樂古Nakuz

標題: 一個人出街 [打印本頁]

作者: 惡搞小惡魔    時間: 8-12-2008 15:11
標題: 一個人出街
琴日,星期日,我同家姐係屋企無聊地睇恐怖片(死亡寫真)~果陣係度諗,有朋友陪我一齊恐怖下就好了~

之後就想叫fd出街玩....但諗一諗....佢地都唔會出街架啦...所以冇叫到....

當日,我自己一個人搭車去左荃灣既其中一間商場......

我進到一間扭蛋店入邊...看到色彩繽紛的扭蛋機.....看到一系統的蛋糕扭蛋...想扭一隻,用來送給朋友的......可是....我身邊沒有fd.....

最後什麼都沒有扭到就離開了.....

然後...我走到一間書局(我曾經都鍾意一個人行書局)

走到一個收藏了很多關於甜品的書的書匱.....拿了幾本甜品書看.....

看到書中的甜品是多麼誘人丫.....正想跟朋友分享時...先醒起我身邊沒有fd.......想拍下這本書時....又覺得拍左都冇人睇....拍黎太多餘...

所以最後都沒有拍下.......

離開書局之後,就行去其他地方~最後就搭車返屋企

返屋企之前就係間ok度買左3包卡樂b+一盒瑞士卷返屋企(果時9點幾)

返到屋企就一路睇掌門人一路食野~當時我又諗,點解有d咁好睇既書,冇人陪我睇,有野食..又冇人陪我食.....

以前的我是不會想這些東西的.

曾經...我行書局..都唔覺悶....抽扭蛋...睇電視都是自己一個開心就算.....

但係e+我就想同fd一齊行街,抽扭蛋....

難道是因為朋友快要離去的關係!?

可能是因為中五畢業後就不能再見到他們......到時各走各路.....有個仲可能成世都唔會再見到.....

這到底是我的問題還是對其他人而言,這不是問題!?(我覺得佢地對呢d野冇所謂)
作者: 匿名    時間: 8-12-2008 18:45
樓主的經歷十分同意!!

而家我d fd 都係各行各路!!
作者: oph    時間: 8-12-2008 19:27
e d野我都慣哂
好彩我都有個知心
作者: 冰月~    時間: 8-12-2008 23:03
到左中5每一個人走既路都唔同晒,所以呢d事我身邊既朋友成日都發生的;;
樓主唔洗咁灰,因為當你再一次行一條路既時候,總會有人同你行''
樓主係咪已經無讀書?
作者: 惡搞小惡魔    時間: 8-12-2008 23:29
標題: 回復 4# 的帖子
仲讀緊-0-"

因為近排考試.....同fd見面既時間都少左....
作者: 地獄天---鋒    時間: 9-12-2008 01:40
其實真的要習慣一個人,朋友冇可能永遠會同你一起,
一個人的感覺都係不錯,
不過當你習慣有朋友身時,
冇朋友在你身邊你覺得孤獨,其實是正常,
何不用開心去面對?
人與人的相遇就像是一個隨機抽樣
在不同的時間空間之中.....彼此相遇....
有些時候...你會發現..
你一開始最看不順眼的人竟然是你的好友.......
因為你發現了他的好....
珍惜每次相處的時間,
錯過了
你跟他會在哪個時間在相遇.....
作者: 冰月~    時間: 9-12-2008 01:42
再一次愛得太遲,樓主其實應該同朋友多點溝通喔
作者: 惡搞小惡魔    時間: 9-12-2008 15:31
標題: 回復 7# 的帖子
用msn還是電話@@?

我覺得我沒事做搵佢地~好似阻住佢地咁.......

我覺得...叫佢地出街行下....佢地就會叫我咪阻佢地打機...囧"/叫我自己一個人行,唔好煩佢
作者: 地獄天---鋒    時間: 10-12-2008 01:49
甘都冇咩方法,他d唔中意出,
一係你就同他d一起打機=.=
一係就找出你的有咩共同愛好.....
最後的方法找d中意出街的朋友...@@
作者: 冰月~    時間: 10-12-2008 03:02
標題: 回復 8# 的帖子
最好2樣都係''

樓主可以同最好既朋友入手,亦都可以搵D同你住得近既人出街''
當然最好早番1-2日約定佢,一時時請你朋友飲下野,有時有D野唔洗點計較
如果佢同你有好多野都唔計較既,而且當你有困難時總會幫你手,唔推你''
那你可以俾個信任出黎同佢交真心朋友''[當然唔係一朝一夕既事啦]

我同幾個真心fd好多野都唔會點計較,我請下佢佢又請下好交朋友就是這樣的喔~
作者: 惡搞小惡魔    時間: 10-12-2008 16:01
標題: 回復 10# 的帖子
其實有好多野我都冇計較~只係最多玩下佢地咁~~~~
作者: 冰月~    時間: 11-12-2008 00:59
樓主曾經有無做過d佢地唔中意佢既野?
作者: Kaze''    時間: 12-12-2008 00:15
有心既點都會搵得返,
冇心既你搵佢都唔會理你
作者: 惡搞小惡魔    時間: 12-12-2008 01:33
標題: 回復 12# 的帖子
應該就冇la......我最多都係請人食凍金~同埋串下人咁囉~~不過都係玩下姐~
作者: 冰月~    時間: 12-12-2008 04:01
樓主既串有無試過令對方不滿?
作者: 惡搞小惡魔    時間: 12-12-2008 16:14
我睇到的都是慘笑 AA”

