠都系得少少人。

其次,我地不是毒J,大家朝早都要返工返學,放假都會出街吃喝玩樂,大家都有自己既生活,所以多數都系夜晚玩。
   所以,如果朝早搵我地無人應或見YY个个都好似死人咁,唔緊要,等夜晚先再找我們吧。

下戴地址#http://yydl.duowan.com/4/setup/YYSetup-6.8.0.1-zh-CN.exe

經過2~3个月既時間,小弟終於系呢区到榜上有名

當然,唔系單靠我一个人既力量就可以做到啦。
所以由此證明,港人系国服絕對夠玩,唔會話俾大陸人屈機。
(當然只限此服,詳情參考7#)
亦唔怕人地會見你渣,唔同你玩或刷野。

1#國服介紹
2#國服下載及申請教學
3#國服購點教學
4#唯美貼圖
5#生活及副本篇
6#激情戰鬥篇
7#問題回答集中區

【咪以為我地系識左好耐既朋友,其實我地都系國服先認識】
【但依家就Friend過打Band

【國服】

【超級網通-獨步江湖】

【本服最強家族、幫會、氏族宣傳短片】
【亦即是本人現處的幫會】

【國服好處】
【官服經常更新,內容大多是遊戲活動】
【玩家人數眾多,伺服器全天侯熱鬧】
【九十場對外開放】
【遊戲平均,沒有轉蛋,轉盤,真丹】
【玩家實力平均,普遍玩家三至四級石頭,適合平民玩家加入】
【鑑於平民玩家多,因此不會有歧視,而且容易交朋友】

【國服壞處】
【技書格價較高,因為不斷有新玩家加入】
【伺服器人數太多,電腦性能較差可能會造成少量延遲】
【鑑於是國服,所以溝通需要使用書面語】

【目前已經有超過三十位港人加入】
【等級普遍八十級,經常一起刷副本】
【再者不斷有新人加入,新人升級絕對不是問題】
【如果有興趣加入既玩家可以樂古聯絡本人或遊戲直接聯絡接待人員】

【日更接待人員】

【夜更接待人員】

回復

【國服官網】
http://tl.changyou.com/main.shtml

【遊戲下載】

http://files1.changyou.com/tlbb/TLBBOL-3.25.1912-GF.exe

【建議使用BitComet下載】
http://www.bitcomet.com/index.php
【如無法自動運行BitComet下載檔案,請參考嫁下教學】

【請先運行BitComet以及打開網頁下載視窗】

【再點選複製下載連結,就會自動連行BitComet下載】

【中國身分證字號產生器】
http://www.tool7001.com/

【注意:身分證需年滿十八歲,否則會出現反沉迷情況】
【請緊記身分證號碼,修改密碼時需要】

【屏蔽UI】
http://files.17173.com/forum/fz_tele-03/files/2013/02/01/121043vduhl8kh5rgc5lhc.zip
【屏蔽-ScrollLock】
【屏蔽自己角色-CapsLock】

【將壓縮包內的System.cfg取代原先Bin內的System.cfg】
【請緊記先把Account內的檔案全部刪除】

回復 支持 反對

【國服購買元寶教學】

【步驟一】
【先到支付寶或淘寶申請帳號】
【淘寶】
http://www.taobao.com/index_hk.php
【支付寶】
https://www.alipay.com/

