打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 學分活動獎勵求建議

sorry打攪到大家
我決定左拎一部S機
我想問大家建議我拎邊部

首先係已經有既機:
1. Zeta
2. Unicorn
3. Stargazer
4. Providence
5. Ex-S

冇既機:
1. Banshee
2. Penelope
3. Kshatriya
4. Stein
5. Qubeley
6. Xi
7. Quin Mantha
8. Arche
9. Turn-A
10. Brave
11. Legend

其實我冇既機都幾多下
咁講番先 當中有D機既key機重覆 所以可以考慮合機
1. 報喪+原石
2. 剎帝利+卡碧尼
另外 我已經有某d key機
1. Xi既delta+
2. 京密剎既紅卡
3. 勇者式既量產AR
剩番4隻
1. 佩涅羅珀
2. 權天使
3. 倒A
4. 傳說

傳說易合 咁剩低改三隻 我揀邊隻好呢?

或者有其他機 建議唔好合 直接拎?

感謝大家意見
回復

最先考慮就係心水機,如果無的話,

就考慮d要用m先買到的機((A)高達(磁氣覆膜)(強2),(BS)GN-XII(加農炮型)(強3)(BR)高達RX78-1(強3)(BS)0高達(實戰配備型) (強3)(BS)渣古II(白色食人魔)(強3),,

如果無的話就考慮g成本最高的機(例如材料要全A機扭蛋機先有或者要抽自定AR)例如權天使.最值得應該系(AR)獨角獸高達2號機報喪女妖(強2),因為係原石(先明原石其他材料好貴)同(S)獨角獸高達2號機報喪女妖key(這兩架s都唔錯),而且架ar本身都唔錯。之後就係(AR)金色史摩(強2),兩架s機材料(turnA同turnX)不過架ar本身就。 。 。我無麼識用
回復 支持 反對

[權天 新安原石 turn-a 勇者式] le 幾架機d料都唔係講笑 由其係d br ar機 抽成10幾萬都味必中
回復 支持 反對

果16部S機都無咩吸引力 得部勇者式有興趣 但係已經有 我選AS黑貓算~_~ 唔洗哂錢開木瓜
回復 支持 反對

Rx78-1
回復 支持 反對

最先考慮就係心水機,如果無的話,

就考慮d要用m先買到的機((A)高達(磁氣覆膜)(強2),(BS)GN-XII(加農炮型) ...
BARATHUM 發表於 24-9-2014 11:58

我冇乜心水機 不過見penelope, arche, turnA各有特色 所以好難揀
傳說好似幾好玩 但易合 所以我自合算

我平時少玩ABC 比較中意S機既手感 所以唔係咁想拎ABC
再加上有d AS同BS機遲d可能會開放G圖(?) 好似黑西同gnxii cannon咁
A元祖我係人地ac用過 唔中意

其實換一部AR機 抵咩?...
換部S機價值點都高d wor...

[權天 新安原石 turn-a 勇者式] le 幾架機d料都唔係講笑 由其係d br ar機 抽成10幾萬都味必中 ...
zaq 發表於 24-9-2014 19:40

我見turnA武器好似幾有趣 材料又難抽 所以比較想合佢
但我又唔係咁中意玩格鬥...
權天好似ok易wor 因為同一部蛋機 順住抽 通常好少重覆
勇者式我有AR 又有武士道ahead 所以諗住自合
原石武裝有d怪怪地 猶豫緊要唔要佢... 而且佢key機係AR banshee 如果我要合S banshee 可以順便合埋佢(?)

果16部S機都無咩吸引力 得部勇者式有興趣 但係已經有 我選AS黑貓算~_~ 唔洗哂錢開木瓜 ...
洗機王子 發表於 25-9-2014 20:06

黑西好似幾勁 但我唔想拎光劍光槍磁軌機呀 悶死人 而且見到呢種seed機常見配置 我心寒
令我諗起seed機咁多年黎比人整到咁廢
而且好似未來有g圖 唔係咁想哂分數換部咁易入手既機

Rx78-1
工口仔 發表於 25-9-2014 23:00

我覺得好廢 而且武器又係光劍光槍火箭 悶到嘔
我對SD既元祖系列冇咩感覺 冇話想儲
回復 支持 反對

要BANSHEE吧, 易上手又夠強, 合機果D就無謂了, 儲錢抽下SR好過
回復 支持 反對

其實拎s 同 a b c 冇話抵唔抵  玩s機 係武器多元化  機本上行錯一步都gg
但a b c 機 只會起自己屬性方面更強勢  
其實玩耐左你就覺得a b c 好玩d  
我覺得拎番自己對果部作品有愛 既機體就得 (順個人見解)
回復 支持 反對

我拿左實彈德天,等合7槍
回復 支持 反對