打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創]職業攻略

Originally posted by 周星星123 at 2006-8-15 19:34:
最近我玩緊一個私服....

發現刺客用4s拳刃,2海葵2龜王.....好勁a_a

心靈定音投...
音投就用血拳勁得多..

其實我都想問下心靈用咩武器打人扣得多
回復 支持 反對

2破甲~~人地話ge~~唔知係唔係
回復 支持 反對

Originally posted by chrisli328 at 2006-8-18 11:15:
2破甲~~人地話ge~~唔知係唔係

咁如果打巫師個d咪冇用...
打十字軍騎領就話姐...

我想要秒殺到除左十字軍騎領其他既職既配裝..
回復 支持 反對

+10多刺1元靈1龜2海
比血拳勁好多
回復 支持 反對

心靈配天怒先殺得爽
右手海東(屬/2洞)左手破錐
回復 支持 反對

見到好多人都想睇下忍者 ge玩法...
等在下講下廢話 =0=||

講下忍者 ge忍法先..
在下覺得佢 ge忍法可以話係廢的..除非你 dex有130以上(當然也需要相當的 int[加得少都得])
忍法黎講..本人覺得火系最為好用(不建議習得爆炎龍[晒點])..其次為水(有需要可習得水遁、冰晶可說沒用的)

到一閃忍者
一閃攻擊力經在下試驗
vit 跟 str是較為均分的
e.g.  str - 8x
    vit - 8x
這樣傷害度可達 11xxx ~ 15xxx(此技能傷害度較為飄忽)
同時自身血量降為1,殺不了人就是自己死...(本人不建議練這種)
本人覺得一閃不適用於忍法忍者

飛刀類..
簡單易用的話建議習得苦無投擲(3 hit)(等級多少沒問題,等級多寡對攻擊力沒大變化)
如心想使用風魔手裡劍投擲的話..建議 dex達130或以上(5級 6 hit),因為是要詠唱的..
金錢投擲..(此技能傷害度較為飄忽)
對 Boss也有調低修正(不建議習得)
金蟬脫殼..是絕對有用的=0=|| 但分身對本人黎講可有可無,視個人需要
其他技能也有相當用途..詳細唔講..

配點..=]
忍者..是不需要 agi的

飛刀類..
Str 連加成到 40 ~ 60 就可以(目的不是打得多)
Vit 少量..連加成 30 ~ 40 這樣 99有萬多血的
Dex 本人覺得 hit對忍者十分重要..本人加到 80以上的(可用皮皮代替)
Int 可加少量..SP量問題

忍法..[注:玩忍者絕對不能夠靠忍法打天下..(即只修忍法而忽略刀系)]
Int 想打得多最少加到 85或以上
Vit 少量
Dex 詠唱問題..自量

一閃..
Str 連加成 9x
Vit 連加成 9x
DEX 餘點..(一閃也要詠唱的,可在 str調撥少量)

個人意見..=](以下有錢人的玩意=口=||)
如玩飛刀類的可插 2死騎、2皮皮(快死命仲)
         2死騎、1皮、1龜(快死命仲ok..攻較高..沒用)
         2死騎、1皮、1死靈(快死..有時可近攻)
         4死騎(你對她一定非常憎恨..考慮命仲)
建議用 4洞笨拙 + 改良型籠手插種族防禦卡 / 大中小型 / 其他
忍者攻擊力是不重要的..

忍法..=]
4洞笨拙插 4白蟻幼蟲 / 4土波

一閃類
可插 4龜王 / 2龜王 + 2*6毛蟲

以上資料只是隨意寫出及個人意見..有什麼意見可以提出..但請注意用詞及語氣。
..(以上是以私服測試經驗得來,一切以官方為準。)

[ Last edited by ﹂ㄨ無限ㄨ
回復 支持 反對

Originally posted by bebe456 at 2006-2-1 13:13:
呢個係我係自己公會網貼出黎  希望大家轉貼可以列名出處  http://220.132.248.84/dv71

審判十字軍-修訂版

先說,我的人物配點完全以攻城為主下去配的,這種類型你想手練,想外掛都很難,唯獨專練一 ...

如果唔+咁多int.,,,改為+agi..咁捨命會唔會好d呢@@..因為我想pvp時勁d呀@@
回復 支持 反對

Originally posted by Nathaniel at 2006-8-17 01:28:

心靈定音投...
音投就用血拳勁得多..

其實我都想問下心靈用咩武器打人扣得多

樓上話用元靈,但係會狂放血,如果有真係會比血拳刃勁好多多多...呢個係音投刺架,

以我所知~心靈唔會受海葵卡影響攻擊力
回復 支持 反對

請問跆拳點加
回復 支持 反對

跆拳我覺得好廢
回復 支持 反對