打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 獨角獸高達(光束加林炮裝備)作戰視頻

期待你第10000場用得熟練既SS UC
祈集 發表於 21-12-2013 19:32

等到個陣都唔知汁左未啦SD
   (你就好啦中左隻5星奶)
回復 支持 反對

對於這東西
簡單說一說就好了...

「開技前是戰五渣,開技後It's over 9000」

這台的確是一台不好駕馭的機體
戰力高低完全取決於NT-D開啟的時間
看你在拍攝時有裝備到隱身
既然有道具的話走位方面應該可以選用一些比較上"陰濕"的方式去偷襲
因為這傢伙要是面對面射擊的話想第一命就開NT-D還是有點難度
但偷襲方面得要好好判斷情況而決定開刀與否,沒錯Beam Tonfa在集SP方面是相當有效率
只是實際的使用感覺實用不好,至少收刀方面我個人認為在近戰機來說是不合格的
又不像無印那台能站後面拿Beam Mag.輸出
就算說UC Mode時要跟在隊中輸出集SP也盡量別以Beam Gatling Gun當主軸
反而應該要選火神炮當主要的武裝集火,只因為Beam Gatling Gun的射擊間隔實在太大

NT-D後戰力倍數上升,刀槍性能增加好幾個層次,這點就不說了
就是動刀與否也一樣是看情況而定,雖然性能可以說是頂級但不太建議主動拿雙劍衝上前線
還有就是NT-D後戰鬥的取向以Beam Gatling Gun當主軸
Beam Mag.則是輔助用的重擊武裝

最後圖片支援~wwww
Producer:キスオカントク(pixiv)
回復 支持 反對

CEMA近況幸福嗎 每日忙碌嗎
仍然是那麼柒碌嗎?

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
my92149 + 1 #yup##yup##yup#

查看全部評分

回復 支持 反對

對於樓主的片一直都系先支持再睇.但見到咁多負面評論.希望樓主不要太介懷.繼續加油..
回復 支持 反對

F91帝上水啦,兩大帝同時出現!!
回復 支持 反對

睇咗條片 同見到D負評 雖然打得5係好好  但我諗你拍得片 刀估有盡力玩既 勁5勁5係重點 努力多D玩就有進步架啦 5洗太介意其他人點講 從中吸取意見了解自己缺點!  加油 努力打足一萬場 有理想係件好事啊。哈哈。。最後刀祝你聖誕快樂啦 小心失身喔
回復 支持 反對

刀功唔夠好
都係慢慢啦
最好裝強襲型整快D部機
我諗你就慢慢識玩嫁啦
BTW 搞到我又想拍下片TIM
利申:冇SS Unicorn
回復 支持 反對

打機姐
無話睇唔睇得起
係d毒男成日以為自己打機好勁
周圍串人姐
回復 支持 反對

好心,人哋拍個片姐,洗唔洗咁來串人哋呀,自己好得咩依家。樓主都話咗好耐無玩架啦,就算你哋係俾意見都唔好俾得咁串啦,謙虛d,唔使下下想話俾人知自己幾勁幾犀利咁。人哋打有自己嘅方式,無話唔根據條例嚟行就係唔識打呀嘛。btw支持下先,希望你繼續努力,修補好d技術
回復 支持 反對

打機姐
無話睇唔睇得起
係d毒男成日以為自己打機好勁
周圍串人姐
qwelamlam 發表於 22-12-2013 11:18

你唔話下果啲硬頸..又唔接受人地批評...自我感覺仍然非常良好GE打機毒男?
回復 支持 反對