打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《SD高達》9月24日消費活動(此公告有數點比較特別)

阿伯龍用部"錢七"玩好多人都知, 而且是"全技術無料", 就因為可能是我用部錢七, 所以個伺服一LAG就會好明 ...
dragoonkwok 發表於 27-9-2013 18:46

所指既"神手"係紅星吧

想問下係會成個SER LAG甘勁定只係佢所在既房LAG?

因為我晚間同D普通尉級人玩都會LAG

PS:我部電腦玩TOTAL WAR  羅馬全面戰爭, 將所有野SET到最高, 打普通戰事沒問題,但進行一場大戰役就會有D LAG

是不是顯卡太廢?
回復 支持 反對

所指既"神手"係紅星吧

想問下係會成個SER LAG甘勁定只係佢所在既房LAG?

因為我晚間同D普通尉級人玩都會LAG

PS:我部電腦玩TOTAL WAR  羅馬全面戰爭, 將所有野SET到最高, 打普通戰事沒問題,但進行一場大戰役就會有D LAG

是不是顯卡太廢?
雷臣 發表於 27-9-2013 20:46

不一定是紅星, 有幾位啦

之前夜場"特別"lag, & 日場有"佢地"在的場都會lag, 而且噴氣用得好快, 尤其是跳果時, 有時lag到跳唔到上樓, 對方攻擊又快又大力, 唔使459, 新手隊友已經食晒花生, 再睇睇個出戰表, "某幾位"勁多KILL, 血起碼一半以上, 機都未換過, 爆完SP好快又滿氣

現在午夜場情況我就不知道啦, 不過現在日場很少"很LAG", 都算喺"好順"

日場都會見到"佢地", 不過同"其他"玩家玩時完全無LAG及無以上的問題, 所以依據以上 "情況" 和發現戰場的 "節奏" 特別快, 而 "覺得" 佢地可能用咗加速/改機打對戰

最明顯是, 多數開場幾秒就突然會lag到定晒格一陣, 然後就發現自己在大後場都比人"神速"埋咗身咁就死咗

打到中段肉搏駁火期間又突然lag到定晒格, 然後又死咗, 咁就兩命全滅, 食花生了

呢排日頭冇乜事做, 可以打吓sd, 所以我呢排已經冇玩午夜場啦

就算日頭見到"佢地", 如果唔係冇房或太少人要等N耐的話, 我都會等"佢地"玩完走咗1, 先再入去打日任, 廢事比人屈機

回復 支持 反對

姐系呢 我從來無贊成過ser lag系好的 我從來都無贊成過外掛系好的亦唔中意G M派錯獎

呢幾點系你講 ...
Q赤武Q 發表於 28-9-2013 06:15

我下午有客人, 本來今晚反香港, 但有點急事,晚上還要趕火車, 就短說了, 抱歉

一句到尾其實就係大家睇法唔同者, 你就比較大方, 而且相對能接受各種錯誤, 而我就比較小氣, 不能接受錯誤, 這樣子說應該接近吧?

但大家睇反轉頭, SER LAG既問題由改機大時代已經開始有, 當時好多種講法, 有改機佔用N多數據等等, 但封改後SER仍然比較LAG
並間中死SER, 大家就開始沒話說了;  SER開始比較順, 我自己感覺是G改後人流大趺既時候才開始, 即使在雙經時間, 人數回升到一,兩百人玩緊對戰

都係會LAG, 無可否認既係SD SER係廢, 當然你用而家只得幾十隻小雞玩緊時好順來判斷SER是否廢, 我也沒話說, 因為的的確確而家SD就係冇人玩既細GAME.

G1前前後後做錯左甘多野, 也不尊重玩家, 玩家來比賽用的都是垃圾MOUSE, 電腦, 玩家反映, GM就說一係就玩, 一係就走
以前命運高達時代出錯, 亂封人, 之後補爆頭高達, 話一世唔出爆頭高, 後來又改口一句唔出強2爆頭高
以前大改機時代紅星用大改殺人對戰基本沒問題,
不幸蛋入面連一隻S曉(剪)都冇
從來沒有任何辦法捉小改, 只係GM上左捉過一,兩次甘大把
客服發電郵追野, 第一次回覆一般要1-2小時(正常), 但再一次回覆可能要24小時後, 很多更直接不再回覆 (本人數次經驗)

我朋友用真實身份證登記的ACC忘了PW, 填好晒資料俾齊野FAX上去話收到, 之後成個月都唔理, 上到去, 本身工作人員唔理佢,
佢大大聲罵佢地太懶, 最後重覆一次, 將所有野填好, 當日馬上拿回PW

而家消費方面係平左啦, 不過, 真係改得太遲, 我冇話唔好, 不過太遲甘解

而家玩緊SD有幾多人? 500蚊一部S機值唔值? 800蚊一部SS機值嗎?

我自己就唔想500蚊買一部S機, 之後連房都冇, 有房, 入到去就有一定機率撞到外掛高手, 仲要輸左冇得投訴
特別係新手玩家, 想合部新S機, 連搵個房升料機KEY機都冇, 去到對戰房又俾人踢
有些新手玩家在訓練頻開搵齊4個人打任1都困難, 辛辛苦去到低1, 做任冇人, 對戰冇人, 或對戰俾假新同某些老玩家入侵

WIN8 支援問題, 港服幾乎都係全服最後一個解決

唔好成日講乜野代理問題等等

先由消費者角度出發去想事情才是,

好似LV 唔買現貨, 指定特訂貨要半年期, 話係法國訂做要時間, 但其實都係中國制做, 價錢5-60萬RMB左右
但我自己識同行人, 知里邊D衰野, 做貨成本才1000人仔, 俾著我就唔會買, 而且該貨太易俾人仿到,唔值

唔講住, 客人早到了, 係甘
回復 支持 反對

原來如此,同我d朋友就系小學雞 那就當他系了唔好意思 我知你大忙人 不過你自己去望下直播 有冰條片系lag既 ...
Q赤武Q 發表於 28-9-2013 11:43

冇話過邊個小學雞-.- 你識我真人就知

近D既廣州, 如果你去開紅酒會或者廣交會有機會見到我..

可能真係觀念唔一樣吧....

不說了, 要出去食飯   我今晚3點幾要坐長途車去長沙, 10.1 高鐵冇晒飛買

唔好意思令到你感到不快.. 我10.1 應該回香港, 到時再看看他們的片
回復 支持 反對

沒不快 只是雙方言論有點激而已 網上意見不合常有的事有討論總比個d 只會純閙pt都無既人好 ...
Q赤武Q 發表於 28-9-2013 12:30

唔唔..我而家都就快瘋了...岩先放D野上車, 之後鎖車, 一路按UNLOCK, 跟住鎖唔到門, 心入面諗"做乜鬼
按左UNLOCK甘多次都鎖唔到門" 之後先發現自己傻左

慣左訓中午覺養精神, 而家直通好累

岩先又俾D 供應商大佬激死, 明明打辦一星期, 做貨一星期的東西, 搞成2個幾月都唔得, 又呢度錯又個度錯

有個女同事近月同老公離緊婚, 2個細既佢老公都唔要, 同個新既小三以及新生既小朋友一齊, 錢又唔俾

有時見到佢做做下野突然之間哭, 都唔知講乜好, 成個人冇晒心機. 做野又錯, 罵又罵過她, 安慰也做過了
話炒人又唔岩道德, 但又成日跟唔到D野要我幫手跟.....

佢做錯野搞到其他同事執手尾, 個個搵著我投訴...好煩

不說了, 做野
回復 支持 反對

呢D野好死既姐
回復 支持 反對