打印 上一主題 下一主題
收起左側

※PSP※ MONSTER HUNTER PORTABLE討論區

原帖由 雞仔飯 於 2006-12-10 14:54 發表

黑角槍打黑狼鳥有冇用?

(水槍打黑鎧 =__=? 點打? 邊支水槍? 白一角定水龍?)

ボーンランス
竜骨【小】*2  鉄鉱石*1
161攻

升上去搵火 ...

黑角槍幾乎係打黑狼鳥最好ge長槍@@
如果驚斬味短可以用龍騎,
低23攻但斬味o係所有武器中數一數二= =

打黑鎧當然係白一角水槍,
全程突進,
而突進時間限定o係放熱線果陣,
最好由頭衝到尾,
由尾衝上頭有機會食熱線@@
重複幾次之後可以順手斷埋尾,
通常肚未爆曬就死
回復 支持 反對

啊~今日天氣真好呢(眾人圍毆中)
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-13 21:38 發表
= =...遲d又要打黑龍50打野整刀= =....我想問打黑龍屈左腳點解成日比人秒既?有冇方法可以唔比佢秒~?同埋我想問你地單人打7星(唔記得7定8)雌火打幾耐?我用大爆g x2,大爆 x2,落穴 x3
閃光 x2都好似打唔死咁= =打 ...

黑龍有分慢爬同蛇行,
前者係會逐下逐下爬,
後者係一次過的連續爬行,
會秒殺,而且全身都有攻擊判定,
通常黑龍第一下趴低會行開一段距離先,
判斷到佢係慢爬先行埋去打

而雌雄用真黑打好D囉...我記得你有架?
加上全程斬頭,10分鐘左右就收工
閃光、落穴、炸彈我除左玩野之外都唔會帶XDDDDD

原帖由 小天使囡囡 於 2006-12-13 22:46 發表
我係新手一個=.=我想問打4star任用咩eq最好(+點打材料出黎仲好)
仲有ar...把英雄劍有咩用?
我用開大劍用邊把最好?
唔該答o下我...thx

英雄劍可以話係廢的= =
打村長任紅速就已經好足夠,
大劍建議用斬破刀or黑刀二

原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-13 23:14 發表
我答你  新手最好升把鐵刀神樂用

因為呢把再上係斬破刀<<勁野(hr5之前)

初頭用藍速龍(打初見強敵)一set 可以埃到換紅速g (打集會所)

英雄之劍你暫時都冇用 到6星先算

回魔殺

我未試過用 ...

村長任除金銀外用普通紅速都夠打

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-14 12:54 發表
= =拎雷神片啵= =我都唔知點解要咁耐既= =....仲有整神樂要好多石= =最好整定把大蛇旁身....再打完一場就去農場到『骨』石~裝就睇你進度= =如果話紅速g都得既...不過你打砂龍/水龍~再拎埋上龍骨(砂龍打3星既都得 ...

同上

原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-14 18:08 發表
咁就錯啦...

得蒼櫻金銀怕雷 我冇記錯

普通果2隻驚水同龍...

雄怕龍、其次水,
雌怕龍,
蒼怕龍,
櫻怕龍、其次雷,
金怕雷,
銀怕水同雷,效果一樣

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-15 16:35 發表
四金刧好正= =今日上xlink打完拎左20粒紅火玉~10粒金,銀玉同埋10粒蒼玉= =即卡整左把繚亂玩= =我想問勇証出得最多係咩任.....急要黎整裝

官任就火藥岩,
自制就真.怒火狂奔
回復 支持 反對

今日天氣依然係咁好~(眾人再度圍毆中)
原帖由 tarry 於 2006-12-15 20:25 發表
打唔過 2星 6任 - 3 -隻藍色大怪鳥一發怒就逼我入死角 2下 KO 我-.-
有無人可以建議D裝備比我啊??我用緊624攻的蛇劍- 3 -

by the way,毒袋那裡打-.-?差呢個可以強毒片

624攻蛇劍,
keep住綠斬,
全程打翼,
就係咁:lol
你而家可以整紅速龍裝,
怪鳥裝都得,
打到4星換火龍裝,
打到6星就麒麟裝,
打集會用紅速G/麒麟G,
之後果D太長遠,唔講住:lol
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-15 21:26 發表

比我我玩到好癲= =會飲大鬼水再狂斬頭(我記得624攻都好似幾下轉頭~(轉頭意思係你打佢個頭到一定程度會停低1~2秒轉頭)裝備可以升火龍~打1星搬蛋任有隻火龍...去試下打~打唔到火龍是是旦旦藍速裝都得....毒袋 ...