不滿還有一點吧
作者: 冰月~    時間: 12-12-2008 21:02
咁樓主就要係呢方面改下喇’’
如果係講笑,就唔係慘笑架喇''
作者: 大西瓜    時間: 14-12-2008 23:21
唉,我同你一樣
12月24日唔知點過tim[[yoyo_148]]
作者: 丫.Wing★    時間: 15-12-2008 01:36
獨自逛街囉~~一個人.....在街上看到一堆堆人在玩樂........
作者: 冰月~    時間: 15-12-2008 05:43
借問12月24係咩日子-.-....?
作者: 丫.Wing★    時間: 15-12-2008 12:40
星期3......好似唔係咩特別節日......
作者: ★艾力克斯☆    時間: 17-12-2008 18:08
天下無不散之筵席
與友人分道揚鑣是十常八九的事
去舊迎新吧
作者: 楊二    時間: 17-12-2008 22:05
但25號係聖誕節呢...[[bao_50]]
作者: cK×Ken.Lo◇    時間: 18-12-2008 11:19
f1-4
死都一齊死
出喵一齊出
串咀一齊串
了交打就一齊打
到左f5....
以上全部變哂古文
作者: .倫斯z∼    時間: 18-12-2008 13:00
其實樓主你同d fd熟唔熟 -0-?
我都係岩岩升中六 .. 個個行唔同既路
但以家仍然係keep住一個星期見1,2次  .. 或者更多
有時就出黎食下飯
其實中學唔同小學 .. 小學個陣大家fd但細個好難keep到關係
但上到中學如果你係同成班好熟既話 .. 係唔會冇contact的
同埋我同班fd都住得幾近 .. 要聯絡都好方便
作者: 絕情乂小源    時間: 4-1-2009 03:17
好彩人地約我   多過我約人
作者: freemanlhy5577    時間: 11-1-2009 22:34
e d野我都慣哂
我現實係冇FD
遊戲公會得我上線
好友3/50上線- -
作者: 丫.Wing★    時間: 14-1-2009 19:06
想通了~"不要因為完結而哭,要為曾經發生而微笑。"

回憶就是這樣用的.改變不到事情,就試試改變心情
作者: ck2062    時間: 16-1-2009 04:33
有朋友沒用
至緊要係真心朋友
作者: 壬生京二郎    時間: 18-1-2009 00:41
不要失望灰心,機會係自己創造
作者: 丫.Wing★    時間: 19-1-2009 00:25
反正日後都會各散東西~留下的卻只有回憶和殘念

日後回想起來倒不錯~~可是回憶總是會被人遺忘,然後就會從腦海中消失.......

當再次相遇時,恐怕已不再認得.

作者: 鋒.靈    時間: 19-1-2009 17:13
.___.同佢地多點溝通吧~
作者: tommy12345    時間: 19-1-2009 21:38
唉,,其實我都係中5生,其實我身邊冇咩知心朋友,,不過自己一個出街,,又真係好慘ge=]
作者: 黑色﹏眼睛    時間: 19-1-2009 22:07
其實可能樓主你生活太踏實,雖然唔係壞事
但係,可以令到你朋友覺得無咩新意囉
一係你搵一個生活模式同你差唔多既人做朋友
咁可能做朋友都做耐d呢~
作者: 丫.Wing★    時間: 20-1-2009 00:32
什麼太踏實....我可是整天在想壞主意呢~~

不過我諗都應該係關星座既事....~因為水瓶座既人都係太奇怪(特別係思想).........囧
作者: !石仔!    時間: 27-1-2009 14:06
朋友 係人生必須的!!
作者: sang123456    時間: 29-1-2009 18:37
e d野我都慣哂
作者: 惡搞小惡魔    時間: 10-2-2009 19:47
遲d就要習慣一個人既生活架啦......只係唔想咁快就結束返學的日子....e+倒數...仲有1個月時間就結束...

到時真係一個人丫......
作者: 神乂怒火    時間: 6-3-2009 19:43
遲d就要習慣一個人既生活架啦......只係唔想咁快就結束返學的日子....e+倒數...仲有1個月時間就結束...

到時真係一個人丫......
惡搞小惡魔 發表於 10-2-2009 07:47 PM

可以叫返d fd一齊玩架麻
作者: 丫.Wing★    時間: 6-3-2009 20:12
到時可能各散東西了.........自己都有自己要做的事......
作者: K.I.N    時間: 6-3-2009 22:17
要明白朋友的重要
作者: ;(#Ducksjai.    時間: 12-3-2009 19:12
我同我d fd吾同路-_-;
各有各行.要開始習慣了'

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontact2ww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2