查看: 5241|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 無雙新手必睇,入門級資料(有問題可以即場問)不停更新

一開始先做好新手任務,選好所屬武將。
之後你應該會有一把武器,但係應該係垃圾。
不過夠你升一排(我建議新手選擇戰斧)。

之後你可以開始入d新手場同人玩,玩左有咩用?
呢隻game有一樣野叫「義」,義愈高,階級都會愈高。
義到達某程度,就可以升級新階級。(義就等如普通online game所講既經驗值)
一開始應該係新兵,之後係伍長,之後係伯長,之後係衛士,之後就校衛,之後都衛,最後就升到將軍。

而戰鬥方面,打兵會掉出一D好似胡盧既野,呢d野係用黎強化你把武器用,例如你把武器攻係1星,咁你食左一定數量既胡盧,就可以強化攻擊一次。所以貴石係好有用既野!

貴石用黎做咩?
貴石係用黎強化你把武器用,每把武器都有唔同既強法,如果強錯左就會成為俗稱既「錯點」,所以強化武器之前,應該要問清楚
回復

我e加係衛士..但係up 校尉要打呂布..點打...狂死...點樣可以快d ko到
呂布
回復 支持 反對

原帖由 COCOBOYBOY 於 14-8-2008 05:30 發表
我e加係衛士..但係up 校尉要打呂布..點打...狂死...點樣可以快d ko到
呂布

唔好狂衝,打佢果陣強好晒攻擊同防禦,引呂布洛去下邊,之後你會見到有木箱,食左個木箱之後,用無雙屈佢(出無雙果陣按實)
回復 支持 反對

原帖由 英明神武 於 14-8-2008 08:51 發表

唔好狂衝,打佢果陣強好晒攻擊同防禦,引呂布洛去下邊,之後你會見到有木箱,食左個木箱之後,用無雙屈佢(出無雙果陣按實)

你都未x2攻=.=食玉都殺唔到呂布啦
回復 支持 反對

原帖由 wason1 於 14-8-2008 12:49 發表

你都未x2攻=.=食玉都殺唔到呂布啦

唔食2攻都得,我過呢個任多過你食飯XD
回復 支持 反對

原帖由 英明神武 於 14-8-2008 08:51 發表

洗乜引佢落下面-0- 呂布附近就有3-4個10秒無雙 行幾步就到
回復 支持 反對

喔...我e加回去試下sin^ ^
回復 支持 反對

原帖由 [H]人一個thepeo 於 14-8-2008 18:12 發表

洗乜引佢落下面-0- 呂布附近就有3-4個10秒無雙 行幾步就到

你有信心唔比佢打中咪冇事囉= =不過我建議新手安全d姐
回復 支持 反對

我記錯=.=我以為你升雜號[[tyjp-2-12]]
回復 支持 反對

咁升前將軍過個呢@@
回復 支持 反對