打印 上一主題 下一主題
收起左側

2012年, 地球會發生甚麼事?

我一d都唔信
[S]Nikenicole 發表於 11-2-2009 01:14

沒有人問你信不信,我是樓主我也不太信,但2012年相信會是多災多難一年!
回復 支持 反對

假如能在天災下死去,回歸大自然也未嘗不是一件好事
回復 支持 反對

其實大家不是要在2012年12月20夜上睡覺明天就知道是不是世界末日

政府 , 聯合國一定會慢慢去大家發佈 , 讓大家可以接受 , 更是一個洗腦過程
回復 支持 反對

好多人都話2012年地球88 我就一時信一時唔信 [如果] [我知我講既人唔合樓住既話題 但係我都想講下] 2012年地球未日 如果地球無左 可能靈魂都做唔成.__.  咁到時d靈魂係太空到飛泥飛去@.@  如果無左地球只有地獄可以比到靈魂居住既地方  好多人都講地獄係邊到  有d講地球 有d講係太空某一個地方既星球/異次等等 但係 如果地獄真係存在地球上   咁地球一無左  地獄自然會同地球一起消失.. 咁到時 靈魂會唔會係太空到生存 ... 醫d都係一個好大既問題  仲有藍星既人 就算係2012年未日既時候 佢可以幫到我地d咩 係咩都要留係地球 我地醫家連火箭都要長時間先可以做到一個   醫家連做都唔做 何況我地人口咁多  坐火箭既位都唔足夠我地喇.. 到時只得有錢人可以生存 ..... 藍星人係幫唔到我地 佢會帶我地去得邊?  留係地球??? 地球都玩完 佢仲可以帶得我地去邊=.=  我既意見得咁多 不愛唔好串 謝.__.
回復 支持 反對

到時有錢都冇用~

難道現在已經發現左一個可以居住的星球!?
回復 支持 反對

搵到 火星 可以合我地居住   但係問題 我地無足夠既金錢同時間去做咁多架火箭= =   何況火箭既位置都唔多 食物拎哂去火箭?   之後係火星個到做一個同地球一樣既星球? 好難講....  如果2012年真係地球88既日子 我地只能坐係屋企 做最後個日既時間......
回復 支持 反對

搵到 火星 可以合我地居住   但係問題 我地無足夠既金錢同時間去做咁多架火箭= =   何況火箭既位置都唔多 食物拎哂去火箭?   之後係火星個到做一個同地球一樣既星球? 好難講....  如果2012年真係地球88既日子 我地只 ...
雪傲天 發表於 11-2-2009 19:57

就算2012年不是末日 咁咪要加快研究在火星居住問題
第一樣就是要製造大氣層 還有火星上什麼都沒有
所有東西都要由零開始 就好像人變了神一樣
單是地理方面 如水 平地 草原等基本條件也不知要用多久時間
但地球就每日受到破壞 如果火星能發展到能居住
哪就要看地球末日快還是人類的神速發展了

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
守衛~朗 + 10 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

唉~ 就算2012未玩完 另外d時間都會玩完喇 何況未日既時候點去到火星 錢都唔夠 我地地球人口咁多 仲想咩去火星... 只好坐係到等死..... 只於火星個一問 我固研究都會無人會得閒理 ._.
回復 支持 反對

唉~ 就算2012未玩完 另外d時間都會玩完喇 何況未日既時候點去到火星 錢都唔夠 我地地球人口咁多 仲想咩去火星... 只好坐係到等死..... 只於火星個一問 我固研究都會無人會得閒理 ._. ...
雪傲天 發表於 12-2-2009 17:57

為什麼要去火星?地球又沒有事,有事的只不過是人類!
回復 支持 反對

為什麼要去火星?地球又沒有事,有事的只不過是人類!
滅絕仔 發表於 12-2-2009 18:50

因為就算2012年不是末日
但如果人類的破壞行動持續下去 地球也會有頂不住的一日
佢話可以去火星居住 不過時間還是一切的問題

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
守衛~朗 + 6 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對