打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 趴地豬's Ventrilo [ Last Update: 29Spet2011 ]

[10/11/09]

刪除部份CHANNEL
由於本VENT人數上升中 而VENT人數上限為200
於日後可能加開新PORT位SERVER以容納更多使用者
到時申請表會作出修改同時加上資料修改表格以方便更多人

於新PORT SERVER開放日子落實時 會開放CHANNEL預留
而現在CHANNEL人數使用數達15人或以上 可在2個PORT位同時擁有CHANNEL 以免人數達上限而引致麻煩

教學已修改
圖及下載點將在今天晚上修服
回復 支持 反對

趴地,我依咖又唔知點解講唔到野呀,help me ><
回復 支持 反對

趴地,我依咖又唔知點解講唔到野呀,help me >
SithVader 發表於 10-11-2009 19:33

1. 如使用win7 可留意教學 已更新
2. 如非win7 請留意綠燈是否有亮著
i) 如有亮著 請檢查output是否過少或mic線是否連接好
ii) 如沒亮著 請參考教學重新設定
回復 支持 反對

趴地..
我想問係VENT 點SET 唔禁制就咁直接可以講到野@@?
回復 支持 反對

趴地..
我想問係VENT 點SET 唔禁制就咁直接可以講到野@@?
垃圾lol 發表於 19-11-2009 15:05

setup內 不選 use push-to-talk key即可
之後會自動判斷輸入(睇你個headset/mic 收音好唔好)
回復 支持 反對

[25/11]
由於不明原因lag
port轉返做3784測試中
回復 支持 反對

[29/11 公告]

有關近日部分用者發生跳ping/delay問題
相信是由 pccw and hkbn 既撞線而引致

如此為事實, 則暫無解決方法
回復 支持 反對

THX FOR YOUR HELP!
回復 支持 反對

[13/12 分流Server公告]
分流Server Port:3785
主Server Port:3784

同時開放中
已申請channel已經copy到分流server

新申請之channel如有10人或以上使用
可申請主/分Server同時有channel
回復 支持 反對

我用VISTA,,但系打機用VENT個陣,,一定要禁返出視窗先講到野,,咁點整牙?
回復 支持 反對