樓主: wonderingbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[AOFE]惡人兵堡 (不再更新)

無咩動力整,以前整過d map都沒人玩
要我重製兵堡不是不可,但我想完有人用,同埋有time整先算
最好就有人幫 ...
tommytomy 發表於 10-1-2013 19:04

其實都係新屎坑三日香好快打回原形
回復 支持 反對

請問各位兵堡玩家有無人覺得條頓勁得濟?
雖然我整左佢350先帝但出兵速度快左成倍
你地覺得可以點樣再改?
回復 支持 反對

夢夢e個問題問得好好,事實上條真係勁左少少
我都考慮過變佢末精,不過對弓哦時好似好慘,感覺上精條係行得快過普通條...所以現在只能暫定,希望可以改好d
回復 支持 反對

你地覺得可以點樣再改? ...
wonderingbb 發表於 11-1-2013 16:28

再加殺敵數升帝  雖一辦法
回復 支持 反對

你地覺得可以點樣再改? ...
wonderingbb 發表於 11-1-2013 16:28

條頓一開始就精,攻17+2,近防10+2,遠防又2+2,出兵又奇快,大象見到都望而生畏
改佢未精的話,200 or 250帝應該會好d,攻12+2,近防5+2,遠防2+2平衡好多

至於樓上roymen話條頓未精對住弓兵好似好慘,其實唔係好慘,條頓出兵12秒一隻,仲快過匈奴、哥德、維京
而且未精條頓遠防都有2+2,一般弓兵如蒙古攻力6+2,一箭先扣佢4, 射20箭先殺一隻條
又唔比拉兵,條頓真係一d都唔慘, 殺200 or 250帝唔係太難
回復 支持 反對

再加殺敵數升帝  雖一辦法
ericcheung1990 發表於 11-1-2013 18:59

條頓而家出兵咁快, 又先精銳的話, 攻力同防力都太強, 加多d殺敵數都唔係辦法
因為精條海根本唔需要帝,都已經屈晒好多人機
回復 支持 反對

期待x2
回復 支持 反對

期待x2 gg
回復 支持 反對

馬扎爾      50 琴日玩左幾場,弓全完打唔入
50殺佢精完全冇難度
係咪要改高番個殺數?
回復 支持 反對

V7更新事項:
(1) 整個地圖及觸法事件重新設計,特別是位置上和地理上會更為平衡
(2) 新增殺敵數顯示:1000 kills, 1500 kills, 2000 kills,
     2500 kills, 3000 kills, 3500 kills
(3) 法國、中國和500殺敵升帝的文明不會在升帝時
     自動研發科技「化學」和「磚瓦技術」
(4) 解決士兵無法進入自己馬位的問題
(5) 殺敵800出村的時候會改變視野到出村位置(像殺敵600出村)
(6) 條頓在遊戲開始時不會變精銳
(7) 條頓 350 -> 250
(8) 馬扎爾 50 -> 75
(9) 禁止起農田

另外送上『惡人兵堡』之「AOFE 被遺忘的帝國」ZONE懷舊版V2

因為個MAP新整,很大機會有BUG,如發現有BUG請立即通知我,謝謝!
回復 支持 反對