查看: 4713|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 有事再請教..費事開新post

hihi...不好意思...
新手問題....怎樣把視窗較大一些
現在視窗得個幾吋大看到頭都暈-.-

2問想玩騎大鳥那個騎士...是不是都要由劍士升上去???
回復

視窗搞了一大輪先搵到解決方法-.-
想玩體騎...去了不少ro網...個個騎士方式都不一樣
請問我現在45 job33打那裡怪升得快??剛去了海洞..要狂飲水先得
有沒有其他地方可以提供...謝謝
回復 支持 反對

劍士二轉就係騎士或者十字軍

你可以先打斐2邪骸士兵,之後再打魔鍋蛋,魔鍋蛋都幾好升,我打到轉職,我打到55/50轉職

體劍高V又唔怕打暈,可以無視重金屬蝗蟲,其他選擇有野豬、螳螂、沙漠之狼...等等

始終人魚同烏賊攻擊力較高,你又避唔到好難打
回復 支持 反對

thx樓上...等下去斐2看看
回復 支持 反對

hihi...不好意思...
新手問題....怎樣把視窗較大一些
現在視窗得個幾吋大看到頭都暈-.-

2問想玩騎大鳥那個 ...
lovekim2046 發表於 30-10-2010 23:30

開GAME前,按環境設定,慢慢試,不同大細既差好遠
我唔知你係唔係話咧個,你話game內面,人物好大?,用滑鼠個輪子吧
騎大嘴鳥有騎士/十字軍,騎士果隻細d,十字軍果隻大d係7彩大嘴鳥
體騎最易玩,兩者都係劍士升上去
回復 支持 反對

又是我啊...不好意思...費事開新post
請問ro人物角色的視野是不是固定了???有時要走
到很近才看到怪-.-或者是我設定錯了??
還有ro有沒有定位符???好像天龍on online中的地方定位符一樣
ro地方挺大...有時走死人
小雞帽是怎樣入手??網上都是只說了功能沒有說入手方法...謝謝
回復 支持 反對

畫面沒有固定的,和一般網遊一樣可以旋轉、角度調較、放大縮小畫面
旋轉(按滑鼠右鍵+移動)
角度調較(按Shift+滑鼠滑輪上下滾動)
放大縮小畫面(滑鼠滑輪上下滾動)

沒有定位的,只能走或者買蒼蠅翅膀來瞬移
或者可以先開MAP,睇下你想到達的目的地在那裡,再找一下目的地最近的城市在那
找到後找卡普拉傳送

你是「跳躍的小雞」頭飾嗎?
DEF1
LUK+2 , MHP+50 , MSP+50
被人類/動物型魔物傷害值減少3%
可發動二刀連擊Lv2(全武器)
若習得二刀連擊Lv3以上時,則發動已習得之等級

這個頭飾只可以透過玩家販賣或諼城中取得
商城價格:200P=200點MYCARD點(好貴=口=)
玩家販賣價:每個SERVER唔同(我係免費愛麗絲,市價由2.5~3.5憶)
回復 支持 反對

樓上誤會我意思啦..可能是我表達有問題..哈哈
我是指角色看到怪物的視野...不是畫面的遠近或旋轉左右
因要走到很近才發現有沒有怪
很不方便..有時見到王想都走不到
ser生人都不多夠個- -
回復 支持 反對

將畫面縮小至最細都有15格視野,足以可以逃過王既攻擊=口=
15格已經好夠用,去到有王既地圖當然都要特別小心行啦...
最近係海洞影既...

回復 支持 反對

.
......
回復 支持 反對