樂古Nakuz

標題: 版主,咩叫粗圖 [打印本頁]

作者: 登穿石    時間: 14-10-2012 14:02
標題: 版主,咩叫粗圖
我靠....................晒你架啦,我想問粗圖點解呀
作者: tomy09    時間: 14-10-2012 14:34
姐係你post上黎既圖入面有粗口,咪叫粗圖囉
作者: ∼香B∼    時間: 14-10-2012 15:16
更正樓主..係圖粗,,唔係粗圖
圖粗即係圖片含有粗口詞語或諧音以及意含不雅既圖片就為之圖粗...
作者: 乂傑少卍    時間: 14-10-2012 15:54
更正樓主..係圖粗,,唔係粗圖
圖粗即係圖片含有粗口詞語或諧音以及意含不雅既圖片就為之圖粗... ...
∼香B∼ 發表於 14-10-2012 15:16

點介定意含不雅-_-
作者: 囧rz=3    時間: 14-10-2012 16:11
回復 4# 乂傑少卍

不雅..可..例如一D意淫既事..如粗口係直指一D重要部位..同講一D侮辱人既說話。
作者: ∼香B∼    時間: 14-10-2012 16:25
點介定意含不雅-_-
乂傑少卍 發表於 14-10-2012 03:54 PM

我地根本唔可能定義所有不雅或者粗俗既言語或圖片...不過我地界定既原則係依從普通法,,根據香港本地既習慣,道德觀念同常理去判斷是否需要警告或扣分...
唔知..解唔解答到你既問題呢 ?
作者: 莫菁兒    時間: 14-10-2012 17:18
回復 6# ∼香B∼

人地要搞事既 就算你答佢乜佢都會話答唔到佢嫁啦- -
點介定..不如叫樓主比下意見啦
各會員一齊靠樓主幫忙
作者: ∼香B∼    時間: 14-10-2012 17:55
我諗樓主以及5#既問題已經有一個好好既答案,,咁樣此帖已無討論空間..我將會關帖,,若樓主以後有任何問題 可以善用PM功能 私下PM我..而盡量避免開post浪費資源

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontact2ww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2