【步驟二】
【到7-11便利店購買支付寶充值卷】
【價錢大約是128HKD對100RMB】

【步驟三】
【按照支付寶充值卷上的指示充值】

【步驟四】
【到淘寶選購點卡以及購買】

【步驟五】
【等待賣家充值到你帳號內,大約是幾分鐘的事情】

【國服元寶代購服務】
【鑑於部份玩家看了國服購買元寶教學後,仍然覺得太過麻煩,故此開啟這項服務】

【詳情可以直接pm本Nakuz帳號查詢】

【價錢-會因港元對人民幣匯率而有所升跌,價錢以查詢當時為準】

【請勿議價,因為本人只是代購,並不是出售】

【避免走數,所有交易必須先付款】

【提防被騙-請不要相信非本Nakuz帳號所提供的銀行戶口號碼或手提電話】

【假如再三叮囑後仍然不幸被騙】

【本人絕不會作出任何賠償】

【受害者請自己報警,交由警方處理】
回復 支持 反對

【唯美貼圖】

【國服好易識到囡囡架 婆婆話佢把聲好甜

回復 支持 反對

【生活副本篇】

【練技術?廿四小時都得啦

【新人成日問:會唔會無人同我刷1符架?】
【明哂啦依家

回復 支持 反對

【激情戰鬥篇】

Q:挑,5石大神梗系激情啦,我地呢D平民玩家咪俾佢地黎拎激情囉

A:我依家所屬既幫會系本區最勁,最惡的一个。
  幫主,副幫主等等當然系5石大神啦,而經常擊殺敵人上電視既都只系34石左右。
  對手就梗加唔好講,通常都系3石左右
  所以滿3級紅寶石+3級屬攻已經可以好激情。

【國服規模算小既幫會,吹雞打架,秒速齊一團人,無分等級】

【小型規劃既吹雞打架】

回復 支持 反對

【Q&A】

Q:我打算收號黎國服玩,平過自己打造隻,咁好唔好呢?
A:千其唔好,首先,一手會有隻帳號既實名身分證,要拎返話咁易。
  再者,無人確保隻帳號系安全。

Q:國服會唔會好難識到朋友架?言語不通。
A:絕對唔會,其實所謂既言語不通咪即系要打書面語,有接受過教育都識啦。
  再者,國服玩家都好Nice,平時刷野,玩校場都會傾下計,好易識到。
  我地玩左几个月左右,好友名單都就黎爆,全部都系有互動,會一齊刷野。

Q:國服會唔會好易俾人爆帳號架?
A:其實唔會,國服舊區都有好多七石大神,如果系易既,國服一早屎忽開花
  只要自己小心少少,就唔會有咁既情況出現:
  1)帳號及密碼淨系自己一个知道就好。
  2)唔好貪小便宜加任何QQ。
  3)難升級都好,唔好俾帳號人地代練。
  4)盡量避免使用輔助程式。
  5)不好到網吧登錄天龍。

Q:國服會唔會好難升級?
A:不會,國服任務簡化左,做任務升到40級只系一會兒既事情。
  之後你可以刷野升級,事關全天侯都會有野刷。
  另一个方法可以搵人帶升。
  大約一千元寶鬆少少,可以升到八十級,時間亦只是十小時左右。

Q:如果我無可能一次過上齊石,或者唔上石,會唔會刷野無人組架?
A:不會,其實我地港人之中都唔系全部人齊石或者有上石,
  什至我都唔系齊石,但刷副本絕對有人組,
  你唔眼訓可以由朝刷到晚

Q:我地港人會唔會唔夠大陸人玩架?佢地个个都好似7石人咁。
A:沒錯,舊区系大部份都7石大神。
  但呢个区好平均,3石以下大約80%,4石15%,而5石只系5%而已。
  另外,絕對溶入到佢地,而我最近系呢个区到榜上有名。

今日更新住咁多先,陸續有來

回復 支持 反對

我想問個度一粒三屬幾錢
回復 支持 反對

回復 8# gdwilliam

3石依然係420元寶/400金一粒左右, 但注意係淘寶入點的話老區100RMB只有4500元寶, 新區有D去到100RMB=8000元寶, 亦即係有D冇咁多人嘅區會平一半.
    另外, 7-11嘅支付竇卡100RMB面值售價為130HKD.
    我大約玩咗3個月老區, 宜家96LV4.5石混搭, 但同係港服比較, 真係不可同日而語, 我敢講, 只要你去到副本NPC果度, 無論你41定111都好多人會組你刷野, 完全唔駛等!
回復 支持 反對

不過全3已經好勁@@
全4帶3刷野吾洗愁
全5就....拎去激情
回復 支持 反對