樂古Nakuz

標題: 收KOF徒弟=.="94-02 [打印本頁]

作者: cat66442775    時間: 22-2-2008 02:00
標題: 收KOF徒弟=.="94-02
94-02只可能教連技[[bao_36]] 散打要靠自己領悟[[bao_35]] 有需要請+QQ 224252534 (本人荃灣區) [[bao_28]] 沒QQ去申請 ... 加我時請說明拳皇
[[bao_34]]
作者: §○雞◎翼●§    時間: 24-2-2008 23:20
我學得好慢,有無方法
好似越想出就越難出
作者: cat66442775    時間: 25-2-2008 03:23
方法只有不斷玩玩玩~不厭其煩玩...
或者我地可以做個朋友...你有心學習我有有心教...
我最喜歡交玩拳皇D朋友...
作者: §○雞◎翼●§    時間: 1-3-2008 19:29
原帖由 cat66442775 於 25-2-2008 03:23 發表
方法只有不斷玩玩玩~不厭其煩玩...
或者我地可以做個朋友...你有心學習我有有心教...
我最喜歡交玩拳皇D朋友...

岩岩學識用呀金果隻5下腳
我正識跳過去打人一下重拳之後再兜後拳咁,一時得一時唔得
成日打打下都俾人打到去檣之後任人圍打
作者: 波斯遊俠    時間: 1-3-2008 21:58
原帖由 §○雞◎翼●§ 於 1-3-2008 19:29 發表

岩岩學識用呀金果隻5下腳
我正識跳過去打人一下重拳之後再兜後拳咁,一時得一時唔得
成日打打下都俾人打到去檣之後任人圍打

c>24c禁快d就得架啦....
禁慣左就唔想禁都出左  囧?

至於比人屈埋牆
你就搵個機會ab走
或者用cd爆開佢
作者: §○雞◎翼●§    時間: 2-3-2008 11:42
原帖由 波斯遊俠 於 1-3-2008 21:58 發表

c>24c禁快d就得架啦....
禁慣左就唔想禁都出左  囧?

至於比人屈埋牆
你就搵個機會ab走
或者用cd爆開佢

幾時爆開佢好= =就咁禁佢就會彈開@@?
作者: 波斯遊俠    時間: 2-3-2008 15:15
原帖由 §○雞◎翼●§ 於 2-3-2008 11:42 發表

幾時爆開佢好= =就咁禁佢就會彈開@@?

擋緊果陣禁cd
咁你個人就會做出反撃打走條友
不過呢個動作要扣一粒珠

或者你可以
擋緊禁ab
可以做出有殘影既碌 (幾型架.......)
都係扣一粒珠

不過都係cd實用d @@'

我就係一比人壓埋邊
同埋壓人埋邊果陣爆cd

呢d只不過係隨意
你想爆咪爆碌咪碌囉...........
作者: cat66442775    時間: 2-3-2008 22:33
KIM五下腳 ??? 乜黎架 ??? 02 ???
5下腳係邊招=.=" 唔係好明白...
去呢個網申請個QQ先 http://freereg.qq.com/  ...
我覺得按CD反擊同前C或前D抓人&浮空都唔係正派招數...
而且學呢D衰野浪費時間...
正當比賽沒人會用呢D...大陸&日本D比賽用呢D招唔犯規...不過會俾其他觀戰對手睇死...
唔信去其他論壇問人...
作者: cat66442775    時間: 2-3-2008 22:38
俾人打埋邊應該學習下正當招數反擊...
絕招...普通升龍拳都OK啊...
新手不防學下D高手點玩...再嘗試玩3個隨機學習所有人物基本技...
當所有基本野學會先去學連招...
當連招有翻甘上下就係時候學D破招散打&一D假動作...
只係連招配合唔到香港呢D拳皇 -,-"
全因我發覺香港拳皇正常時間60秒就等同大陸40秒左右...
或者技術差D耗時間都係一種技術...
作者: cat66442775    時間: 2-3-2008 22:46
新手應該努力挑戰自我先係...
不厭其煩甘對電腦挑戰都係一種磨練...
最好屋企有個街機控干...然后挑戰8級電腦...
過中你會學到唔少散打...連招就要靠自己領悟或者去DL D MV睇...
如果你手機支持3GP格式最好啦~我最近先上傳少少MV上去
手機睇會清楚好多...http://ishare.iask.sina.com.cn/
去到搜索打拳皇2個字就大把...
見到上傳人叫貓貓就係我[[bao_36]]
作者: 波斯遊俠    時間: 3-3-2008 00:26
原帖由 cat66442775 於 2-3-2008 22:33 發表

首先~
cd反撃同出面既人打係絕對接受的
係技術一種
一定冇人會話唔正派

上面既得浮空呢d BUG既物體會比人罵      或者比人打  (笑
而且一般都唔會有人做埋呢d無聊野 (身痕除外......

