樂古Nakuz

標題: 教你如何成為忍者(多P) [打印本頁]

作者: edric1996    時間: 2-9-2012 12:41
標題: 教你如何成為忍者(多P)

回標題:多P=多圖

話說而家cso打pub只係鬥運氣、反應,完全無戰略可言。小弟雖然玩左一般兩個月,論槍法不及老手,但憑著清澄如明鏡、寧靜似止水之心,對defuse地圖有精闢獨到的見解,令小弟係沙場殺敵無數,更有忍者的稱號。

吹夠,系時候入正題。無論你係高手定係新手,戰地裡的英雄定狗熊,睇左呢篇野,包你kd節節上升!

做忍者好處:
-好多情況下唔使買槍
-幫做刀鋒戰士XD
-嚇死tr
-達致凌辱效果
-可以1打5

究竟點做忍者呢?記住四個字:要敵人估你唔到

講到呢度你地仲系一頭霧水?比個例子你地啦

(以下所有例子適用於ct)
例子一:dust2 long斜
隱蔽程度:★★★★☆
冷門程度:★★★☆☆
[attach]929110[/attach]
一開始衝A long入斜,如果tr已經去到A門就放個flash拖延時間
點解呢個位咁勁?因為呢個位好近tr base,所以tr心理上認定左呢度『屬於tr』,好少人會check。記住!!見到tr唔好射住,呢個係忍者的一大特點。當tr見到前面D隊友無事,後面就會跟住前面走,唔會多check位,我地就係掌握呢個『漏洞』,等班tr同ct交戰緊……
[attach]929113[/attach]
[attach]929114[/attach]
哈哈,tr死左都唔知咩事!

例子二:dust2 亞空間
需要道具:USP一把
冷門程度:★★★★☆
[attach]929116[/attach]
[attach]929118[/attach]
我忍!
[attach]929117[/attach]
等tr出曬黎先慢慢嚇佢地!

例子三:dust2 B下
需要道具:USP一把
隱蔽程度:★★★☆☆
冷門程度:★★★☆☆
[attach]929119[/attach]
一開始衝入隧道。呢個位無咩特別,但勝在可以報位。如果你聽到右面有聲姐系B點,左面有聲姐系mid有人,無聲姐系A long。

例子四:dust2 a門木箱
需要道具:高火力槍一把,煙霧彈
冷門程度:★★☆☆☆
[attach]929120[/attach]
注意你要衝得好快先得

例子五:dust2 唔知咩位
需要道具:肉一個,幫你頂上去、槍一把
隱蔽程度:★★★★★
冷門程度:★★★★★
[attach]929129[/attach]
[attach]929130[/attach]
係度跳下跳下仲比你望晒long同mid,無敵沙景!放心,sk f0rest比賽都用過呢招,所以應該唔係bug黎

例子六:nuke 火箭樂
需要道具:肉一個,usp一把
隱蔽程度:★★★★★
冷門程度:★★★★★
用cs1.6拍……cso好少nuke場
[attach]929144[/attach]

影片例子:nuke(唔係我拍)
[youtube]-7DRGQSQf_4[/youtube]
00:00-00:20 由後面偷襲,不過需要強大技術

仲有好多好多位,就要靠你地的想像力啦

講左咁多偷襲位,係時候教你地令一招--Ninja Defuse!

Ninja Defuse 大概流程:
1. 躲在一個bombsite的位
2. tr黎到,唔好射佢地,唔好偷襲住
3. tr如果睇唔到你就會plant bomb
4. plant好炸彈你就接近成功了!因為裝完炸彈tr槍口都會對外,假定左裡面無tr,所以你要繼續淡定!
5. tr見就黎爆炸就會走人
6. 呢個時候鼠出黎,拆左個炸彈,哈哈!
注意,由於拆炸彈有聲,所以要用刀發出的聲蓋過佢。姐系點呢,用小刀拆炸彈果時插一插炸彈就得。

影片例子(唔係我拍)
[youtube]o95u8hVA7MA[/youtube]

Ninja Defuse 龜點例子:
dust2 鬼位
需要道具:USP一把、拆彈器、煙霧彈(建議)
[attach]929147[/attach]

dust2 大箱
需要道具:USP、拆彈、煙霧彈(必須)
[attach]929149[/attach]
[attach]929150[/attach]
如圖,tr好難見到有人

dust2 A點
需要道具:USP、拆彈、煙霧彈(必須)
[attach]929152[/attach]
我試過成功ninja defuse……不過無圖sosad

如果你多發掘,你會發現仲有好多類似的位,剩下黎就要靠你的創意了,祝你成為一個成功的忍者!
[attach]929153[/attach]
^無聊亞子圖

作者: sealion2    時間: 2-9-2012 13:55
如果刀唔中就GG緊
作者: j1161824010    時間: 2-9-2012 14:12
D2正常有人檢查d位= =你個d位都有人睇,冇乜可能會刀死人
作者: s1031049    時間: 2-9-2012 14:15
忍者既,
最中意都係呢個
[youtube]1Liggy80jWI&feature=player_embedded[/youtube]
作者: 血映雪    時間: 2-9-2012 14:16

