查看: 17488|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 百變, 化骨, 那樣好?

本人玩槍的, 一路都係走走爆同爆傷路線. 但係自從開了騎戰, 聽人講, 攻速比甚麼都重要.

咁究竟應該用百變定化骨好呢?
回復

用左百變就唔會玩槍...
回復 支持 反對

2# 正☆
我覺得化?好d,加暴擊正,可以秒人,自己打怪又快d,感覺上攻擊都好似高左~!
回復 支持 反對

想玩百變,用副弓lo
槍玩百變好似哂左d
加化骨/落日最好
回復 支持 反對

百變就當然係主刀副弓
主戟副弓都好似ok
回復 支持 反對

槍, 對文官, 要多少爆才能保持爆輸出的穩定性呢?
回復 支持 反對

槍, 對文官, 要多少爆才能保持爆輸出的穩定性呢?
yuentingsum 發表於 8-5-2009 15:29

根據大陸論壇估計,1點暴抗可以抵消1點暴擊

如果有心撐暴抗的話
文官裝 +14暴抗
資質全魅力 +12暴抗
舞意 +3暴抗
長安右戒 +2暴抗
荊襄頭盔 +3暴抗
濮陽2稱號 +3暴抗
濮陽2寶物 +5暴抗
木系寶物 +4暴抗

從以上統計,可以睇出唔點花錢都可以42暴抗,唯有長安右戒、荊襄頭盔可能要用下行酒令刷
(以上的42暴抗並唔計木系寶物,畢竟除左杖扇舞之外好少人會用木系寶物)

有錢仲可以靠地區稱號、樂府稱號加暴抗
當然仲有秘文兵,同埋秘文組 修羅@@
回復 支持 反對

根據大陸論壇估計,1點暴抗可以抵消1點暴擊

如果有心撐暴抗的話
文官裝 +14暴抗
資質全魅力 +12暴抗
舞意 +3暴抗
長安右戒 +2暴抗
荊襄頭盔 +3暴抗
濮陽2稱號 +3暴抗
濮陽2寶物 +5暴抗
木系寶物 +4暴抗

從以上統 ...
戰場管理員 發表於 8-5-2009 15:41

1 點 暴 抗 好 似 係 1.5 暴 擊 =3= """

不 過 我 都 係 上 大 陸 網 睇 ,,,
全 落 日 同 全 百 變 打 ,,, 係 全 百 變 贏 ,,,
加 上 落 日 果 類 係 加 暴 傷 ,,, 暴 傷 一 定 要 暴 左 先 扣 得 多 ,,,
唔 暴 就 扣 得 少 左 ,,, 強 度 好 似 係 普 通 攻 擊 黎 ,,, 但 強 度 加 唔 加 落 去 暴 傷 到 就 唔 清 楚 ,,,
如 果 爪 用 百 變 ,,, 幾 乎 係 0.xx 秒 打 1 次 ,,, 我 有 個 爪 fd 話 ,,, 用 左 d 技 係 0.xx 秒 1 下 ( 未 用 百 變 果 d ) ,,, 如 果 用 左 可 能 更 快
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

1 點 暴 抗 好 似 係 1.5 暴 擊 =3= """

不 過 我 都 係 上 大 陸 網 睇 ,,,
全 落 日 同 全 百 變 打 ,,, 係 全 百 變 贏 ,,,
加 上 落 日 果 類 係 加 暴 傷 ,,, 暴 傷 一 定 要 暴 左 先 扣 得 多 ,,,
唔 暴 就 ...
緋雪千夜。》 發表於 10-5-2009 12:04

1暴抗應該冇抵到1.5暴擊咁屈機掛= =
本身暴抗已經係一個幾屈機的屬性,因為1個屬性就抵銷對方+暴擊同+暴傷呢2個屬性~
所以,而家大陸都覺得文官裝+資質全魅力好吃香,靠攻強增加輸出(咁就唔怕人地暴抗高,人地又暴唔到自己)
當然,如果換埋水系寶+穿云屬性,就會係鼎鼎大名的閃裝
詳情可以睇呢篇文:
http://bbs.duowan.com/viewthread.php?tid=13910997

百變本身就係好屈機,1秒射2箭,又高攻強又高命中= =
落日只係加+暴傷,如果自己暴擊低或對方暴抗高,呢個屬性可謂垃圾
所以根本冇得比...

而家+攻強好有用,因為大家的攻擊都比防御高好多~
靠攻強提高輸出可能會好過暴擊/暴傷,因為唔怕人地暴抗高
而且,攻強高左,一樣可以增加出暴擊時的傷害
回復 支持 反對