打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [天梯作戰視頻]AWACS 迪恩 (已加上大綱)

前言:
今次要拍的不是眾所周知的克蚊
而是被遺忘的AWACS 迪恩
見前排成人有人話用得c個啲人一定係雷神
仲設埋個雷神榜
其實c機都有c機的用法的
當然,你都唔好期望1隻c可以carry哂全隊

---------------------------------------------

條片好長,做d大綱
0:00 算係經典的一場(推薦)
2:14 發揮c機的不死精神(推薦)
6:00 險勝
9:31 不過不失
12:36 對面2大機,反勝失敗,非常經典的一場(推薦)
15:31 柱場,2武起了特效
17:53 宇宙場,敗了
20:40 對面有隻彈了,但可以借鑒f91犯的錯(1命仲亂沖用刀),別犯和他重復的錯(推薦)
23:24 某速0仁龍問我話"我用部c機做乜"
26:49 某人為了兌現"我不是速0的承諾"好早就拎住隻sr x1做龜龜去(我好少問候人的,係佢judge我先)
29:08 完全被隊友carry,唯一可學的是對水中的人用霰彈
32:00 2場都lose,見到2條隊友被1個人咁大真係零舍火,不過都未到我要hi佢的程度,反觀某速0無啦啦來judge我用機(唉
有啲片係蠃,都有係輸的
但我認為都值得post
---------------------------------------------

首先,AWACS 迪恩其實係隻受盡欣賜的機,點解?
1.技能
通信指揮被削至60%血先開到
而呢隻100%就開到了,可見泡菜草草了事
意味着只要sp2的話
基本上保命就可以全場有雷達了
2.同克蚊的比較
克蚊完全被泡菜削了
1武要裝慎,3武裝慎要13秒
而本機卻可以任意踢人,又有高續戰力的bb彈
3.gg改後的優勢
由於gg改的出現,以前支援型的10Lv技能封鎖雷達無了
具體請看:http://www.sdgundam.cn/unit-parts-legacy-7

介紹一下本機:
1武:飛踢
攻擊力一般,硬直大,可作自保或補刀之用
比起克蚊的好處就係唔需要裝慎
2武為本機最出色的武裝: 90mm對空霰彈槍
反掩體戰一流,睇准邊個企近建築物就唔洗比面我,轟落去吧!攻擊力唔錯,範圍大,射程不俗
3武:bb彈
唔好睇少呢項武裝
擾敵絕對好過克蚊的導彈
不過唔團結的話,就唔係擾敵,係被敵妖
原因:射程極長,同光槍有得揮,攻擊力一般,抽水專用

部件分析:
攻擊型(可以加攻,破甲,反ps)[推薦]
防禦型(加防似乎用途唔大,靠雷達已經可以判斷走咩位)[不推薦]
機動型(可以彌補開技前的機動不足,但是開技條件不難,但有技能可以幫補本機氣短的問題)
平衡型(被擊sp積蓄+15%太浪費位,破甲不能同時攻+9不如攻擊型)[不推薦)

本機同克蚊的比較
命數:本機為c機,故命數有4條;克蚊為bs機,故命數有3條
4條命加上雷達可以成為左右戰場的關鍵的
當然前提係頭2命唔好太龜
1武:本機唔需要裝慎;而克蚊則需要
2武:克蚊的較高攻
3武:本機為續戰力高的bb彈;而克蚊的是13秒cd的導彈
4武:本機沒有內置sp威力上升技,需要靠外置的sp卡;
克蚊的2技加上sp卡可以秒剛貓車的s機
5武:......
技能:1技同為機動力上升,而本機機動力不足,極需要此技能的輔助
2技:本機為100%血開的雷達;而克蚊是加機動力,防禦力同必殺
邊個好啲就見仁見智

另外,贈仲沖緊天梯的大家一句
根本就沒有雷神,或者人人都是雷神,男孩女孩、老爸老媽、大哥大姐只要有心,人人都是雷神。
回復

LIKE先
其實有好多機都打得,只係睇點玩
不過有D機就係真係港服生存唔到,食隊友果D

睇完你條片先知原來你就係蜜
回復 支持 反對

39分鐘.......
回復 支持 反對

因為我第1次拍片post樂古
第1眼睇唔出係我都唔出奇
btw,你地平時拍片大約拍幾場的?
初次拍片,完全是新手
回復 支持 反對

因為我第1次拍片post樂古
第1眼睇唔出係我都唔出奇
btw,你地平時拍片大約拍幾場的?
初次拍片,完全是新手 ...
Fung2a31 發表於 27-5-2014 00:45

我一見到你個名:啊,估唔到原來你都會上樂古
我都係拍片新手...不過有少少建議
我諗一條片放3場SD對戰係極限吧
同埋可以加埋BGM,消左SD的音效
拍幾場其實可以場場拍定,之後選幾條UP上網啦
回復 支持 反對

39分鐘...差唔多有成幾十GB
回復 支持 反對

一開始冇人SO你.......
回復 支持 反對

39分鐘...差唔多有成幾十GB
GiantStep 發表於 27-5-2014 16:43

得480P應該好少GB
1TB既HDD都好多人用 係咁DOWN BD質既片 2TB都唔夠用
回復 支持 反對