打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 手描訓練計劃 :O)

要試先知?_?
miceho97 發表於 11-8-2014 20:17

拍番條片0失誤先好講啦 :O)
回復 支持 反對

借問聲光束射到嗎?
回復 支持 反對

講真,時至今日仲有傻仔玩手描真係oh my god.
講多次,每部機靜止,飛行中,dash中有其獨有射角
射角內開火就又快又準
射角外開火米唔準
lock射擊(按右鍵)=機体不作調整姿勢作出射擊
unlock射擊=機体調整姿勢作出射擊
技術唔到家/部機唔順手lock射擊可能比unlock射擊差
仲有,個lock擺係目標附近已幫你lock人,手描打中人其實不難,但unlock射擊一般會有一下硬直,配合step,硬直更大更難減.原因是step本身就是硬直,左右手又要同時協調,左手移動,右手aim.step 後又一硬直,射得又慢又食氣,比人埋身直頭死得.就我所知,10個手描佬,9個比拳機打到嘔泡還不了手.成日比追彈超視豆豆虐又係lee班廢柴.打極都輸又要拍片show比人睇.以為用手描好威威,輸比人又話人地op.要人用手描打7佢先得....
玩甘耐仲未知衰真係服左你

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
工口仔 + 1 你老... 終於有人明白 每部機體都有獨特之 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

講真,時至今日仲有傻仔玩手描真係oh my god.
講多次,每部機靜止,飛行中,dash中有其獨有射角
射角內開火就又 ...
derek9394 發表於 12-8-2014 00:35

我練手描ge唯一目的:counter
平時我郁部gundam彌補番auto lock ge偏差
回復 支持 反對

拍番條片0失誤先好講啦 :O)
hkkoko 發表於 11-8-2014 22:25

唔好轉移視線,你個計劃廢同我技術有關係?_?

你要我信服係 你提出實據反對我話 你個計劃要近一近射爆無難度

而唔係要我拍條片支持我個睇法,FAILED LOGIC
回復 支持 反對

唔好轉移視線,你個計劃廢同我技術有關係?_?

你要我信服係 你提出實據反對我話 你個計劃要近一近 ...
miceho97 發表於 12-8-2014 14:51

你要我認同個計劃有幾咁SO EASY , 請你提出實測等我認同你果句

而唔係簡單一句 "其實唔難"就可以支持到你既睇法,

唔好本末倒置啦 SO SAD
回復 支持 反對

你要我認同個計劃有幾咁SO EASY , 請你提出實測等我認同你果句

而唔係簡單一句 "其實唔 ...
hkkoko 發表於 12-8-2014 15:59

唔好將你形容唔到既失敗 當做本末倒置
回復 支持 反對

唔好將你形容唔到既失敗 當做本末倒置
miceho97 發表於 12-8-2014 16:06

唔好用好似好有道理既語句
去隱藏你講就天下無敵,做就有心無力既一面
回復 支持 反對

唔好用好似好有道理既語句
去隱藏你講就天下無敵,做就有心無力既一面 ...
hkkoko 發表於 12-8-2014 17:24

你又轉移視線,無論我做得有力定無力,都唔關個計劃廢:~(
回復 支持 反對

算啦,唔想嘈落去,u win
回復 支持 反對