查看: 17662|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 信唔信gm好?

小弟92lv,話說係22/5擺攤賣左粒冥石收左2000金,之後收攤將d金存入倉。到左23/5諗住拎返2000金過比大號,點知一睇2000金冇左,又冇人on過我ac拎左去用。我只好上gameone客服投訴,得出結果如下:

gm01答覆:親愛的玩家,你好!
謝謝你的來信,多謝閣下對我地遊戲的支持,遊戲內有設定角色等級的金錢上限,如果因閣下角色的金錢超過上限被系統回收,不會獲得賠償,請閣下留意。
金錢上限官網介紹:
http://tl.gameone.com/guide/help_26.html
感謝閣下使用GOCS客戶服務系統及對遊戲一直以來的支持。

佢既答覆另我覺得好笑,估唔到gm揸流攤都揸得咁衰,我92lv竟然2000金就過金錢上限?gm真係好野

條氣唔順就再投訴多一次喇,得出結果如下:
----------------------------------------------------------------------------------------
gm04答覆:親愛的玩家,您好!

謝謝您的來信,多謝對我們遊戲的支持。有關金錢攜帶上限包括倉庫和角色身上,如閣下倉庫和角色身上的金錢超過攜帶上限,在傳送或離線將會被扣除。如閣下該角色金錢並未超過上限而遺失,請提供以下資料以便調查跟進。
遊戲帳號:
角色名稱:
角色ID:
遺失的金錢數量:2000
問題發生的時間日期:
金錢如何獲得:
金錢獲得時間日期:
事情經過:
感謝閣下使用GO客服平台服務。
------------------------------------------------------------------------------------------------------
我在 [ 05-26 18:30 ] 留言說:
遊戲帳號:
角色名稱:
角色ID:
遺失的金錢數量:2000
問題發生的時間日期:23-05-2013
金錢如何獲得:於洛陽西市擺攤出售一粒3lv紅冥石獲得
金錢獲得時間日期:22-05-2013
事情經過:22-05-2013晚上收攤,隨即把該金額存款於倉庫後離線,於翌日23-05-2013上線發現倉庫已不見了該金額。
就係咁答,當然 遊戲帳號、角色名稱、角色ID呢而家唔打出泥,交比佢果時就打左
----------------------------------------------------------------------------------------
GM: gm04 在 [ 05-26 20:13 ] 留言說:
請問閣下倉庫內的金錢是否已到上限?
我在 [ 05-26 23:31 ] 留言說:
請問閣下倉庫內的金錢是否已到上限? (得400金,加埋2000都糸2400金又點會過上限)
GM: gm04 在 [ 05-27 01:11 ] 留言說:
有關問題我們會儘快為您調查跟進。
GM: gm07 在 [ 05-27 16:11 ] 留言說:
經工作人員調查,玩家是於18/05/2013 於元寶商城消耗
我在 [ 05-28 18:21 ] 留言說:
經工作人員調查,玩家是於18/05/2013 於元寶商城消耗?
我22-05-2013晚上於洛陽西市擺攤出售,點樣可以22/5出售但18/5用?
-.-唔該你地查真d先
我在 [ 05-28 18:23 ] 留言說:
不如你一句話冇得賠喇!查都唔查就亂答!
GM: gm04 在 [ 05-28 22:16 ] 留言說:
有關情況我們會再次調查跟進。
GM: gm01 在 [ 05-29 13:46 ] 留言說:
工作人員需要登入角色處理,請提供帳號密碼、聯絡電話。
成件事就係咁,個gm04都算做ok 但係個gm01gm07
咁我仲想唔想個gm01好?比唔比晒d帳號密碼、聯絡電話佢好呢?
回復

同長政投訴
回復 支持 反對

經工作人員調查,玩家是於18/05/2013 於元寶商城消耗

乜元寶商店d野可以用金消費咩?
回復 支持 反對

畢竟是gm,信吧(說真的
回復 支持 反對

畢竟是gm,信吧(說真的
囧大俠 發表於 29-5-2013 08:01 PM

我覺得呢件事相當兩茶匙
回復 支持 反對

回復 3# 囧大俠

大俠你見到都笑,gm流到咁樣
回復 支持 反對

回復 4# 囧大俠

老實講,我信gm04多d