查看: 12566|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[台服] 我想問雙噴的.....

係第2漂果陣  一係快禁左   噴得一個火     一係遲禁得制         又噴得一個火     我想問果漂應該幾時漂呀

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
刀ㄨ問.酷 -5 錯區

查看全部評分

回復

雙噴簡單少少黎講,就係連續甩尾2次....只不過第1下甩尾之後,架車未向番前之前就要甩第2下....
就算點做得唔好,都無理由得1個火....或者你講得清楚少少會好d....

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
∼>風<∼ + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

姐係.....  有時未漂完(我以為漂完)  就禁多一下  變成左1個漂       有時漂完左禁唔切    因為第2漂好短  所以又噴唔到火       我想問  第2漂點睇係咩位最岩第漂
回復 支持 反對

你可以睇下呢段片啦
http://www.youtube.com/watch?v=9 ... related&search=
其實我雙噴果陣成日都會咁-,-"第1下噴唔到飄左第2下...變左好樣衰既單噴

(1)雙噴
,shift+ →+↑(同時按)
2,↑+←(第1,2步的↑為同一↑,↑一直到2結束才能放開,簡單說就是普通漂移但是不噴火)
3,在2的漂移結束後馬上鬆開↑,然後馬上按shift+→(一定要快,要非常快,不能過早也不能太晚,這個就是漂移的時候你不 按↑的意思,第3部絕對不能按↑,按了就是失敗了)
,←+↑同時按(這個時候會噴火,擺正車頭)
,然後按↑(第二次噴火)

但其實噴既時間真係好難講你知...真係要自己熟練..如果係要講出黎.
我諗應該係飄完一次唔噴...飄完第2次就馬上擺車頭+噴..跟住再噴多次
都係果句啦-,-要自己熟練

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
∼>風<∼ + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

雙噴唔易學
我學左好耐先學到
回復 支持 反對

原帖由 fok55455 於 1-11-2007 15:49 發表
姐係.....  有時未漂完(我以為漂完)  就禁多一下  變成左1個漂       有時漂完左禁唔切    因為第2漂好短  所以又噴唔到火       我想問  第2漂點睇係咩位最岩第漂

或者你開頭可以試下咁練....
甩完第1下,噴左火之後先甩第2下,慢慢感覺下第1下要禁幾耐....

題外話:點解我2樓果個post都加2分....好似無咩點幫到人喎= ="
回復 支持 反對

我個雙噴係係甩完拉頭之後0.5-1秒再甩即噴(其實我個個都唔知係咪雙噴= =)
我以前都係用6樓個方法
不過方向難控制d
好多時撞牆-.-" (因為咁樣甩既角度會多左)

樓主要加油
回復 支持 反對