查看: 24025|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

投訴CSO交易區版主-夢儿LOLz

關閉 [複製鏈接]
投訴人:totototototo
    投訴對象:夢儿LOLz
    有關版塊:CSO交易區
    有關連結:http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... ice&tid=4335656
    有關位置:
    投訴內容:個POST係講關於有人受騙,而樓主係文中只係說(tototo可以做証)即是我,但係#4果位會員,話:又系TOTOTOTO呢條傻仔 D ac都5知道系邊黎!,好明顯沒留意內容,跟本跟樓主所講既野係2回事黎,之後我就話佢:你係咪文盲?而夢儿LOLz就話我人生攻擊~而果位會員話我(傻仔,D AC都唔知點黎)就唔係人生攻擊?唔知係咪特別原因而對我有偏見。
另外.呢位版主未上任既時間,交易區我次次都唔用(推)(push)的字眼,都沒有扣分的,但他上任後就係咁扣我分,而且CSO區版規條又沒有講到一定要用推的字眼
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... ghlight=&page=6
係呢個POST見到資深版主-鴻都沒有扣到我分。
以上2件事是因私人原因而對我作出扣分嗎?

其他意見:向我道歉/唔好比佢做CSO版版主
回復

雪糕xD 已扣 5分
回復 支持 反對

回復 2# Ron

咁我都算人生攻擊?
回復 支持 反對

回復 3# TOTOTOTOTOTO

樂古幾可會封版主?

評分

參與人數 1樂點 -100 收起 理由
Nuoer.S -100 無關人士

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  Ron

咁我都算人生攻擊?
TOTOTOTOTOTO 發表於 18-3-2012 18:43

定你係文盲?

已經可以稱之為人身攻擊
回復 支持 反對

回復 5# Nuoer.S

請問你有無了解清楚件事係點? 唔係我無啦啦話佢文盲, 而佢講既野關主題完全無關,而無啦啦話我傻仔, 咁唔係文盲係乜???
回復 支持 反對

回復  Nuoer.S

請問你有無了解清楚件事係點? 唔係我無啦啦話佢文盲, 而佢講既野關主題完全無關,而無 ...
TOTOTOTOTOTO 發表於 22-3-2012 19:59

就算對方文不對題
並不代表你可以侮辱對方為文盲
回復 支持 反對

回復 7# Nuoer.S

文盲侮辱對方????
http://zh-yue.wikipedia.org/wiki/%E6%96%87%E7%9B%B2

又系TOTOTOTO呢條傻仔 D ac都5知道系邊黎!

而佢文不對題原因係咩???可以有D咩原因???識字會答到文不對題???
1.唔識字
2.識字數量少(系=係?)(5=唔?)
已經可以算係文盲
請問何來侮辱???何來侮辱???
回復 支持 反對

回復  Nuoer.S

文盲侮辱對方????

又系TOTOTOTO呢條傻仔 D ac都5知道系邊黎!

而佢文不對題原因係 ...
TOTOTOTOTOTO 發表於 22-3-2012 20:21

我可不認為能打出一段文字的人可以算是文盲
如果你認為「係」/「系」 and/or 「5」/「唔」 有正字之分的話
那麼你應該也可以算是文盲了?
根據正規中文, 不論「係」/「系」/「唔」都不是完整的意思
而只不過是粵語地區的方言
無論「係」/「系」 and/or 「5」/「唔」
他們都不是蘊含著任何正規的中文意思
這樣還有什麼正字與否之分?
回復 支持 反對

回復 9# Nuoer.S

佢識正字會打同音字嗎??? 佢唔係文盲點解理解唔到樓主講D乜而作出胡言呢?
回復 支持 反對