打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] .::§ - 十大門派 心得及戰法交流 - §::.

明教打天山攻略
其實我玩明教只有一年,經驗唔係好好,所以請多多見諒
先誚講明教既優和壞,好既係外攻高,技能既冷卻時間快,外防都唔錯,有自我复活技能
壞既係命中低,血和藍低
所以我認為明教應加全身法,如果唔係,攻高命中低=無用.
之後就講講天山,天山:刺客,擁有強大的移花和永久隱身外加可以和凌波相比的踏雪。
明教:。明教:狂戰士(其實大家都知道是虛有其名),唯一的勁既技能,怒火。烽火還可以但冷卻時間太長,所以出個陣要岩時間.
明教VS天山,天山永遠是先手,一般操作好的,技能不出MISS的話,可以直接秒殺同級裝備除少林或多血高防外的所有門派.我認為蘭花點穴依招既命中都好低下
講下天山既連技(隱)蘭花點穴——陽歌天鈞——鷹擊長空——暗器散功——鐵鎖橫江——梅花三弄——雪花六出——鳳舞九天——同生共死
我認為要打WIN天山唔係無可能
講下我既經驗:我一般進去不動等天山先主動現身,然後狂點地獄火,可以讓目標昏睡3秒,利用這個時間開怒火,然後點穴加暗器控制,看中不中,中既就馬上按80技,封技,爆技(將高攻既技能放係最後,EG:血戰,係爆技個陣睇準時間出暗器封技)全中的話一般都可以控制15秒左右了 打完之後,天山應該會出踏雪閃人,我就會出峰火將佢拉返過尼(E一下一定要出得好準)之後又放技.
有必要既話也可以把暗器投擲洗成持續掉血更好破隱身。另外,講一下天山既移花同明教既怒火
在低級石頭裏,技能增加的傷害是可觀的。放大倍數的差距不明顯。怒火在此有絕對的輸出
但隨石頭等級越高。移花比怒火越好。主要因為技能傷害是一個定值。限制了怒火的提升。放大倍數開始佔主導地位.這裡隻單純討論輸出問題。實際情況有很多變化,會心。未命中。控制。人為或客觀等因素。

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
軒裕 + 5 分享心得

查看全部評分

回復 支持 反對

樓上所講狂點地獄火只不過博佢miss行吾通,不過樓上講得好 低石明教個差距係吾大,明教係難d打天山
回復 支持 反對

想問一下
我重玩天龍
想玩下天山
請問天山好不好用?"
pk和打怪如何
如何加點?"
請求高手指點
回復 支持 反對

回復 222# trt24418132
我一開波80技-->同生(80技+同生,我係無miss過),你仲玩咩:lol
回復 支持 反對

有冇人教我玩峨嵋 唔係幾識出技既次序
回復 支持 反對

★Hin 發表於 1-5-2011 05:27

打交= 暈技 打 補血 打 補血 打 補血 暈技 打 補血..
    打怪= 打 補血 打 補血..
回復 支持 反對

★Hin 發表於 1-5-2011 05:27

打and回血
回復 支持 反對

我想問下武當上血精好定紅寶?
回復 支持 反對

我想問下武當上血精好定紅寶?
車車車車車 發表於 11-5-2011 11:18

血精..雖然紅寶有外防
但武當少血..真的要血精了-,-
回復 支持 反對

血精多D血?我衣家係四體,我得兩粒紅寶4lv,其他都係血精4lv,半門半自制,唔知點解都係得6m血,係石既問題定裝既問題?我衣家97lv
回復 支持 反對