黑龍梗係黑滅龍劍最好XD
打黑龍最好用片手順序......
黑滅龍劍>真黑龍劍>獨龍劍[蒼鬼]>絕一門
順便講埋紅黑XD
未金身時,
黑滅龍劍>真黑龍劍>獨龍劍[蒼鬼]>絕一門
金身時......
黑滅龍劍>獨龍劍[蒼鬼]>真黑龍劍>絕一門
點解全部都係黑滅龍劍?
就因為佢比起其它武器扣多1血囉XDDDDDD
(謎之聲:同我打佢!)
原帖由 kindsan 於 2006-12-15 22:05 發表
有D人話絕一門好用bo
火eq = 火龍eq? 點打出黎架=.=

睇上面個答案:lol
火龍裝要打村長4星雄火龍先整到,
慢慢努力^^
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-16 00:18 發表

我估應該係= =你話係把絕一門點整定火龍裝點整= =..你用絕一門不如用超絕...好用好多
火龍裝就你打到火龍既材料就會自動係生產防句果到有得整

絕一同超絕一個片手一個雙劍,基本上冇得比XD
用途最廣ge片手係真黑龍劍,
不妨多D用佢打龍:lol

係咁多~隱身術XD
(謎之聲:捉住佢!咪比佢走!)
回復 支持 反對

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-16 10:40 發表

今日好灰= =用龍壞棍打唔死條老山- -(打頭).....我想問...打黑龍果時我用片手打佢~佢係咪會蛇行既~我想問果到點避秒殺..同埋佢飛上天冇放火,,,,直接落到一半跟住追住我黎噴火呢招點避?...仲有我想問有冇裝係 ...

黑龍秒殺問題有人答左,唔答XDDDDD
龍壞要打肚,因為打頭彈死你,
另外,斬+1同業物裝......
頭:麒麟S
身:黑狼S
手:一角S
腰:火龍S
足:火龍S
我都有套XDDDDDDDDD
最羅命係兩粒紅玉
回復 支持 反對

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-18 19:25 發表
今日= =係我大喜日子(唔係結婚=0=)..係我考完試既大日子= =今日由12點打機打到7點阿媽都冇罵= =平時打得1,2個鍾佢話我係死仔包= =唔讀書..今日打機打到好hi= =先講黑狼鳥...今日d人超變態,,,全部人帶晒落穴同大 ...

咁早放假@@我星期五先放......(畫圈圈中)
不過考完試真係恭喜你,有冇利是派XD
星期五再一齊屠龍啦XD
尋日用黑滅龍劍打紅黑順便練習用片手,
發現原來企紅黑肚同腳之間個位打好high的XDDDDDD
回復 支持 反對

我想問聖誕有冇人出黎打= =
諗住順便去gundam展的,
暫時只有我、我同學同魔殺@@
回復 支持 反對

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-27 18:47 發表

-.-我帶埋10藥草同埋10支藥水再加10支大回- -都得掛=.=...
今日好鬼好玩=.=..今日本身同阿ckw同埋佢個fd出去睇gundam展..跟住打機啦...我地行足成個鍾先睇完=.=..跟住就上左紅磡火車站果到果間m記坐低打機 ...

唔好講到我好勁咁= =
勁過我ge人大有人在......
講真,近排掛住玩pokemon同gundam battle royale,
mhp d技術生疏左好多......
不過相信考完試會玩返多d......為左mhp2......
話時話,黑狼鳥果場我真係勁無奈囉= =
撞我地埋牆屈機......仲要用長槍兼冇力果下先慘.........
回復 支持 反對

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-28 12:47 發表

當然啦..不過我之前同ckw打紅黑我都比人秒2次...琴日打都仲有d驚-.-...今朝用片手打紅黑學ckw打右腳個肚中間..6點解成日打打下出左去尾果到既=.=?同埋我想問打紅黑個腳同肚個位有咩秘訣可以唔會成日彈去第2個位

打打下去左腳後面...正常= =
通常會另轉面順勢斬腳
回復 支持 反對

各位早晨~(眾毆)
好耐冇黎了~天氣依然係咁好呢=▽=
近況:前一排掛住煲pm,尋日先重拾mhp= =(算係為mhp2做準備啦)
       努力練緊D技術,希望可以返返之前個狀態......(仍然大量虐殺紅黑中XD)
目標:做到用長槍後跳果0.幾秒無敵時間避招XD

今日要講ge廢話就係咁多,走lu~~~XDDDDD
(被追打中)
回復 支持 反對

重拾mhp冇幾耐,
一黎就嫌命長咁去裸體打紅黑,
結果......

(出發前)

(開戰)

(收工= =〣)

我想講......我當初冇諗住贏的Orz
回復 支持 反對