打印 上一主題 下一主題
收起左側

※PSP※ MONSTER HUNTER PORTABLE討論區

今日= =係我大喜日子(唔係結婚=0=)..係我考完試既大日子= =今日由12點打機打到7點阿媽都冇罵= =平時打得1,2個鍾佢話我係死仔包= =唔讀書..今日打機打到好hi= =先講黑狼鳥...今日d人超變態,,,全部人帶晒落穴同大爆去合....我帶左3個...一開始條黑狼中左穴..我地一共放左8個大爆= =d大爆一爆我只係見到條黑狼鳥玩烈火『訓』身= =...跟住我地狂斬啦..冇耐之後就ko左...跟住就打黑龍同紅黑啦...又係咁..班友仔好似大爆狂....我用繚亂麻左條龍..佢地衝左上去玩大爆= =d大爆一爆我又係見到條黑龍成身火=.=..紅黑我地不斷玩大刀= =當然局局都係我累輸啦- -跟住打完紅黑黑龍又到蒼老山時間= =四人用超絕..得我冇強走..最好一次用完慢慢等佢回....跟住冇乜野= =又係一開波用左15分鍾..之後都冇乜點打= =到左5區補多十幾刀搞掂...好爽呀今日= =聽日開始放假...
回復 支持 反對

今日好happy- -打win左黑龍50(我用真黑)當然係連埋我就3人出發啦..跟住拎左堅空整左黑龍手@v@成功整完黑龍裝..跟住仲有個堅空= =得閒冇野做整埋黑龍弓手裝...跟住打埋黑狼鳥整埋黑狼身~又搞掂一套裝(斬1加業物)= =跟住又去玩四金=.=又拎左40粒玉= =..今日同ckw傾msn..佢話有個任條白角成隻老山咁大=.=仲要大鬥打=0=星期5又要試下...期待26號生日同埋今個星期5既屠龍行動@v@...呢兩日打mhp真係好hi-.-我發覺我自己開始有d變態=.=去打4星毒雞拎狂走.....四把火大刀..ko既時間近乎神=.=....跟住打火龍..成班變態佬打天空龍地上龍(雌雄)..又打頭....又好快搞掂=.=琴日打咁好多-.-拎左好多錢呀@@今日家姐架電單車走p啦(即係可以載埋人)..去游車河啦@v@

回復 支持 反對

唉=.=今日玩紅黑...打中左2隻紅角~(係咪比我之前個唉呃到=.=)..跟住整左1set紅黑裝(仲差頭)....諗住整埋紅黑炮..點知唔夠石-.-.....仲有我想問有冇人同我同埋ckw去gundaw展呀?
回復 支持 反對

原帖由 tarry 於 2006-12-23 22:08 發表
我想問用USB線聯唔聯到@@?(新手啦- 3 -)如果有的話能教一下嗎?

我打到3星喇XD,有關要打20隻紅速=- =唔夠打,好快無HP,有咩裝備推介?

比我我會帶定2,3支解毒..跟住帶夠10支藥水...最好搵d高攻少少既武器(不過其實片手都得..不過因為你快死..最好搵d快殺工具)..建議就長槍(盡量善用個盾)..大劍..斬完一下條紅速會向前飛.跟住就向前碌~補多刀...長槍就冇乜技巧= =主要都要小心後面吐毒..同埋如果條紅速飛左可以突進k埋....
回復 支持 反對

原帖由 tarry 於 2006-12-24 11:06 發表
多謝曬^~^終於過到!不過E+要打毒怪鳥= =好樣帥...個頭上面有舊紫色東東閃下閃下= =唔夠抽阿>"<成日衝過來,避左,但比D毒整到...死完又死~_~我e+用緊624攻綠斬蛇劍炸= 3 =雙刀140攻綠斬...用邊個好?紅 ...

