查看: 25343|回復: 37
收起左側

Dream car S15~

4/29
回復

個車輪好好....有立體感...不過個尾燈差D...唔係好覺有層玻璃罩住....
回復 支持 反對

大大有照圖畫的嗎?,,,,不過也很強大....一定花了不小時間....
回復 支持 反對

點解呢度個個人畫畫都咁神@@?
回復 支持 反對

嘩....最後作品真係強....睇到架車立立令咁....
回復 支持 反對

3# devildogs
原圖係有尾翼..個轆, 尾燈, 陰影方向等等好多地方都比我改埋..-.-
除左架車影既角度, 其他地方都係要自己諗...

4# 墨屎
都唔算喇...仲有好多野要改-_-

5# 星使
多謝你既意見喇, 改左個燈應該有返個種效果..
背景同個陰影仲要畫埋佢..想死了..
回復 支持 反對

好野真係唔洗多講,大家有眼睇=]
咁大個仔都未試過認真畫車,總覺得不可高攀~
回復 支持 反對

7# 日餅瞄王
晒小小時間畫架囉=]
我都用左成個禮拜畫(唔計冇畫個陣)...

因為係自己諗d 陰影位..
醒目地加左個指示牌係個車身到..
搞到依家唔知點畫好..
回復 支持 反對

呆晒...-口-
估唔到你都識畫畫...
最後個張勁正,好靚...
回復 支持 反對

少少意見,唔成敬意xd

我個人認為除非你早就諗住會畫埋背景啦,
否則就唔係好應該係架車上面咁仔細去表現佢反映出黎既景物,
原因係反映出黎既景物炫賓奪主,令主題突出唔到...

另外,問題都係出係倒映度,一般黎講每架車都有佢自己既顏色,
所以無論環境本身明暗有幾大差別都好,只要反射到車身上,
光暗幾乎都會變得唔多明顯/糢糊(對比比較顯的大概只有: 光/倒影 , 馬路灰色/馬路上白線 , 燈光 ...)
而針對返你副畫,實在連反映既境物的光暗都非常仔細咁做左出黎..."
例如地磚咁,應該冇地磚會反光反得咁勁吧"

以上係經過長期失眠後打出黎既少少感想,詞不達意請諒-__-"
最後分享幾張相俾你當係參考啦=]

ap_20090327020247878.jpg.jpg ap_20090327020258463.jpg.jpg
回復 支持 反對