打印 上一主題 下一主題
收起左側

JOEY

凍天搬屋應該好凍吧!

點講好呢?
免得太大篇,試下簡短 D 講。
妳之前考既野會唔會係香港學過我唔知啦!
假定係係加拿大到學既,咁就睇下妳平時上堂有無留心聽書,同埋妳本身想唔想讀咁囉!
懶又唔想讀既,點都死;
有資質既,睇下佢想唔想同有無心讀,哩類可以得好高又可以好低分,
唔同人唔同咁啦!

妳唔係第一個咁樣既人,甚至好可能世界上大多數都係妳咁既人,未到惡性循環既!

唔係得兩個人吧?
識人唔一定要識同年紀既姐!同學吧了!

呵呵!小妹妹如果係香港坐小巴,會唔會唔敢嗌有落呢?
回復 支持 反對

呵呵!我以前都被逼遷。

我都係上堂絕對留心既人(只限我有興趣既科目,不過都會傾偈。)
對我黎講,上堂時訓覺絕對係. . . . . 無可能既!
完全唔理解有乜可能可以訓得著,重要見過有人訓到流口水,好野!
確係唔可以只係單單上堂留心就得,
只不過因為上堂留心,所以一溫書時就乜都一睇就明,一齊都易得多囉!

兩個學生加兩個老師,
哇! 1 on 1 喎!
好貴吧?
好處係位老師可以將所有時間放落妳到。

起身落車都唔敢?
誇 D 吧?
坐窗口位,落車時要坐邊位既人借開,又或者驚掂到人,所以唔敢落呀?
小妹妹,咁樣過份地鵪"春鳥"了吧?
遇到色狼時妳就慘了!實非禮到唔停手,哩樣要改啦!
回復 支持 反對

加拿大我唔清楚,美國既 basement 間房租畀人既話,原本係犯法的,不過因為咁多年黎已經搞到差唔多每間屋都係咁,加上政府無錢,所以變成合法再要 D 人畀錢了!
無廚房,咁點解決三餐?用電爐?

哈哈哈哈哈!
上堂訓到叫唔醒係係加拿大既事?
好野!

一般都係示範完之後各自畫,間唔中指導下的。
2對2居然會咁就真係怪喇!

假如出街時人有三急,不過當時無人話去,咁小妹妹係咪會死忍到有人話去先為止呢?
小妹妹係真係咁細聲、咁斯文定咁鵪鶉先?
不過警察都有文職,所以其實係 OK 的。
依家係香港做警察可以話非常慘。
D 人郁手之後制止佢,都可以掉返轉話警察打人,亂用暴力,
而好多傳媒又係唔係都話警察唔 arm 咁,好悲的。

小妹妹樣子如何. . . . . 我唔知。
之前張頭像,笑得幾燦爛咁囉!
不過最重要既,係強姦非禮既受害者,唔一定要好標青的。
好多案例都係 D 犯就手或者覺得好恰就黎的。
回復 支持 反對

用人地廚房或者共用廚房都係一件麻煩事黎呢!

係香港咁細個就要做功課做到通頂?
早一、兩個年代既話,罰妳企睇下妳會唔會重訓到。

搵笨既畫畫堂呢!

經過 D 醫生、科學家等研究發現,其實蹲係到如廁係對身體較好,去得會順暢 D同乾淨 D,
所以近年開始愈黎愈多人用返蹲廁了!

怕且係怕羞吧!

邊個話笑得燦爛=要露齒?
回復 支持 反對

可能我搞錯。
即係依家有廚房定無廚房?

香港依家 D 功課咁誇張嗎?
通頂 > 上堂眼訓集中唔到精神 > 上堂吸收唔到所以更需時做功課(即係通頂)
惡性循環呢!
不過香港既家長都有責任,如果唔係只睇成績表既成績既話,
學校就唔會愈黎愈只塞 D data 入 D 學生既腦到,
靈活運用同了解真意重有學生品行變成無人理了!

妳依家都重幾鐘意吧?
係唔想有壓力下畫姐!

唔係呀?凌空坐?
坐無影凳時全身都會崩緊,好難去吧?
污穢咪用廁紙鋪好塊廁板先坐囉!
而且我相信加拿大同美國一樣,公廁都會有專用黎鋪廁所板既紙吧?
小解就話可以企,大解都唔得吧?
不過駕車去遠途旅行時,又或者去埋 D 山卡啦既地方時,確係方便過女仔好多的。

笑得燦爛同笑得好陽光一樣,也許都會笑到見牙,不過都唔一定既。

咁依家個簽名係咪小妹妹妳本人?
回復 支持 反對

都係妳母親用姐!
妳會用嗎?

