打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 【手殘傷眼系列】OO Quanta by icydark

話時話 我有個問題想問 00Q係00R後繼機正常都SS 旦點解會係S? 而00r就s- -?
乂龍.神乂 發表於 2-1-2012 17:12

其實跟番個動畫劇情,做oor係完全以火力為主,
ooq用於對話的機體針對於對話的能力

ooq的QAN[T] BURST比00r的TRANS-AM BURST強
通過腦量子波將高濃度gn粒子領域內的意識共有化
實現將在戰鬥空間人們的思想連接

睇番動畫,TRANS-AM BURST只係得傻子那一人可以連接其他人思想

武裝方面ooq的GN SWORD BIT其實係攻守兼備,的確比oor勁

但遊戲入面,如果GN SWORD BIT真係做到攻守兼備,再加埋量子化,真係太屈機

廢除左GN SWORD BIT攻守兼備的能力,ooq自然比oor弱
回復 支持 反對

其實跟番個動畫劇情,做oor係完全以火力為主,
ooq用於對話的機體針對於對話的能力

ooq的QAN[T] BURST比00r ...
keithho1219 發表於 3-1-2012 22:39

哦...咁又係ge game同動畫始終係有d出入ge  不過對我泥講有d傷心 00Q就係強係到 旦太屈機又唔得 最後都要逼住廢左GN SWORD BIT   
so sad
而且都可惜00Q唔係拳機
00Q睇個樣同武裝好似exia咁簡單 得槍同劍  旦其實火力點都唔會輸比00R
回復 支持 反對

哦...咁又係ge game同動畫始終係有d出入ge  不過對我泥講有d傷心 00Q就係強係到 旦太屈機又唔得 最後都要 ...
乂龍.神乂 發表於 3-1-2012 22:59

其實OOQ係S機都係好事黎既,起碼GAMEONE唔會鎖S機圖 同埋韓服宜家有唔少房間係禁SS SR
回復 支持 反對

其實OOQ係S機都係好事黎既,起碼GAMEONE唔會鎖S機圖 同埋韓服宜家有唔少房間係禁SS SR ...
bbka 發表於 3-1-2012 23:43

旦感覺上00Q個級數應該配ss 而且7劍exia好鬼難抽= =
回復 支持 反對