打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 100%新手問題

1.我係鍾意睇古龍小說先黎玩《夢幻古龍》,聽介紹講可以同陸小鳳、楚留香一齊打怪,但係好似係冇尼幾個同伴咁,係唔係呀?

2.咩係「封技」?係唔係封左敵人嘅招?

3.刺客係用普攻打怪?咁俠客就係用技?但係一開始俠客既技仲廢個普攻,點打啊?

4.邊種職容易單升?邊種職出路最好?我識唔到人喔……

4.揚州炒飯既「米」邊度有?

多謝
回復

1.我係鍾意睇古龍小說先黎玩《夢幻古龍》,聽介紹講可以同陸小鳳、楚留香一齊打怪,但係好似係冇尼幾個 ...
wing95516 發表於 1-3-2010 14:35

1: 有, 不過要抽/買
2: 係.封技後可以令對手無法出技多個回合
3: 刺客係用物理傷害既技, 而俠客係用法術傷害既技,
    一開始俠客既技廢過普攻,所以你可以用普攻,大約25lv左右先轉用技能
4: 最易單升..應該是刺客/俠客, 不過玩呢隻game冇咩人會單升,因為組隊升的話會有額外經驗值, 而出
      路最好方面,我覺得係刺客/俠客,因為刷怪時都需要這兩個職業!!
5: 不記得了..不過你可以向其他玩家收購!!
回復 支持 反對

回復 2# limingyin

好多謝你呀。

咁陸小鳳嗰啲同伴要點買既?商城好似冇得賣。

而且我好低,接主線任已經可以升到,冇人組……
回復 支持 反對

回復  limingyin

好多謝你呀。

咁陸小鳳嗰啲同伴要點買既?商城好似冇得賣。

而且我好低 ...
wing95516 發表於 2-3-2010 04:26

陸小鳳果班係稀有同伴黎,
如果買,
要用hkd真錢同人收購,
不過建議唔好買,
因為一隻既價錢已經可以係$1000以上..
回復 支持 反對