打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 戰士70lv最好用咩武黎pvp pk 戰場

咁我玩獸人-3-
都係用斧好d= ]
有咩勁既斧架...同埋聽人講既pvp武要用鑄造整係咪架..
係既話個把斧叫咩名..
回復 支持 反對

玩斷筋 雙手武  1個字勁XD''
殺人好HI 定住人
回復 支持 反對

雙手武係兩隻手拎1樣武定係兩隻手1隻1把 ?.?
同埋咩野可以定住人黎打-3-'"
回復 支持 反對

我本身就係玩獵人的...但係對戰士lee個職業都有小小認識,都分享下小弟的見解...
實際上...玩戰士,基本上要升鍛造,如果要整2階,甚至最高的3階入手鍛造武(劍/斧/錘)都有一定既難道,所以要放時間落去...

嚚嚚嚚嚚 入正題 嚚嚚嚚嚚

假若係主力玩pvp的話,我認為玩錘系會比較好,個人覺得戰士天賦,錘系效果真係幾剎食,擊中暈人3秒,封鎖對手既動作幾奏效,往往暈左果3秒,就有機會令人地甩唔到身,在競技場被集火殺死,加上本身錘系武本身都帶有+力+耐,確實唔錯...如果有能力造到錘系3階的風暴信徒,本身附帶擊中時有機會暈眩4秒,再配合自身天賦3秒暈人...真係幾勁...(自己試過打2v2遇到個牛戰,比佢連續擊暈12秒...)[p.s. 部落勳章cd中......]
但都有人話,因為只有3階錘先有武器附帶暈人效果,同時都係錘系唯一獨有),所以有人建議改用劍/斧以作更大的傷害/爆擊...個人都領略過武劍/斧戰,確實地比佢埋到身斷根打中幾下都幾痛...但係就覺得錘系的暈人仲麻煩...比你解到一次,仲會有第2,3次......
或者有人會問,錘仔如果暈唔到人咪死...?確實地,係...但係當你用劍/斧果陣,比人拉開距離而做唔到最大的瞬間傷害果陣,咁咪同錘仔暈唔到人既結論一樣...
所以,最後的決定都係樓主身上,以上只係小弟的見解,可作參考...

(p.s.如果你問我...我都會用錘仔><!)

回復 支持 反對

QQ
用錘仔真係好似幾好啵-3-~
如果係咁我玩牛戰lo'""
個樣夠猛-3-
我之前係覺得獸人斧專精先用..
依家用錘可以玩牛戰@.@
回復 支持 反對