相裡面有粗口?
作者: zxsd654321    時間: 2-9-2012 14:18
tr有謹慎o的既人就gg緊
作者: AlexHang    時間: 2-9-2012 14:23
回復 1# edric1996
用刀好賤格呀
作者: ToPSnIpeRl    時間: 2-9-2012 14:24
我想講D人會check例子一的
作者: edric1996    時間: 2-9-2012 14:25
我想講D人會check例子一的
ToPSnIpeRl 發表於 2-9-2012 14:24

根據我親身經驗80% tr唔會check...
作者: M1SsssUaR    時間: 2-9-2012 14:28
我本身真係一個忍者一NinJa.DoRoRo
作者: leolai123    時間: 2-9-2012 14:30
我忍!! 多謝
作者: edric1996    時間: 2-9-2012 14:36
點解有咁多反對- -?
作者: 煙大爺    時間: 2-9-2012 14:56
見到有張圖有粗口
人地唔CHECK就話人0N_
樓主好搞笑
作者: ZoMble乂幻月    時間: 2-9-2012 15:03
人玩一般你玩一般
玩到你做忍者?勁
其實邊有話咩位玩暗殺勁D架,隨機應變啦
作者: ZoMble乂幻月    時間: 2-9-2012 15:04
edric1996 發表於 2-9-2012 02:25 PM

街場都有70%會CHECK LA
作者: andyau58    時間: 2-9-2012 15:16
片2真系正到冇朋友
作者: AKB渡辺麻友    時間: 2-9-2012 16:31
16bit gg you
作者: Pro乂神手    時間: 2-9-2012 16:36
呢d位對D好小心既人冇用
作者: kelvin2420    時間: 2-9-2012 16:42
講好D係忍者,差D咪係CAMP9
作者: 雷比亞卍卍    時間: 2-9-2012 17:56
我一定絛check晒d位
作者: s1031049    時間: 2-9-2012 17:56
講好D係忍者,差D咪係CAMP9
kelvin2420 發表於 2-9-2012 16:42

又唔話得佢
你比人camp因為你冇睇位
作者: wpslol    時間: 2-9-2012 18:15
好野
作者: roompklee    時間: 2-9-2012 21:31
對住老手,忍者變死者
作者: yipkwanyi    時間: 2-9-2012 23:43
亞空間果度其實用手雷望住A斜隱身效果會更好
例子五其實係叫bug位(透曬視都唔係bug?- -
作者: 拾衫笑:)    時間: 2-9-2012 23:50
忍者既,
最中意都係呢個
s1031049 發表於 2-9-2012 14:15

哈哈衣個真係笑好笑不過拆bomb係有聲既..好明顯班tr無開喇叭xd
不過其實樓主所謂既忍者龜點..淨係適合對付一班粗心大意既玩家
比喻話got5...一team5個入面點都會有個check位@@ (當然要睇埋打法..)
不過您講既偷襲又真係幾好用
作者: fukcu1993    時間: 3-9-2012 00:02
對中手/老手..就冇乜效了..
作者: jethro266666    時間: 3-9-2012 00:07
例子2真係-.- 我10年都唔check一次
作者: kelvinchm    時間: 3-9-2012 00:20
對中手/老手..就冇乜效了..
fukcu1993 發表於 3-9-2012 00:02

我一般新手,去親fd場玩一般都會check
奈何我唔知點解見到有人都殺唔到,可能槍法太差~~
我有時會穿牆/穿camp位聽聲/睇血,不過敵人一閃出來我就死緊...
不過通常會RC報位~~叫fd去刀人,幫我報仇XD
作者: LibRa甘    時間: 3-9-2012 04:33
你d2依d位我cheak硬- -全部都係好基本既位 zz對上個個隱形位,上個陣一定會靠右邊牆望黎cheak(不過街場的確好多人唔check依個位),至於你a凹個個位,你話放粒閃拖時間,放完閃唔見人,有小小sense 既都知你會係a凹木箱,識聽聲既話一入a門個陣已經聽到-.-(tr遲入a門又唔check位既另計)
你d招對新手就用到既....仲有例子五個個位打got5 係默應既禁位,街場另計.....
作者: ngtiki    時間: 3-9-2012 13:34
好多人都check依D位加啦
作者: 2c27    時間: 3-9-2012 15:37
D2正常有人檢查d位= =你個d位都有人睇,冇乜可能會刀死人
j1161824010 發表於 2/9/2012 14:12

pro 1k
作者: callblack    時間: 3-9-2012 15:53
一定會check位的人路過
作者: chunting123    時間: 3-9-2012 16:09
哈哈如果你刀斬人個下,佢聽刀後面有腳步,轉身射死就搞笑.
作者: ken15987    時間: 3-9-2012 16:16
正常人都會check例子1
作者: 小鷹!    時間: 3-9-2012 16:57
回標題:多P=多圖

