打印 上一主題 下一主題
收起左側

o,o.........(加左畫?)

雖然唔知小姐妳係邊到讀,亦唔知係初定高中(4堂似大學,不過我諗未係掛),不過無 cut Art 哩 D 堂算畀面的了!
努力啦!
回復 支持 反對

re.奇
我又上番水啦
我係兩棲鼠ok? xd
咁都要靠1靠 真靠-,-
一開始個張.你係我xg都比左cm啦囧
=.=...下..哦..我唔知呀都冇睇hk時間
Janelle`:3 發表於 29-11-2009 12:45

循例給意見

免得跟妳很熟的樣子
回復 支持 反對

雖然唔知小姐妳係邊到讀,亦唔知係初定高中(4堂似大學,不過我諗未係掛),不過無 cut Art 哩 D 堂算畀面的了!
努力啦!
hyuuga 發表於 29-11-2009 14:19
我係加拿大讀緊中4-_-不過我take既srt係中5囧...因為中3同中4 art都full晒
我下年可能唔讀啦-_-..要開始讀商科..如果唔係太遲

re.奇
做左版主就唔認人啦=,=
既然你唔想比人覺得你同我熟
你可以唔回咖v_v 我冇所謂o.o
回復 支持 反對

唔清楚加拿大既教學制度,不過外國一般都係入大學先正式選科,之前所讀既,只係單純地讀黎對 major 有無幫助姐!
中4以香港計既話,應該係15、6歲,外國學校或者會要學生主力修讀 D 乜,通常得兩、三樣,不過我唔信會有 Art。不過正如我所講,除非好似香港咁,如果唔係既話,只要達到想讀果間大學果一科既入學要求,佢先唔理妳中學主修 D 乜。
知自己想讀邊科就向果個方向努力吧!
回復 支持 反對

係=.=我知我冇咩可能係art發展咪唔讀
講真我份人好moody-.-有時好有心機畫 有時畫都唔畫 但係唔可能咖嘛
我就係想黎緊呢幾年努力讀好d=.=上大學讀都易d ma
umm..其實係講credit-.-..每個科都有特定既credit 升大學前齊晒就得
下面係指定要讀的=,=
g9: eng, math, science, french, geog, gym
g10: eng, math, science, his, civics, career studties
g11: eng, math
g12: eng
係bor-_-..真係冇art xd..
但如果讀art額外係第2度有credit-.-...個part都要齊credit的
咁即係無形中叫你讀art/IT個d囉-_-
回復 支持 反對

每間大學本身都有一定既入學要求,而每個 major 都有另外既入讀資格,所以妳諗住大學讀邊科,就計清楚要 take  D 咩吧!
到時除左 major 之外,妳都要讀好多 GE (general education) classes。PE 同 Art 係有可能當成 GE,不過哩 D 就係大學入邊讀先算,妳依家既唔計的。
大學會承應既 credit,應該只係某 D 指定既堂吧!要睇加拿大既際度了!

會去畫畫既人都會係一時好想畫,一時唔想畫,一時好得心應手,一時畫黎畫去都畫唔好的。
女仔一般都係比男仔情緒化得多姐!

我回 post 時妳重在線,阿拿大應該大概十二點吧?
早 D 訓啦小妹妹,第時讀大學真係認真讀既話,想訓都無得訓呀!
回復 支持 反對

re.奇
做左版主就唔認人啦=,=
既然你唔想比人覺得你同我熟
你可以唔回咖v_v 我冇所謂o.o
Janelle`:3 發表於 30-11-2009 00:12

只是感覺美術版沒什麼人認識妳
一來就跟妳很熟, 會造出我很討彩頭的樣子

PS. 都是借妳的光, 跟妳熟=有個超強的朋友, 我就像炫耀一樣-.-
我可不想被誤會成討彩的渾人
回復 支持 反對

每間大學本身都有一定既入學要求,而每個 major 都有另外既入讀資格,所以妳諗住大學讀邊科,就計清楚要 take  D 咩吧!
到時除左 major 之外,妳都要讀好多 GE (general education) classes。PE 同 Art 係有可能當 ...
hyuuga 發表於 30-11-2009 15:31
嗯-_-..岩岩睇左大學d野..好渺茫咁囧
我e+成日都3點訓啦做功課做到=.=
頂都唔知通左幾多日..=.=只怪自己畫得慢囉d畫

re.奇
原來你係d咁既人,我識錯左你
回復 支持 反對

唔知妳想入讀既係咩大學,不過只要妳係一個會勤力讀書,個人又唔係讀唔成書既人既話,入好既大學其實無想象中咁難。不過果D所謂頂級既學府另計,因為佢地會先睇下申請人既家族有無人係舊生先,之後就係錢,最後先到申請人既成績。

High school 既功課要做到日日兩點幾三點先訓,可能真係慢左 D 呢!
不過大學唔係讀 ART 有關既科目既話,情況應該會好 D 的。

中學應該都係8-9點上第一堂吧?
3:00訓,7-8點起身,小心惡性循環啊!
回復 支持 反對

um...入咩大學我就冇咩所謂..媽話想我入western ontario-_-..
我覺得應該拿拿臨畢左業先再慢慢讀會比較好-[]-
我媽個fd個女..佢就係讀左兩年art走去轉科..之後去轉=.=係度晒錢晒時間
的確=.=..因為我係hk都係咁....
我都唔想咖t_t...但我知係自己衰=...=
番到home冇mood做功課囧要hea到好夜先做-_-..
嗯..8點15分上堂..75分鐘一堂囉
回復 支持 反對