打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手問題集中營(大量老手在此解答)

唔該樓上位大大答我問題先~~
咁劍魂攻速快唔快架????????????
同埋呢我想問點解d商城d裝扮得咁少款
係咪之後會有新架?????
不滅者Tx 發表於 26-7-2009 19:20

光劍係最快架~.~ 鬼劍武器黎講 不過係台版你要考慮紫光劍價錢  貴到死...
時裝方面當然會慢慢出新架啦  因為公測無幾耐  而已商城系統都係岩岩開放
仲有大把野都無開放~.~  同埋佢以家商城時裝只係低級時裝   等出左高級時裝都未遲啦
不過臭橙吸水度極高~
回復 支持 反對

咁耐都無人答我係第三頁既問題[[onion_47]]
回復 支持 反對

加好友果度點解又加吾到嘎???[[bao_07]]
回復 支持 反對

加好友果度點解又加吾到嘎???[]
賊學之毒 發表於 26-7-2009 19:43

呢個係臭橙問題....前兩日整番好友系統唔夠一陣  好快又瓜左
拜師系統都傻傻地  前排收左徒弟又無左~

修羅既跳躍力係比較其他轉職後既劍士低架???
如果係既話,後跳係咪唔洗學???
仲有,鬼印珠,遠古記憶,洗唔洗學???
而且格檔我唔知學唔學好....
多謝咁多位版友及版主解答^^ ...
ytm 發表於 26-7-2009 00:26

照小弟玩左咁耐dnf  同玩左咁多職業  應該職業無影響跳躍力架    (可能有誤  不能盡信  因憑小弟經驗
照道理黎睇  只會裝備同技能會影響跳躍力
而後跳問題  多數玩家會學  不論什麼職業  因為此技能回避攻擊好實用~  而唔會令你跳高d架...
鬼珠傷害高當然學啦   不過呢個睇你個人點睇~
但係遠古既話   好多法c必學技能之一  因為佢可以令你係一定時間內提高智力
亦即係變相加強你既法攻~   達到秒殺大佬既地步~~不過sp點為大前題
擋格就算學都係一lv  用於pvp同埋打王遺冰騎-3-  不過唔建議玩  因為大前題係反射神經要快~
回復 支持 反對

請問有人知柔道家要點加技嗎?
唔多識..有d網大陸字唔識睇
回復 支持 反對

我想問咩職攻最高!!
. 幾lv 先可以進化
. 武器係唔係一定要打番來?
.有無咩攻略網可以講清楚d><”  多謝           
回復 支持 反對

柔道~~~我有些建議加的技能
背摔滿+cancel (推薦)
背摔滿的話最好加背後背摔加強~~
金剛碎最少5級(也可以滿,pvp用)~~因為是前置
摔技加強衝擊波 (我覺得需要滿吧)
暴力抓(抓技時霸體) 自己喜歡吧 可以加抓技摔技攻擊
滑行抓(抓技時滑行) 4級至滿~~~速度足夠就ok了
抓投....最少5級+cancel.....因為可以作救命技又可以連技
巴掌攻擊~~5級+cancel.....當然你也可以不加
不知什麼衝撞?.....自行判斷=v="
槌摔~~加5級....是前置~~~喜歡可以多加一點
肘擊(地上抓上來再攻擊)...不錯用~~最少1吧
旋風摔....很強~~我會選擇滿 (至於cancel就自己判斷)
地獄搖籃 (怪怪的名字) 1級~喜歡可以多加一點 愈高級行走速度愈快
45技....爆石頭? 超高攻的技能~~~也是最少1級~~~太強了 當然也可以加滿
覺醒~~~我最少認為被動技很有用~~~

樓上: 18級可以轉職~~不是進化哦xd 48還有一次覺醒
武器 可以從npc買~~買的不強....玩家賣的也是刷圖打回來的
回復 支持 反對

多謝哂@@
有時玩玩下好鬼無隱....
升1-2lv無哂疲勞...
定係我唔識升lv?
有無高手教下點盡用疲勞升lv?
回復 支持 反對

你幾多級~~~40級以下都應該很好升~~~盡力打高級的map和解史詩任吧....例如系統講任務要打勇士級以上~~倒不如打王者級看看~~~把相似的任務都接起來一起解是最好的~
回復 支持 反對

柔道~~~我有些建議加的技能
背摔滿+cancel (推薦)
背摔滿的話最好加背後背摔加強~~
金剛碎最少5級(也可以滿,pvp用)~~因為是前置
摔技加強衝擊波 (我覺得需要滿吧)
暴力抓(抓技時霸體) 自己喜歡吧 可以加抓技摔技攻擊 ...
battlesunx 發表於 26-7-2009 21:22

背摔10就可以了
滿很浪費sp
如果唔pvp  金鋼碎可以唔洗加tim a_a
滑行滿了實在太爽..
抓投  見過人滿左傷害好高@@  但20級先滿..好哂sp- -  5+c算了
撞人...中意可以點1...係韓服未見過有人點- -
大錘最好滿
35 40 45夠sp就滿吧
後跳點不點也差不多-.-
覺醒被動...pvp有用d   刷圖的話我覺得....有點兒..
回復 支持 反對