打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 寵套一問

1)
有無人知各寵套每次升級要幾多粒聖獸鱗?
係咪75 85 95寵套所需都一樣?
1升2:每件3個
2升3:每件幾多?
3升4:每件幾多?
4升5:每件幾多?
2)
「穿齊全套可增加..技能的釋放幾率」<--呢個關唔關寵套既星星等級事?;會唔會愈高星再額外生效幾率多D?

唔該哂各位解答我既靚仔靚女
回復

回復 1# 莫菁兒
轉貼一點關寵裝的資料比你

75: 1星的套裝經過拆解,可獲得1個聖獸鱗。

消耗3個聖獸鱗提升一件裝備至2星,2星的套裝經過拆解,可獲得3個聖獸鱗;

消耗5個聖獸鱗從2星提升至3星,3星的套裝經過拆解,可獲得7個聖獸鱗;

消耗7個聖獸鱗從3星提升至4星,4星的套裝經過拆解,可獲得12個聖獸鱗;

消耗11個聖獸鱗從4星提升至5星,5星的套裝經過拆解,可獲得20個聖獸鱗;5星是目前的最高星級。

85:每件需要聖獸鱗30個,兌換後得到的是1星的裝備。

1星提升到2星需要16個聖獸鱗1星裝備拆解後得到20個聖獸鱗,

2 裝備拆解後得到30個聖獸鱗。由2星提升到3星需要18個聖獸鱗,

3星裝備拆解後得到35個聖獸鱗。3星裝備提升到4星需要20個聖獸鱗,

4星裝備拆解後 得到42個聖獸鱗。4型裝備提升到5星需要24個聖獸鱗,

5星裝備拆解後得到57個聖獸鱗

95:每件需要聖獸鱗100個,兌換後得到的是1星的裝備。

1星裝備拆解後得到50個聖獸鱗,由1星提升到2星需要36個聖獸鱗,

2 星裝備拆解後得到68個聖獸鱗。由2星提升到3星需要43個聖獸鱗,

3星裝備拆解後得到90個聖獸鱗。3星裝備提升到4星需要50個聖獸鱗,

4星裝備拆解 後得到115個聖獸鱗。4型裝備提升到5星需要56個聖獸鱗,

5星裝備拆解後得到143個聖獸鱗

至於"星級同釋出率"有冇關我就唔知,

不過"星級同技傷"就有關,因為我本身都有5星75的猛擊裝

所以"星級同釋出率"呢個問題,你自己參詳下.....

以下又是轉貼資料, 但數據同我件5星裝打出多的數字相似,

比你參考下(2.5/3.5/4.5/5.5血係指出技的傷 唔係普攻)

如果BB平推能打1W血的話猛擊能打1.5W
一星的基本上沒用,

二星打怪可以打2.5W

三星打怪可以打3.5W

血四星打怪可以打4.5W

五星打怪可以打5.5W

以下又是轉貼資料,是有關"釋出率",比你睇下,但到底幾多成係真,我都唔知,因為我都只係轉貼

痛擊、單法————膽小——其次謹慎——忠誠——精明——勇猛
連擊、猛擊————勇猛——其次精明——忠誠——謹慎——膽小
忠心、靈氣————忠誠——其次精明——謹慎——勇猛——膽小

破綻、虛弱————謹慎——其次虛弱——勇猛——膽小——精明

反擊、反震————精明——其次勇猛——忠誠——膽小——謹慎

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
莫菁兒 + 1 引唔住比個BRAVO你!唔該

查看全部評分

回復 支持 反對