查看: 12309|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

投訴〝小趙﹏*

關閉 [複製鏈接]

、如要投訴版主或會員,請先填妥投訴表格,否則有關投訴可能不會受理。
  • 投訴人:chungho1111
  • 投訴對象:〝小趙﹏*
  • 有關版塊:SD高達online
  • 有關連結: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4363350&extra=&page=8
  • 有關位置:(8)
  • 投訴內容:想我講得幾具體?有標準ANS嗎??說多謝都要裝飾下? "十分感謝樓主" 不是表達對樓主的謝意嗎?如來冇意義?
  • 其他意見:果位人兄個人意見,就亂扣人分,不知所謂!浪費時間!如果真係投訴唔到,講比一個標準ANS
回復

已通知該版主前來回應
回復 支持 反對

回復 2# Hellkite

你好!我已經PM過佢,佢根本有主觀既心,有唔公平既情況!另外,感謝師兄幫手解決問題
回復 支持 反對

我已經在短消息中清楚表明扣分的原因及示範如何不被扣分的回覆例子
回復 支持 反對

回復 4# 〝小趙﹏*

正如你PM所言,你都不我不認我係有觀點,既然我已經有觀點,就絕對唔係廢話,只多講我中文廢,而唔係隨便扣分,簡直 欺人太甚! 豈有此理
回復 支持 反對

回復  〝小趙﹏*

正如你PM所言,你都不我不認我係有觀點,既然我已經有觀點,就絕對唔係廢話,只多講我 ...
chungho1111 發表於 2012-6-25 22:13

反問一句
THX FOR SHARING
感謝(大大/樓主)分享

和樓主那句
十分感謝樓主

之間除了字數之外有什麼分別嗎?
回復 支持 反對

回復 6# AtroCity

是階面上既唔同,你理解能力低,我都同你解釋一下, THX FOF SHARING ,THX A LOT  感謝,
全部冇"極度" 的意思,"十分" 是有極度既意思 1-10黎講,佢係最大,

用落黎有增強語氣既意思,當然小不了在程度上的分別
回復 支持 反對

回復  AtroCity

是階面上既唔同,你理解能力低,我都同你解釋一下, THX FOF SHARING ,THX A LOT  感謝, ...
chungho1111 發表於 2012-6-25 22:26

依你這樣說
那以後是不是COPY萬用回覆後加上VERY或十分就OK呢?
但如果有
增強語氣的意思
那十分(無意義回覆)是不是該扣多點分?
回復 支持 反對

回復 8# AtroCity

以你的所言,同一個詞語講N次有意義嗎?
回復 支持 反對

回復  〝小趙﹏*

正如你PM所言,你都不我不認我係有觀點,既然我已經有觀點,就絕對唔係廢話,只多講我 ...
chungho1111 發表於 25-6-2012 22:13

因為回覆既觀點方向唔明確,令到回覆帶有廣泛之嫌。
本人以沒有意義之原因來扣分。
如果會員認為自己該留言不是沒有沒有意義的話,我認為我們二人再辯論下去亦是沒有結果,我建議請超版或以上管理層判斷該回覆有沒有因為過於廣泛而判斷為沒有意義。
回復 支持 反對