查看: 5957|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 2013年的高達大作GAME大衝擊,SD的生命還能堅持多久?

上面2張圖係GUNDAM ONLINE, 聽說暫時只開左日服, 聽講最多可支援100人同時上線,專門玩UC機,可操縱士兵/機動戰士
PC GAME, 未知將來會否開港服, 對了, 只能操縱機動戰士

上面2張圖係GUNDAM OPERATION, PS3 GAME, 玩法跟PC版的GUNDAM ONLINE應該差不多
但可以操縱士兵
而支援人數好像只係3V3, 4V4等等, 時間也好像只有8分鐘一場, 玩法應該比PC版少一些
算是半免費 (DOWNLOAD免費, 但對戰每場收費, 每120分鐘可免費玩一場,付款就當然任玩)

上面2張圖係GUNDAM BREAKER, PS3/PSV GAME, 玩法接近高達無雙
特點是刷組件,可以高達頭渣古手新安腳. 此GAME做得比上面2隻年輕化,以模型為主題
可上網可單機, 但好像不支援人類玩家對戰,耐玩性可能比上面2隻差

SD, 不用說了吧....玩家集中在年輕層面.但耐玩性還是有的

韓國佬在4,5年前出左隻SD 高達ONLINE, 香港也曾比較流行, 可惜的是黃金時期可能已經過得差不多
而近年, 日本仔出左唔少新高達GAME, 而韓國佬推出既SD高達仲可以頂到幾耐呢????
韓國佬最近出既G改能否救亡呢?

我就唔多知啦,還是等大家這些高達老油條來說吧
回復

GUNDAM ONLINE  只有日服
唔識日文,唔想俾錢vpn,機體少 =唔會玩

GUNDAM OPERATION  PS3
冇ps3,機體少 =唔會玩

GUNDAM BREAKER  VITA/PS3
冇ps3/psv,割草式玩法 =唔會玩

SDGO  PC
G1 腦殘,原廠更腦殘 =唔會玩

補充:
GUNDAM ONLINE 冇士兵玩法
GUNDAM OPERATION 先有士兵
機體少 係指UC以外,唔係指uc少機
回復 支持 反對

GUNDAM ONLINE  只有日服
唔識日文,唔想俾錢vpn,機體少 =唔會玩

GUNDAM OPERATION  PS3
冇ps3,機體少 =唔 ...
okmijnuhbyg8 發表於 8-7-2013 12:03

GUNDAME ONLINE相信早晚也會出海外服的, 當然需要點時間

PS3的話才2500元左右一部, 不貴吧?  一般SD消費玩家玩一個月SD都用上500元HKD

不過港服SD既伺服器真係太差........搞到有錢都唔想玩
回復 支持 反對

GUNDAM BREAKER
奇葩=[
回復 支持 反對

呢個時候緊係平平地買返部psp玩gvg next plus啦(誤
回復 支持 反對

GUNDAME ONLINE相信早晚也會出海外服的, 當然需要點時間

PS3的話才2500元左右一部, 不貴吧?  一般S ...
雷臣 發表於 8-7-2013 12:09

講實丫,隻隻game都有自己特色
所以有時真係唔會走,加上以上有2隻係主機,PC SDGO都得架

GUNDAM ONLINE 100人對戰
GUNDAM OPERATION    戰爭式對戰
模型戰士  創意
SDGO  技巧

真係各有特色架.....
回復 支持 反對

如果sd不整sever 一月生命都無
回復 支持 反對

全部都想玩
回復 支持 反對

都系繼續玩已經0希望噶港服sd,首先你介紹嘎game只得日本,其次我噶電腦虧,玩港服sd唔理電腦快定慢都會有時有map,會lag嘎情況XD,所以覺得電腦硬件設備仍然跟得上~~

但對於你用噶老油條,韓國佬,日本仔有d搞笑
回復 支持 反對

其實如果鍾意UC既人,玩UCGO仲好玩...最起碼會真實好多....
機爆左就會冇,有小人狀態
回復 支持 反對