樂古Nakuz

標題: 港鐵「e分鐘著數」獨家購點優惠 [打印本頁]

作者: 199xabc    時間: 23-8-2013 17:46
標題: 港鐵「e分鐘著數」獨家購點優惠

即日起,港鐵站既「e分鐘著數」購買GO!Card可獲得優惠!購買600點GO!Card加送30點,一共有630點!同樣購買800點GO!Card亦會加送30點,一共有830點!優惠期有限,欲購從速!

港鐵e分數著數機
600點 GO! Card:售價港幣$150
(特別加送30點,共630點。)

800點 GO! Card:售價港幣$200
(特別加送30點,共830點。)

售賣地點:港鐵e分數著數機獨家優惠,在於港鐵e分數著數機購買,可額外獲得30點。

港鐵站及港鐵商場內均設有「e分鐘著數」機
港鐵站:中環、香港、金鐘、灣仔、銅鑼灣、北角、太古、尖沙咀、佐敦、旺角、太子、深水步、葵芳、荃灣、九龍塘、觀塘、坑口、寶琳、東涌、沙田、粉嶺、馬鞍山、天水圍站
港鐵商場:德福商場、青衣城、杏花新城

注意事項※
‧ 額外送點優惠只限「e分鐘著數」機,優惠期有限,優惠期過後恕不另外通知!

作者: 雷臣    時間: 23-8-2013 18:06
第一次搞呢D野....望落去幾好..

不過.....

我好想知有冇成年人會係公眾場所買GAME點

PS:我自己買時就一定唔好意思~~~~~
作者: 199xabc    時間: 23-8-2013 18:07

不過.....

PS:我自己買時就一 ...
雷臣 發表於 23-8-2013 18:06

比熟人見到真係無話可說:lol:
作者: 三毛    時間: 23-8-2013 18:38
我仲以為G1買起左地鐵= =
作者: 雷臣    時間: 23-8-2013 18:38
比熟人見到真係無話可說
199xabc 發表於 23-8-2013 18:07

同你講啦. 前幾年SD岩岩出時, 真係聽到條街既打工仔阿, 成年人阿,講收工反去打幾場之類

一年唔使,慢慢見到在街邊討論SD既人, 由打工同埋成年人變成小朋友,中朋友

同朋友講我有玩SD,D人真係登大隻眼, 唔信你甘, 唔係阿, 甘低能仲要甘多小學雞既GAME你都玩

所以阿...

而家真係唔敢同人講我有玩SD, 包括女朋友

這怪誰?

這怪誰?

好了, 食飯!!!
作者: anthony0222    時間: 23-8-2013 19:41

不過.....

禁個部機唔一定係買點ge@@
所以應該無咩所謂啦= =(?)
作者: 96411322    時間: 23-8-2013 20:27
G1係度老點
根本由一開始都係呢個價
吾係限時同加送30點
作者: kennylam25    時間: 23-8-2013 20:59

不過.....

唔係第一次

e分鐘著數 買Gameone 點有平 之前都出過

我記得我買過一次= =

其實去網吧/淘寶 更加平
作者: bevisyin    時間: 23-8-2013 21:58
我唔講sd
人地問我有冇玩槍game 我都唔好意思講玩ava(因為街邊係咁講battlefield)
作者: 雷臣    時間: 24-8-2013 10:44
禁個部機唔一定係買點ge@@
所以應該無咩所謂啦= =(?)
anthony0222 發表於 23-8-2013 19:41

甘入少少冇壞......冇人入點隻GAME點玩落去
作者: 雷臣    時間: 24-8-2013 10:46
我唔講sd
人地問我有冇玩槍game 我都唔好意思講玩ava(因為街邊係咁講battlefield) ...
bevisyin 發表於 23-8-2013 21:58

你那個是知名度吧......

全港暫時得一隻高達GAME冇得比

SD那個是其他人對佢既印象分

港服SD係好多人, 或者好多網民,網上玩家已經認定係小學雞GAME~~
作者: 菠蘿君    時間: 24-8-2013 12:36
同你講啦. 前幾年SD岩岩出時, 真係聽到條街既打工仔阿, 成年人阿,講收工反去打幾場之類

一年唔使,慢 ...
雷臣 發表於 23-8-2013 18:38

我都淆晒底唔夠膽同d朋友講自己玩sd= =
廢事之後見一次比佢地笑一次= =
作者: 199xabc    時間: 24-8-2013 14:08
你那個是知名度吧......

全港暫時得一隻高達GAME冇得比

SD那個是其他人對佢既印象分

港服SD係好 ...
雷臣 發表於 24-8-2013 10:46

F.1果時岩岩出港服,幾乎大半班男同學都玩,
依家個個都講自己當年SD入面既低能事跡.
作者: 雷臣    時間: 24-8-2013 14:36
F.1果時岩岩出港服,幾乎大半班男同學都玩,
依家個個都講自己當年SD入面既低能事跡. ...
199xabc 發表於 24-8-2013 14:08

那就是.....代表.....什麼?   卡卡卡卡:lol:
作者: 雷臣    時間: 24-8-2013 14:48
我都淆晒底唔夠膽同d朋友講自己玩sd= =
廢事之後見一次比佢地笑一次= = ...
菠蘿君 發表於 24-8-2013 12:36

真係....點解甘多細路仔玩,搞到D大人走晒....

對細路仔來講, 一百蚊可以好多,對成年人來講, 可能只係一餐飯...

雖然而家香港工資水平對比生活水平唔高, 但係玩SD真係佔非常少既比例

奇怪在G1都將隻GAME既目標群定係小朋友身上,

就連BANDAI而家出既高達卡通片, 都係小朋友向...