至於普通投:即係前c/d
我覺得冇問題
因為對一類招需要用到
只要唔係出太多都ok
作者: cat66442775    時間: 3-3-2008 00:58
或者掛~又或者你沒比賽過唔知道掛=.="唔係話踩你...
事實上10個有翻甘上下都唔玩呢D招 =.="
除非對手用呢D招...只好以其人之道還置其人之身[[bao_31]]
作者: §○雞◎翼●§    時間: 3-3-2008 20:57
咩叫浮空[[bao_50]]
作者: §○雞◎翼●§    時間: 3-3-2008 21:04
原帖由 cat66442775 於 2-3-2008 22:33 發表
KIM五下腳 ??? 乜黎架 ??? 02 ???
5下腳係邊招=.=" 唔係好明白...
去呢個網申請個QQ先 http://freereg.qq.com/  ...
正當比賽沒 ...
果個係02黎,,兜後a,9b,下b,,,
作者: cat66442775    時間: 7-3-2008 23:30
招位高于我之上的玩家研究ANGLE的目押...
對ANGLE目押18下以上B的請回
作者: cat66442775    時間: 26-3-2008 17:19
=.="................................
作者: chofungmo    時間: 29-3-2008 10:28
原帖由 cat66442775 於 7-3-2008 23:30 發表
招位高于我之上的玩家研究ANGLE的目押...
對ANGLE目押18下以上B的請回

18下b...唔太實用...我多數用任何一下打起人...之後20~40下8a....
作者: cat66442775    時間: 6-4-2008 03:55
你想想3個豬豬...18下B在爆豬豬追加超必就唔係呢回事啦...

不過18下唔係容易...

我最多8下B追加超必...都半條了...
作者: cat66442775    時間: 6-4-2008 04:00
大陸有人創造出大門既無視防御=.="97 98 02 都得...

反魔向前+假動作可以中地震...或暗必...假動作用得沒浪費半點時間就企起身果下100%中...

係沒得防御果只...八神/莉安娜/老坑都可以地震到死...[[bao_29]]

大家支持下呢位為拳皇創造高手...
作者: wonei    時間: 17-4-2008 15:40
我都想學
有時出街見冇人打,一入錢,d人見你弱就即刻挑,平時又冇人打,勁pk=口=
作者: cat66442775    時間: 27-4-2008 16:14
從來唔挑技術低于我超級多既人...

其實你可以系屋企學啊~有街機制買架...
作者: cat66442775    時間: 27-4-2008 16:21
標題: 有興趣揾人教教或接搓下揾下我好喔...
雖然戰斗技術唔係好高...
起碼有心得...94-02都沒問題...
我AC就係我名+電話...
陌生電話同無來電我唔會接架...SMS我啦...
或者工作中唔得閑回復...我放銀行假...
得閑出來一起玩下...認識下...SMS請注明貓哥或貓仔[[bao_33]]
有乜唔明白SMS解答...除左BUG外...
作者: SexY_EveR    時間: 21-6-2008 18:11
cat你有冇msn??我想學習下!!!
作者: yinsun2    時間: 22-6-2008 23:45
心法:狂玩之後狂玩之後狂玩@@@加油吧
作者: cat66442775    時間: 25-6-2008 23:55
MSN:Cat66442775@hotmail.com[[bao_36]]
作者: tom2023hk2002    時間: 27-6-2008 09:23
我玩開2000同2002(都有玩xi)
但係我都剩係一味nine禁,禁到一招就出,但係比人挑就炒到阿媽都唔認得
有冇咩方法可以教我連技加必殺?
作者: cat66442775    時間: 9-8-2008 00:43
冇辦法~由基本開始練啦~真架 !!! 不過身邊有人教就最好啦
[[bao_30]]
作者: lapppP    時間: 1-9-2008 13:23
你94-02全部人識連 = =?
作者: cat66442775    時間: 28-9-2008 23:59
大致上都識~bug就唔多識
作者: Kevinlau1998    時間: 16-1-2009 17:19
.......我打01...   不過 唔gd 招唔知按咩       我通常    熔 k'  rudf    旋長     仲有果個鬼    地一汗地4個
作者: Kevinlau1998    時間: 16-1-2009 17:22
點出連技?
作者: Kevinlau1998    時間: 16-1-2009 17:25
我打到最後個隻麽王     屈机     點打嬴他     ??    仲有點用??    點玩   TRAINING???
作者: 波子*    時間: 27-1-2009 20:19
我都係依幾個星期開始玩...
依家都係狂練angel 同terry...
angel開始識出連技, 但打個陣係咁比人sm搞到好易死
作者: cat66442775    時間: 17-2-2009 01:12
angel唔係新手去學=.=高手都好難上手
作者: rickyfung2005    時間: 21-2-2010 22:41
><我都想做啊~
可是我係初哥一位...連ps2都冇...囧
作者: lung06    時間: 21-2-2010 23:39
本人鍾意用草京 8神同阿k
用草京可以一直到爆機唔死!!!
gba果d (最難)小弟唔精通既
求gb kof 97-2000
作者: 猥瑣大叔    時間: 12-3-2010 11:08
我識玩拳皇97啊。。邊個想同我切磋噶???嘿嘿

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontact2ww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2