打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 對fulfill少量預測

口語用字就反而沒所謂的
總之先感謝你的發文

我沒有看上星期的生放
不過看完樓主的文章 我自己也自行思考了幾項東西
1. 5曲light mode應該是每部機都會有,而不是店家設定的一部份
  - 換言之由目前的6蚊3首($2/首),換成下代的12蚊5首($2.4/首,假若沒有加價)
  - 而平均每局時間亦因此而長了 (等候的時間應該會更久?)
  - 假若玩家是初心者,還未有實力要玩EXT,或許玩3曲會更著數?

2. course mode的課題曲都是edit譜面還是怎樣?
  邊框顏色是特別的紫色,而jacket下方亦有跟edit譜一樣的description

另外幾項補充

3. LIGHT應該不能說是「新手模式」,說成是「簡約模式」或許會較好。
 (或許只有BSC/ADV的LIGHT 3曲才算是「新手模式」)

4. 香港應該都不會有PASELI,除非有奇蹟。
 而台灣就有玩家指電子虛疑貨幣在當地遊戲機中心是不合法的。

5. course mode大概應該跟jubility無關?
 我看最後一幅圖的上方螢幕 這大概純粹用作儲獎牌用?

======================================

總之等候樓主的更新
假若樓主想在下方開多一個回覆作整理資料之用的話 可以叫一叫我
我把我現在這個回覆刪除掉給你用
回復 支持 反對

回上
今朝我都有聽聞過
有個人去玩果個FINAL01 本身已經其中四首EXC
最後玩完都係得個銅NORMA
回復 支持 反對

不過根據wiki
的而且確STANDARD同COURSE係收PASELI

至於生放送條片...嗯...
我都解釋唔到 可能係因為部機未做正式設定之類?
回復 支持 反對

如果有心去攪一定有方法去收費
可能....
$1=1Cr

LIGHT 3 --------->5CrLIGHT 5 --------->12CrSTANDARD 3  ...
bill3546 發表於 2014/3/6 20:41

假如d機鋪冇打算加價既話
你呢個收費其實好合理

不過Standard 5曲同Light 5曲其實重疊左
我諗Light mode應該只存在3曲模式

當然 猜而已
回復 支持 反對

回復  白羽月下

姐係用e-pass玩完fulfill之後,番到香港之後,果張e-pass就玩唔返saucer??
enttyes 發表於 2014/3/15 18:54

大概是這個意思

其實應該玩到
只係之後每次係香港玩saucer 無論推到咩分都好 係fulfill都會唔計數
回復 支持 反對

即係
你既然去左日本玩完fulfill之後
咁你返到香港之後 用同一張卡玩saucer
係咪會玩唔到
回復 支持 反對