打印 上一主題 下一主題
收起左側

o,o.........(加左畫?)

拿拿臨畢業係咩意思?中學無得加快吧?
只要知道自己想讀既係邊一科,向哩科既方向進發就唔會哂時間的了!
認清志向,再揀一間哩方面好既大學吧!

一日4堂,每堂75分鐘,計埋lunch,應該2:00就放學吧?
好早就放學呢!唔好 hea 咁多了!
每日都訓得五個鐘有找,對發育中既妳影響會好深遠的。

小妹妹頭像幅圖個方法幾好,既係自己相,但係又無人可以認得出。聰明。
回復 支持 反對

拿拿臨畢業係咩意思?中學無得加快吧?
只要知道自己想讀既係邊一科,向哩科既方向進發就唔會哂時間的了!
認清志向,再揀一間哩方面好既大學吧!

一日4堂,每堂75分鐘,計埋lunch,應該2:00就放學吧?
好早就放學 ...
hyuuga 發表於 2-12-2009 02:50
即係讀d易少少畢業既科目-.-..大學畢業就再睇下想唔想讀其他
因為有d人就係因為想讀邊樣就邊樣..成日轉黎轉去..都未大學畢業嘛-.-
不-_-..2:50先放囧..
又唔係每日既都每個星期起碼有一兩日囉-_-.....

哈~ 我貪玩拎左兩個放大鏡玩姐
回復 支持 反對

我唔係話果一刻想讀A就讀A,隔左陣覺得B有趣就轉讀B果隻。
我意思係入大學前諗清楚自己對咩有興趣,最想係邊方面發展,咁就向哩個方向努力。
如果求其讀樣較易既,之後master再轉其他,咁樣先哂時間、哂精神同哂錢。

唔講睇唔出係方大鏡。

返緊學都上黎?
回復 支持 反對

= =我只係解釋番我所講既野姐囧
我到e+都未諗大學讀咩好囧..好像很遲又好像有排先到我
-.-..個point係..大家都晒時間,錢,精神..但一個係畢左業一個未囉

ha xd-.-我整到張圖太光姐
放左學咖喎-_-...
回復 支持 反對

妳有咩科係特別鐘意?或者有無志願?
選科時唔好揀 D 當時好景,不過就唔係妳鐘意既野,因為我有朋友當年讀computer sciences,點知讀完出黎就係死哩樣,"side"哂 D 時間。
何況,唔鐘意既科,好難讀得好的。所以要諗清楚。
我識好多人(諗落真係多數都係女仔,非歧視),揀科時就係揀科諗住係易既讀,點知最後就真係哂時間喇!

之前我兩點幾am都見妳 online,諗住妳同我應該會係同一個 time zone或者差一個鐘 jar!
咁係我十二點幾一點倒回 post,我咪以為妳未放學囉!
回復 支持 反對

re.奇
原來你係d咁既人,我識錯左你 ...
Janelle`:3 發表於 1-12-2009 08:41

什麼?

我的意思只是, 避免造出我很討彩頭的樣子

這樣很壞嗎?

可樂, 噴出來, 罐就應該畫成被掐了一下的樣子...

PS. 買可樂來噴一噴就知道是怎麼樣子啦, 拍下短片, 之後截圖, 就有噴出來的一刻了
======================
夜睡, 倒弄得別人頭暈轉向- -''

我嘛, 大學, 很怕讀不進, 聽說超難進的啦...
回復 支持 反對

re.hyuuga
冇xd.想做fashion designer- -
但我老豆做裝衣 呀哥又做設計
兩個都叫我咪揀話好辛苦= =我都發覺係
而且如果半紅不黑仲慘= =一定要去浸番10年8年咁先得

我都未諗好揀咩科
但我係唔會揀雖然易但自己冇興趣既科-,-..我揀有興趣+覺得易既科
下= =你指msn定nk? 我長掛機-.-....

re.奇
真正既朋友會介意人地點睇嗎=.=
我知啊..但掐入去既罐好難畫嘛
可樂唔係用黎晒的=.=而且我又唔飲既

= =睇你慣唔慣姐
努力實得既-.-..不過hk大學係難入易出~
回復 支持 反對

裝衣?裝修?製衣?
借問妳阿哥做咩設計?

講真,有邊行唔辛苦?
唔駛點做既工做落就知悶到會好難頂,會情願做份要做野既工。
而且行行都要挨下先架啦!莫非想一步登天咩!雖然確係有人可以,不過 N 萬人都未必有一個呀!
雖然妳屬於該年齡層,不過千其唔好有妳哩代既哩個通病。
有興趣既科因為鐘意,所以易入腦,比起好多人話易,不過全無興趣既科,一定易入腦好多。

妳 MSN 我點會睇到?當然係哩度啦!

如果唔係為減肥哩類無聊原因而唔飲汽水既話,妳算好野。
畀個叻妳!

完全無留意妳加左野。
個茶壺 OK 咁喎!
不過個樣果個嘴痴得夠唔夠穩咁睇就睇唔出啦!
燒完之後再上色燒多次既話,佢一定會係滑的,所以依家滑唔滑都無咩分別,特別係用高溫火既話。
上色既話注意一樣野。最底既位置係唔可以上色既,因為燒時會溶,到想拎出黎時就會痴住個爐。
近底既位就上薄D色,計得好既話,燒既時候 D 色就會因為溶而向下流,可以盡量去到最接近個底既位置。
回復 支持 反對

re.奇
真正既朋友會介意人地點睇嗎=.=
我知啊..但掐入去既罐好難畫嘛
可樂唔係用黎晒的=.=而且我又唔飲既

= =睇你慣唔慣姐
努力實得既-.-..不過hk大學係難入易出~
Janelle`:3 發表於 4-12-2009 13:13

學校浸得太久, 很介意別人對我的看法

會慣夜睡嗎...?
我小學到現在都夜睡, 怎麼還是不習慣- -'

我為的是
香港大學中國武術學會... ...師兄都在那裡
回復 支持 反對

re.hyuuga
我呀哥之前係讀architect-,-
不過e+就設計緊7-11 d公仔(20蚊換到個d)
我唔明咩通病-.-?
我知係辛苦但辛苦都有唔同情度.
我唔太想再花多10年去浸囉ok?
冇.認錯人姐
我唔係為減肥囉唔該-,-......
我由細到大不嬲唔飲有氣既野.好難飲
講真我識幾個fd都係由細到大唔飲咖啦-.-好出奇咩囧
下-.-個嘴點會唔穩..? 反而條辮甩過幾次
-.-岩既..但有d人既作品真係會好凹凸不平= =..
雖然大家既結果可能都會係滑 但我係自己磨滑佢而唔係靠燒囉 老師有眼睇~
唔可以上底色我都知-.-不過多謝你既意見wor.
ps.語氣可能重左.sor 心情唔太好
回復 支持 反對