話說而家cso打pub只係鬥運氣、反應,完全無戰略可言。小弟雖然玩左一般兩個月,論槍法 ...
edric1996 發表於 2-9-2012 12:41

如果你聽到右面有聲姐系B點,左面有聲姐系mid有人,無聲姐系A long。

唔好引笑啦,班t係tun面收晒腳步你唔知就一定係a long?

cso你估淨係靠聽聲就殺到人咩
作者: 血映雪    時間: 3-9-2012 16:58
edric1996 發表於 2-9-2012 14:25

你自己問自己點解啦...
作者: hansam753    時間: 3-9-2012 17:01
thx for sharing
作者: cedricho    時間: 3-9-2012 17:53
d人笑得好衰
作者: Pro乂神手    時間: 3-9-2012 17:54
轉刀唔係有聲咩?
作者: 古巨基1號    時間: 3-9-2012 18:23
相裡面有粗口?
血映雪 發表於 2/9/2012 02:16 PM

等扣分
作者: 古巨基1號    時間: 3-9-2012 18:24
忍者既,
最中意都係呢個
s1031049 發表於 2/9/2012 02:15 PM

哈!笑左
作者: 拾衫笑:)    時間: 3-9-2012 19:59
如果你聽到右面有聲姐系B點,左面有聲姐系mid有人,無聲姐系A long。

唔好引笑啦,班t係tun面收晒腳步 ...
小鷹! 發表於 3-9-2012 16:57

haha講得好:p:p佢真係以為人地唔識收步/小跳-.-
仲有聽到甘又點,殺到先得嫁xdxd
作者: 專業新手    時間: 3-9-2012 23:30
好小玩倉
作者: fukcu1993    時間: 4-9-2012 00:48
回復 28# kelvinchm

慢慢練好d槍法
作者: Ice=]    時間: 4-9-2012 02:42
笑死人咩咁企隱形位
作者: icqmsnfb    時間: 4-9-2012 23:43
Thx樓主
作者: TonY乂佐助    時間: 4-9-2012 23:53

camp位姐
作者: kkc138hotmail    時間: 5-9-2012 12:06
--"忍者.....笑左你5比人踢都偷笑啦仲做忍者
作者: ZoMble乂幻月    時間: 5-9-2012 12:25
--"忍者.....笑左你5比人踢都偷笑啦仲做忍者
kkc138hotmail 發表於 5-9-2012 12:06 PM

睇火影睇上腦-.-
作者: ZoMble乂幻月    時間: 5-9-2012 14:24
忍者既,
最中意都係呢個
s1031049 發表於 2-9-2012 02:15 PM

我比較想知點解冇拆彈聲==
作者: kenkin712    時間: 5-9-2012 17:31
片2好正..
作者: 無聊冇野做    時間: 5-9-2012 20:48
如果你例一刀緊果時A門有TR出黎你就GG了
作者: Ip一MAN    時間: 6-9-2012 17:17
唔錯bo
作者: lingzsmo125    時間: 6-9-2012 18:32
例一至三個位正常都有某D人會去射幾槍睇有冇人啵
作者: NEGI_AC    時間: 11-9-2012 13:09
衰在d人唔CHECK位既姐- -
作者: rocky35243    時間: 11-9-2012 13:45
如果d人中過一次伏
好難再中多次
作者: 許許許    時間: 17-9-2012 20:45
殺唔死人就比人殺番:L
作者: 馬嬲仔    時間: 18-9-2012 22:32
沙2a門斜位 1定有人check 爆炸點a 你行過右手邊少少上樓梯 都見到啦 忍咩者呀 你教完人之後 個個新手真係信 你d kd 真係唔方唔節節上升
作者: 想點?!×.×    時間: 18-9-2012 22:48
=.=重點係樓主比人扣分~
作者: eeeewwww    時間: 21-9-2012 19:44
thx for sharing
作者: a507845363    時間: 21-9-2012 22:41
【攻略有獎送 - 版主評分表格】
感謝樓主為CSO版製作教學,以下為本主題的評分。
內容:3
文筆:1
數據支持:2
排板:1
★總得分:7

獲得FUN Point:2
獲得樂點數量:90
獲得主題精華:N/A

恭喜樓主獲得以上獎勵,請再接再勵,發揮助人自助精神!
《攻略有獎送》介紹- http://www.ncso.tk/guides/add/

>>查詢FUN Point方法,到以下網址,輸入你的UID即可
http://www.ncso.tk/list/check

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontact2ww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2