先講左毒雞打法.....裝備:紅速都ok既(全套用晒冇記錯係毒無效..用左呢套就唔駛買解毒水)藍速裝都得~不過記得買解毒水...你千祈唔好用雙刀..因得綠斬磨刀磨死..大刀都係...會彈刀..最好就片手..佢係唔怕閃光玉既..去最前食好貓飯..帶10支藥水...3~4支解毒...佢d攻擊不外果幾招...1:頭頂上果舊野發出閃光(帶氣絕效果)2:向前放毒..3:向前跑(跑時佢會左右左右放毒)4:向前行幾步(幾步既時候會用頭上下咬)5:咬..6:圍住個區一路跑一路放毒...7:用風壓壓你..8:扮死..跟住就教d招點破.....招1:發閃光時有3招可以避..1a.用長槍.片手.大劍既可以按R制防...不過防既方向最好向住頭..1b.呢招考技巧...睇準佢放閃光果刻前(佢好似咳緊最後果下果時)就飛撲(可以係飛緊果小段時間無視任何攻擊)...點飛撲?係你見到王級王物既時候你收左武器按R快跑既跑法有少少唔同..自己睇下..跟住捉緊佢閃果一下就按R向前跑..跟住按X制飛(要係見到佢開始咳第1下既時候收武器..跟住自己睇時機)...1c.如果你本身同佢有一定既距離..你就可以狂走!走得咁遠得咁遠..咁樣又可以避到(真係要行到好遠下嫁@@)...招2:向前放毒既...如果係正面前會好難走到..(可以睇佢放毒果刻...按R跑1步.即卡飛撲..呢招真係好考技術...)..不過用防都得嫁~~~招3:唔建議飛撲...因為如果你飛既時間太早會好大機會中毒...最好就係防...雖然會減少少血.不過好過你中毒呀=.=一係如果你同佢有一定距離果時即卡向左/右方向走...跟住差唔多到你既時候就飛...招4:如果呢招中左係有機會比佢偷左野..而且係拎唔返既...佢黎緊果時可以碌(唔係碌向佢咬你果個方向..係向後碌..但建議冇一定把握用防啦)招5:咬呢招就.....唔講啦=.=你打得到大怪鳥我信你都唔會中....不過中左都唔緊要...因為唔會減太多血...(咬既同時尾都會有攻擊..不過中左只係減幾血...)招6呢招可以話冇乜可能中....因為佢跑既目標唔係你....如果想知佢幾點先用呢招..可以睇佢飛果時個情形..如果係慢飛(即係飛返呢個區既)就係用呢招...你可以係遠遠既地方睇下佢幾時停or跟住佢(要係遠遠既地方跟...免得佢用完呢招再用..會晒時間)招7:風壓壓你呢招最多都係中比腳整中..唔會減太多血..招8:扮死呢招有好多破綻....你見佢做出死左既動作既...唔好信= =因為佢真死會出左句話『依賴敵討成功』....可能帶定d石仔等佢扮死擲佢....唔好行近佢呀=.=佢一起身果下動作會減好多血....=.=好累...打左成千字......最好同佢打果時向佢放漆蛋(即係紫色果舊)等你搵佢出黎打果時方便d...同埋最好打佢果時清晒場上既豬,速龍先...佢死果時唔會敝(同音字)..因為個場係沼地(我記得好似係..如果錯左同我講=.=)...咁點睇佢死未呢?佢就死果時會不斷狂暴化....(即係佢仲係平常既壯太.你打佢一下就即卡狂暴)...佢跌低左可以打頭爆左果舊野佢....打尾都得..因為翼,肚,尾都係減得最多血既地方...尾要佢跌低果時打....翼你唔用大刀,長槍都打唔到...所以最好打肚..好累呀=.=睇唔明再同我講...

好想上xlink呀=.=不過等緊ckw...@@快d on msn啦

志村新八....你打本其實用唔用漆蛋都得..唔好比個場大就嚇到..因為2隻角龍去既路線不外幾個..第1隻..10/4/1...佢出左10區會不斷重覆係4區同1區...第2隻就7/3/2...打完第1隻可以先去3區睇睇~如果係既就同佢打場....之後通常係7區...不過去左2區先啦..記得帶冷飲...之後又係會只係7區同2區..10區果隻最好用多d卡角戰術..不過唔好爆角..想拎上質之角可以過左任之後慢慢爆都仲得

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
卡比獸 + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 志村新八 於 2006-12-24 12:31 發表
唔該哂 *魔殺* 同Nothing蛇

唔駛多謝..不過你打四本最好帶定閃光.....仲有你要小心角龍既狂暴化..因為佢既速度會激增好多..同埋飄移角度都大增..所以佢狂暴果時最好就防..唔好碌/飛撲

原帖由 tarry 於 2006-12-24 14:39 發表

辛苦曬@@"但係我得商店裝夠唔夠打XD@@?25防- -如果用片手的話得160攻= 3 =買鎚仔打佢好無@@?

其實講真唔係好夠...你可以去睇下買新手裝隔離果個人生產d裝...(因為你遲d d裝升到1xx防都係靠佢)佢可以生產1d更高防..既裝..更高攻既武器(武器建議自己買定一把慢慢升上去)...d裝點生產d新既呢?你拎到一d新既材料就可以整到d更新更高既防...初頭玩唔係好駛睇屬性...到之後先慢慢磡裝都得...

回復 支持 反對

原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-24 23:22 發表

Master should give awards to you which is supply a helpful and detailed information to dicuss members !

非常深奧既句子=.=可唔可以解釋下
回復 支持 反對

原帖由 志村新八 於 2006-12-25 13:59 發表

水劍用咩好啊....我用斬破刀打角龍...佢好似唔怕雷屬,要用水先怕

佢怕雷同水....不過我唔知邊個屬性減得多..祥情請問ckw...水劍如果係既可以用白一角把水劍(不過你升左村長6星先有得出)不過其實斬破都夠嫁啦...你打唔死佢既原因係咪因為佢成日衝~?用閃光玉啦- -不過基本上你上xlink打..好快到hr5=.=

原帖由 tarry 於 2006-12-25 14:23 發表

佢話版主應該頒個獎比你- -因為你提供了十分詳細的資料!

by the way,D怪死左先斬佢條尾會5會斷?

唔會嫁=.=...會既我都想得@@...你話斷尾係斷邊條龍呀~?我可以提供意見=.=

回復 支持 反對

原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-25 15:29 發表

if i can already type chi i'm glad to do it ...

IT IS NOT ACCEPTED so you must cut it before

= =你講d野可唔可以變返中文- -英文我完全睇唔明
回復 支持 反對

原帖由 gary0814 於 2006-12-25 22:15 發表
我見過人地改左把4萬幾攻ge劍一下一隻金火tim~
你個save hr幾?
hr1~3就玩過
hr4~5....你喜歡吧-0-~

果d變態劍我唔鍾意玩=.=反而鍾意玩天上天下打藍速王=.=3刀ko.....估唔到今日咁好釆...打村長緊急個一雙之巨影(蒼櫻)打到蒼翼=.=...打呢場用真黑...隻櫻火4分鍾ko....蒼火就用左成1x分鍾.....
回復 支持 反對