查看: 2109|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

分享下自己個頭像,順便請各位指教=]

車頭相果然係自己一手一腳比較好=]
以上係算係製作時的少少步驟(拼起黎都幾好睇播=P)
用Photoshop上色既劣作..還望大家指教指教。

以下係小弟製作時所需到既問題:
- Q版公仔果然係粗線條先顯得出佢既可愛之處..可是偏偏我就唔識較粗D線佢..
- 第一次上次經驗尚淺,膚色亦都..尚淺了吧?"
(頭像用果張係我忍心地調教後出現既膚色")
- 陰影方面做完之後睇返,實在太唔明顯了..縮細左就更加睇唔出T___T
- 要係白種人(?)既眼鏡上面加反光位,實在要好好想辦法,於是淺淺咁加左D灰色係底~
- 大家覺得佢個血盤大口會唔會太過份,洗唔洗改改佢先~?

最後,請狠評之餘亦不忘指教指教=]
回復

我覺得畫得好好. v ." 個口以正常人角度黎講就真係好大,但係以修茲黎講... 這是正常的 !! (囧
回復 支持 反對

那就太好了。
回復 支持 反對

http://i77.photobucket.com/albums/j77/dominictsang/b54590672.png?t=1242489895

車頭相果然係自己一手一腳比較好=]
以上係算係製作時的少少步驟(拼起黎都幾好睇播=P)
用Photoshop上色既劣作..還望大家指教指教。 ...
日餅瞄王 發表於 17-5-2009 00:19

這排打工中,而且再次沉淪網遊之中,只掛打機沒什麼上來…

喵王的作品也不錯呢。
但我覺得眼鏡可以加少少反光線條可能更加棒。
回復 支持 反對

4# Rebellion.KLC

果然冇人睇到果兩間野-___-"
回復 支持 反對

4# Rebellion.KLC

果然冇人睇到果兩間野-___-"
日餅瞄王 發表於 19-5-2009 23:56

我見到你頭像有幾條灰線,但帖子的圖一條也看不到…囧rz
回復 支持 反對

5# 日餅瞄王
我見到,下西個3張丫嘛
回復 支持 反對

5# 日餅瞄王
我見到,下西個3張丫嘛
╭叛逆﹏浩╯ 發表於 20-5-2009 13:06

我覺得係我部電腦顏色顯示問題引致我睇唔到…
回復 支持 反對

我想問你點整到個人有條白色/灰色粗邊
回復 支持 反對

我覺得好難用- -
回復 支持 反對