打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 機體合成設計圖港服名稱修正版(27/06 新增 Strike Rouge IWSP)

關閉 [複製鏈接]
好想問下
a rand沙漠唔係叫:沙漠高達改咩- -
s rand沙漠唔係叫:高達沙洛多咩- -
回復 支持 反對

GP03D,我志在必合[[onion_60]]
回復 支持 反對

[quote]好想問下
pk12345678p 發表於 12-11-2009 22:30

W-Gundam Zero Custom 港服譯飛翼高達零式

Gundam Sandrock Custom 譯做沙漠高達我覺得無乜唔妥丫

本身英文 custom 就係改裝既意思啊
回復 支持 反對

好想問下
pk12345678p 發表於 12-11-2009 22:30

W-Gundam Zero Custom 港服譯飛翼高達零式改
http://cs.chez.com/images/ProdDeriv/maquette/ ...
auandrew 發表於 12-11-2009 23:21

老虎特裝型既英文係Gouf Custom ,吉姆特裝型叫GM Custom ........甘WZC叫飛翼高達零式好明顯係9you既問題

另外,真的叫改的英文是kai,像クロスボーン‧ガンダムX1=Crossbone Gundam X-1 Kai = 骷髏高達X1

其實用日文去翻釋絕對無錯的,英文有時都可能有矛盾,像ザクⅢ=ZakuIII Custom=渣古III
供你參考:カスタム=Custom=特裝型, =Kai=
回復 支持 反對

絕對支持樓主無私的分享
建議增加更新事項 讓大家知道更新了哪張圖片 好讓大家收藏
回復 支持 反對

辛苦了~這個很方便~連其他服的都有~太齊全了!!
回復 支持 反對

好多都港服未出![[onion_26]]
回復 支持 反對

s沙漠果個重裝 多左枝砲呀 你改錯左d野
回復 支持 反對

感謝樓主開呢個精華post,一定會成日精華,祝本post早日置頂
回復 支持 反對

[[onion_10]]Push..............
D資料好有用..............[[onion_10]]
回復 支持 反對