打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔劍一問

魔劍其實轉咩好?
我見好小人玩魔劍
而且係網上好多人都話魔劍唔係咁好用
咁其實魔劍係點?
請高人指點
回復

有冇人可以答到我?
回復 支持 反對

刷副既話就火魔/冰魔
PVP就劍靈

個人認為:
火魔係玩高攻群技
冰魔就堆高隻精靈
劍靈係食藍猥瑣流
回復 支持 反對

食藍猥瑣流?唔明
回復 支持 反對

回復 4# sadmo
看不少攻略帖都是差不多的語氣啦
實際自己練一隻30左右便可體會

劍靈技能都附帶強大的傷害,缺點是MP不足,續戰力不佳 (瞬間的爆發卻是極強)

冰魔劍我覺得主要用在前期升級,因為冰精靈幾乎便是冰魔劍的靈魂所在,但冰精靈需要冰魔劍不斷的攻擊來儲夠15層增幅效果疊加 (詳看技能便可)
打架有點吃虧 (要一直擊中對方保持15層疊加並不容易)

火魔劍體現在「分身」(也是詳看技能吧),後面有技能可使火魔劍分出「分身」來幫忙作戰~刷副本一流

===
魔劍士,事在人為,的確,魔劍士的能力真的不突出,但勝在各有特色吧

喜歡的可以玩玩,如果想更強大,一途是自己技術好,第二便是試試其他職業,看看可有更順手的?

[[我也是試了4個職業才覺得自己最愛獸人戰士~]]

建議前期先玩「冰」,之後依個人喜好,在「火」和「劍靈」之間都先試試,哪個順手便選它
::一般不建議劍靈作長時間作戰,輸出高,MP的消耗也太快了些。
回復 支持 反對

回復  sadmo
看不少攻略帖都是差不多的語氣啦
實際自己練一隻30左右便可體會

劍靈技能都附帶強大的傷害, ...
榤奇 發表於 18-3-2012 00:58

獸人除左PVP勁之外  你覺得其他能力如何
我自己用過 覺得打怪/解任 D血好似倒水咁流 無咩裝~
回復 支持 反對

獸人除左PVP勁之外  你覺得其他能力如何
我自己用過 覺得打怪/解任 D血好似倒水咁流 無咩裝~ ...
SHinG* 發表於 19-3-2012 17:25

,,.獸人打怪靠的是一個「吃怪」技能..有看到吧? 60%血以下可使用...

基本上沒什麼問題啊...頂多喝一支紅水

獸人 = 輸出 (同時防低)
就這樣,簡單的定位啊-_-

**你打到幾級了? 一次拖幾隻怪-.-??
回復 支持 反對