AGE小朋友化唔使講啦, 再下一套卡通片
**viewthread.php?tid=16412016&extra=page%3D2

一睇又知係小朋友化

以前經過模型店, 買既人都係16YRS或以上的, 買得唔算好多但買得爽手,仲要成日買
而家經過模型店,見到買既人係小朋友, 買得少又唔爽手(係隔離求緊阿媽買多盒>.<) 買既自然少

可能而家日本小朋友特有錢掛.......
作者: 小KAI軒    時間: 24-8-2013 17:18
叫G1搞個國外購點得唔得 DLLM
作者: lovolovol    時間: 24-8-2013 17:45
真係....點解甘多細路仔玩,搞到D大人走晒....

對細路仔來講, 一百蚊可以好多,對成年人來講, 可能只 ...
雷臣 發表於 24-8-2013 14:48

點可以咁樣講,細路無錯- -唔係多左小朋友玩,應該係少左大人玩令你覺得多左細路
作者: 雷臣    時間: 26-8-2013 14:38
點可以咁樣講,細路無錯- -唔係多左小朋友玩,應該係少左大人玩令你覺得多左細路 ...
lovolovol 發表於 24-8-2013 17:45

我冇講過細路仔有錯..不過隻GAME既目標群定向在沒有消費能力的小朋友就錯了

好似我讀中學時, 冇乜錢, 每個月最多能買2盒SD模型,買1,2隻老反GAME, 買少少油已經是極少見的,加埋可能先幾百蚊

但到我成年人了, 就好似昨天我同家人飲茶同食飯, 又送部電話俾家人(NOKIA D舊機) 加埋都用左2千幾

這就是成年人同小朋友的分別

而除左SD本身既因素, G1既推銷手法都係偏向小朋友, 講既野, 打既字都好似俾小學生睇.
加上本身佢地公司又做得唔成熟...將一部高達叫做最強主角等

所以隻GAME後面加入既人都係小朋友就是問題了, 加上以前既成年人走左既原因也心照吧

當G1出公告大叫: 機師們, 為了高達而戰爭吧!!

我心諗: 傻子那.FUXK精英, 高智能膠達, 出動!!!
作者: lovolovol    時間: 26-8-2013 16:15
我冇講過細路仔有錯..不過隻GAME既目標群定向在沒有消費能力的小朋友就錯了

好似我讀中學時, 冇乜 ...
雷臣 發表於 26-8-2013 14:38

原來係呢個意思其實我都覺得G1 D口號標語好膠
作者: 雷臣    時間: 26-8-2013 17:23
原來係呢個意思其實我都覺得G1 D口號標語好膠
lovolovol 發表於 26-8-2013 16:15

近期算好左啦...就好似今期活動

來吧,成為我的部下!哈曼大人萬歲!

為亞古哲斯2013年重大盛典熱烈歡呼、喝采吧!營運基地將組織12名皇牌高達機師成為哈曼大人親衛隊,並付與(BR)哈曼專用卡薩C一台,肩負起復興的重大責任!今日我們將高舉自護正義的大旗及手中的長劍,為了化為星塵的將士們,為了新自護光榮而戰!

於8月31日晚上8時至11時將進行4v4小隊戰,玩家可到對戰頻道以4v4的方式進行對戰,營運基地將統計指定時間內對戰場數最高的12名高達機師,將可於下週維護時獲得(BR)哈曼專用卡薩C 一台及5萬G幣。
活動開始時間:2013年8月31日 20:00
活動結束時間:2013年8月31日 23:00

對比之前

SD高達》新人類作戰計畫啟動
阿古哲斯在面臨著聯邦軍金獅獠牙毀滅新人類的逆境,營運基地現正對服役中的各位高達機師們宣佈由今日開始將啟動新人類作戰計畫!玩家們只要完成官方指定的對戰任務就能獲取到一定的積分,並於第二天中午12時於營運基地中進行抽獎,並有機會可領取到新型機體「(S)自由高達(活動黃金版)」或者「(BR)死神高達(EW)」,還不立即出擊,完成指定任務,領取豐富的獎勵!

其實公告什麼的,我自己認為簡單直接就好了,如以前開服時既公告

SD高達Online》經典高達再現
高達」,相信這個名稱人人都認識,自1941開始,「高達」這個名字在年青人心目中殿定了神聖地位,首個機械人系列誕生,而「SD高達」在1985年加入「高達」陣型,外型則以二頭身的可愛風格為設計藍本。
要說最經典,一定要提「元祖高達」,代號為RX-78-2的「高達」正正就開創了「高達」的歷史,作為首隻以射擊模式為主的高達網上遊戲-《SD高達Online》當然會重現這款「元祖高達」的英姿魅力。
想知道更多「高達」資料?想得到更多「SD高達」情報,就要繼續留意《SD高達Online》的最新消息了。
《SD高達Online》官方網頁:http://sd.hk.9you.com

又能簡單講出高達幾時出現, 又帶出sd高達呢樣野

說話簡單直接, 可能佢地後面轉左gm吧...搞到唔知似乜
作者: 199xabc    時間: 26-8-2013 18:17
近期算好左啦...就好似今期活動

來吧,成為我的部下!哈曼大人萬歲!

為亞古哲斯2013年重大盛典熱 ...
雷臣 發表於 26-8-2013 17:23

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4414694&extra=&highlight=1%E6%9C%88%E6%96%B0%E4%BA%BA%E8%A9%A6%E9%8F%A1%E6%9C%83%EF%BC%81%E6%8B%9B%E5%8B%9F%E5%85%A8%E6%96%B0%E7%94%B7%E4%B8%BB%E8%A7%92%EF%BC%81&page=1

可能因為G1見之前用新方式公告,咁多人都話like佢咁樣出,
咪覺得用呢種方式比之前古板公告好得多,
結果就繼續搞落下囉:lol:

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontact2ww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2