莫非因為係第一年,學校都唔知邊 D 要教哂,所以咁亂?

又唔係完全唔求分數既!
只係唔應該過份填鴨式姐!
學校成績表既操行其實不太可信的。
妳覺得一個擦鞋仔既操行一般係成績表係咩?
更重要既係校內校外可以好大分別。

因為污穢,所以先要鋪。
流動廁所都係咁的。
我有次去辟D既地方到釣魚,果度個廁所就真係經曲喇!
除左妳所講既問題之外,佢重要乜顏色都有。
馬桶內鮮藍色既野小妹妹認為會係 D 咩?

鬼知果個係邊個。
回復 支持 反對

係煩 D架啦!
如果會見到外人,重未必好意思著得太隨便 tim!

妳學校果 D 好似唔係操行喎!
只不過係學校表現、活躍同participation 既野黎 jar 喎!
不過分數為上既學校都會係咁吧!
我哩邊有間所謂既各校高中,
收既學生都係要考入學試,初中極好成績先入得。
我高中時有位老師係果度教過,
佢話佢當時見到班學生為左考試高分 D,
乜鬼貓都出過哂。
更死既,係有次全市公立高中既 cross country 比賽。
果次既終點就係係果間學校附近,
我有個朋友比賽完,係果邊塔巴士返屋企。
佢見有幾位婆婆要上車,
就讓幾位婆婆上車先啦!
點知就係哩個時候,
有幾位所謂既名校生居然頂開 D 婆婆上車先!
哩 D 人就算第時幾高成就,
咪都只係斯文敗類囉!
哩 D 先係操行、德行嘛!
我位朋友上左車之後,
重故意大聲同佢位隊位講:
「名校生喎!」
名校生咪怒睥我朋友,無聲出囉!
不過我係 d 論壇到發現,
香港,特別係年青 D 既一代,
佢地都偏向唔讓人,例如讓座畀大肚婆呢!
重大大聲話哩 D 係佢地既權利。
無架,係佢既權利,不過明顯無品囉!

呀!好大段呢!

妳有幾唔乖?

藍色物體唔係用黎清潔廁所既野黎,
係一 pet 的,所以錯了!

唔知咩係夢夢 online,
最多只可以話睇樣似台灣妹。
回復 支持 反對

提醒妳一句,
女仔咁著,其實係可以極度吸引男仔的,小心點了。

雖然講粗口哩 D 係學校一定扣操行分,
不過好多時候只係爛口,人品好可能係唔錯。
玩老師反而唔覺得有乜好玩,
感覺上都係本身較扮野既人會特別鐘意咁做。
曳既學生多數都係搞破壞(非惡意)咁。

上車就訓?
好野!
我姑姐都係咁,重要係差唔多要落車就識起身既 tim!
當然,都試過失手啦!

讓座畀公公婆婆大肚婆哩 D 係"正確"姐!唔係"正義"。

屋企同網上都會講粗口?
不過首先要清楚,咩係粗口先?
每一個年代既人係妳既年齡時,
好多都唔係真係知道邊 D 係粗口,邊 D 唔係架喎!
就算知都好,大部份人都唔知點解呢!
妳所謂既粗口,係指邊 D?

果 D 係.....「藍色異物」!
得果一個山卡啦既流動廁所見過,無負責人可問的。

對 online game 完全無興趣。
對哩 D 代言人既感覺更加係 R 哂頭。
完全唔覺得個 game 會因為個代言人就會好賣 D,
因為個代言人而令人卻步我反而相信。
回復 支持 反對

著住睡衣重扮哂靚既話,只會令人覺得怪吧!
就係因為自然,所以先至會吸引。

同我一樣?
上車會訓覺果個唔係我喎!
我係坐飛機都訓唔到咁滯的。

居然准講 "poor guy",
我重以為妳屋企家教好嚴既 tim!
女仔之家咁爛口做乜?
斯文番 D 啦!
為講而講或者純粹順口都戒左佢啦!
男仔講粗口女仔都會覺得個男仔粗魯,
女仔講就更加難睇啦!

就係因為見過既人都睇唔出黎乜,成為左一個謎,
記起講講姐!
回復 支持 反對

咁要睇過先知喇!

訓唔到,點訓?

原來妳阿媽都會講。
係香港,男仔好似愈黎愈少講,
相反女仔愈黎愈爛口呢!
唔係好現象黎。

無影到相,問左都無用,都只係憑空估估下。

Animation 既工將會再開始搵,
份 part-time 一直做緊。

冬奧開始了,
要留意雙人花式溜冰。

拜個早年,
恭喜發財,學業進步,斯文回歸,穢語遠離。
回復 支持 反對