打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 聽過黑色星期天既入一入黎

我聽過一次!
都幾恐怖
回復 支持 反對

你個link 係放咩嫁? 我真係好想知但係又唔想禁入去-.-
回復 支持 反對

頂唔順==
好似有隻鬼唱歌咁
D音色低沉 而且果個人唱起黎好似死左老豆咁既款...
恐怖
回復 支持 反對

-0-係咩..........
我都聽唔明佢講乜,好似係英文黎.....所以聽左都唔會走去自殺...
我聽過3次
第1次好似睇鬼差既感覺.....
第2次好似睇天地怨靈既feel
第3次好似冇乜feel.......
回復 支持 反對

會叫人自殺係因為歌詞 倒聽係會聽到叫人去死 音樂加上歌詞既催眠所以令人會去自殺。

沒記錯是這樣。

我有一個問題,你究竟有沒有聽懂歌詞的?
回復 支持 反對

原帖由 幻后 於 15-6-2008 06:30 發表
有冇人可以比個譜我?
聽真係唔多夠膽- -
但自己彈應該冇問題掛?- -

幻后兄,你都好勇姐!!!你無睇個yahoo知識咩@@?有好幾位音樂家,彈鋼琴,彈死左*v*

※注意※我唔想貼條link出黎比大家!!!但其實好易搵到!!!
頭兩句兩還可以,有少少慘情。
我岩岩聽到第3句,o既第一個字(dearest)果度就頂唔順!!!因為我覺得好似地獄之音。呢首歌好明顯係宣揚----死亡。
我唔明白點解果位女歌手,可以聽得哂..."同埋我未聽過男聲板,相信男聲同女聲發出o既音調(頻率)差唔多。
大家要認真考慮過先好聽!!!!唔好教到咁大聲,同埋要準備按「閉關」[[bao_34]]

回復 支持 反對

睇到甘多位講既野之後,,,我既選擇係.............................................唔聽
[[bao_29]] [[bao_29]]
回復 支持 反對

次次想聽下 但係都淆底唔敢聽...
回復 支持 反對

我都好想聽下,但係勁驚-.-
我個fd聽過,佢話聽完之後有d想訓覺同埋真係有種想自殺既感覺
聽完佢講呢d說話,我好想聽,但係唔想咁快死-.-
回復 支持 反對

唔係bor~我聽過冇咩野= =
可能我唔明佢up咩啦
但係d malode 好傷心架
回復 支持 反對