樓主: kelvin4leung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 古城追殺論

下次版主開依類post 可以開個新ac黎開..
咁咪唔洗咁樣潛水囉-__-
回復 支持 反對

版主~真的憤怒鳥....
回復 支持 反對

各位的言論只反映各位看事的深度...你們領悟到省略號省略的意思嗎? 還有我發表的只是一個玩家的感覺..並不能與本人"版主"一職相提,我發表的內容與我要處理的職責無關....待有高人明白本人的意思後,本人自會表明內裡的意思. 至於刪影片,考慮到會令各位誤解本人想給各玩家的訊息.而且希望各會員懂得分析, 不要盲目的"評"本人的言論。 就如某玩家所提"本人下線了" 這是什麼意思? 難度你不會下線嗎? 本人亦不是單純的小朋友, 你是否認為本人因要逃避你們而下線或不作回應? 本帖只是給一些懂得思考的人去參悟! 不只是針對逍遙子ser. 我只是從一件事中領悟到一些的道理! 你們豈不是像小朋友般只能看表面嗎? 本人欣賞天殺專者會員的分析...可惜你只是說了本人所引述的例子. 並未有加以分析深層面的意思. 請不要一個角度在你的遊戲小世界中,外面還有更大的意思要你們領悟呀!!
回復 支持 反對

神是係 鬼又是你 點到係你講哂 
回復 支持 反對

既然版主有咁大既道理要他人明白..不如直接打出來啦 點解要係到打啞迷呢? 顯然無人明白你所謂既大道理 點解樓主非要堅持 要有"高人"去同你有相同意見 先表明你既意思呢? 如果呢個"高人"無出現 又係唔係代表版主一世就可以 用 "有道理但你們不明白" 呢個理由去逃避其他人對你作出既評價呢....

依我對呢篇文章既理解  就係講  "一個人入左剎盟 去古城 比天國盟狂殺 從而帶出天國盟不是好人 到處都有天國盟殺人既足跡  而版主就係因為咁樣之被逼入剎盟 勸其他人去想下自己既立場究竟是否正確"   至於版主話要用 普通人既眼去睇片  呢個我就真係唔理解啦  非主自己都刪左條片  我地又點用普通人既眼光去睇呢..

你話叫我地切入現實....版主意思係  殺人犯既想法?  戰爭既立場? 人既自私自利?  唔同人有好多唔同既想法 版主要搵個同你有相同睇法既人  先去解釋自己既想法  會唔會有點兒大海撈針....

其實我對版主想我地理解既道理真係無咩興趣.....  版主想我地由遊戲帶到現實  但如果文章所講既野已經唔係遊戲既全部 又點樣去好全面咁樣切入現實呢?   仲有既係  版主叫我地唔好去幫會既身份去睇  但自己係寫呢篇文章提出左自己同天國盟係敵對既關係  而成篇文章就係樓主用係剎盟既眼光 睇天國盟  (或者唔係全部係剎盟  但至少 係呢篇文章到無提到剎盟  所以已經唔係以一個普通人既眼光去寫)  咁樣會唔會有點兒不合理? 或者話..對天國盟不合理?

我建議版主 如果真係想我地用普通人既角度去睇..我諗版主要先改一改自己既寫作 。 自己用普通人既角度去寫 唔好提"敵盟" 或者其他會表明身份既詞語  (其他人知道版主既身份係剎盟既人   再係文章中見到敵盟   好明顯就知道係寫緊天國盟.... 呢個已經唔係單單會做成大家對樓主既誤解   係版主既文筆到更加會令人誤解  就好似只有天國盟有做 而剎盟沒有)

最後我想講   如果版主唔係用剎盟既身份去寫呢篇文章  根本唔會引起咁多對版主既"誤解"   若果版主只係想我地理解 遊戲既醜惡   亦都無雖表明身份  令到大家對版主咁多"誤解"..........究竟版主係真係想大家理解道理  定還是 本意係 發洩自己對天國盟既不滿     相信只有版主自己明白~
回復 支持 反對

既然版主有咁大既道理要他人明白..不如直接打出來啦 點解要係到打啞迷呢? 顯然無人明白你所謂既大道理 點解 ...
天殺專者 發表於 11-7-2011 21:19

這是中文寫作手法中的借喻,喻什麼就自己想想喇.本人寫的的確是在逍遙子ser發生的一件事,只是借這件事去舒發本人在天龍與現實中的感慨,請不要將重點放在這件事中..在自己的遊戲世界鑽牛角尖。
回復 支持 反對

江湖江湖。
江湖就是江湖。
誰叫你走進了江湖呢?
回復 支持 反對

就是借人想出天國盟 是邪惡盟 迫害忠良 似足拉登 咁 不滅盟就正義之師 不滅萬歲 係唔係咁樣    o.o?
回復 支持 反對

再重申一次。。我對版主要講咩道理無興趣  我只係想同版主你講 你呢篇文章係旁人眼中係中傷緊天國盟 因為你所寫既野唔係全部既事實 有d甚至唔係事實! 而你要其他人係呢篇針對性既文章去理解道理 版主覺得對天國盟公平?
唔該版主睇清楚我想打咩。。唔好只叫人諗道理。。 難道版主真係覺得自己篇文章 無不實之處 係非常中肯咁去討論?
回復 支持 反對

就是借人想出天國盟 是邪惡盟 迫害忠良 似足拉登 咁 不滅盟就正義之師 不滅萬歲 係唔係咁樣     ...
獨劍行 發表於 11-7-2011 21:28

=.= 都叫你們把這件事放大現實生活中看!! 並不關在遊戲裡的事呀!! 本人只是借遊戲的事去比較現實!!
回復 支持 反對