樂古Nakuz

標題: MHP2G與無雙大蛇的選擇 [打印本頁]

作者: chun0905    時間: 23-3-2008 15:55
標題: MHP2G與無雙大蛇的選擇
請問各位覺得邊隻好玩d= ="
我睇過人地玩呢兩隻game
雖然mhp2g未出
但係我諗係同mhp2nd一樣 只係多d野
所以我諗買邊隻game好
唔洗考慮價錢 只要考慮好唔好玩
咁大家覺得邊隻game好?
作者: 333222    時間: 23-3-2008 16:17
MHP2G好啲
無雙大蛇勁無聊[[bao_29]] [[bao_29]] [[bao_29]]
作者: 守衛~朗    時間: 24-3-2008 22:04
看你鍾唔鍾意一騎當千感覺~_~
作者: Nelson    時間: 24-3-2008 22:47
你想比較耐玩度的話,當然MHP2G比無双Orochi較優勝啦...
無双Orochi爆左機就無嘢玩,除非你鐘意拎埋完美save,頂多都係一個月起兩個月止
MHP2G雖然都有所謂的完美save,但真正要完成的話聽說要一年...
但我自己個人支持無双Orochi,雖然係PS2版本的完全移植作品,但也算是一隻在PSP上無双系列中最完美的一隻。
作者: 培培    時間: 25-3-2008 12:49
講真
無双大蛇耐玩性唔夠
你勁煲1個月左右你就唔玩佢
相反mhp2g
就耐玩好多
雖然係可以有曬上集d save
但係仲有好玩難野要打= =
作者: 凍檸水OO    時間: 25-3-2008 18:17
mhp2g好d
因為耐玩性高好多
大蛇我諗我玩既時間+埋都唔夠5-10日
但我已經拎齊人,4武(岩岩拎埋遠呂智同本多了[[bao_31]]

作者: Keroro    時間: 25-3-2008 21:23
個人覺得mhp2g 會值....
一只UMD 玩2年都得
(我未玩過mhp啊www

反而無雙真係打爆左就冇野玩...
作者: 緋雪千夜。》    時間: 26-3-2008 09:41
玩 就 玩 m h p 2 g 啦
但 係 d 裝 拎 到 傻 呀 = =
我 玩 緊 無 雙 大 蛇 玩 到 完 美 = = "
睇 下 有 冇 勁 人 有 m h p 2 g 既 s a v e 先 @@v
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 26-3-2008 15:31
作者: 316=]    時間: 26-3-2008 15:47
都係耐玩性既問題...
個人覺得係mhp系列 ^_^"
耐玩性十分長
而且連線跟同朋友玩...都十分過癮
相反無雙大蛇的連線...我就唔係好鍾意
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 26-3-2008 16:20
作者: [H]kasonsky    時間: 26-3-2008 17:08
MHP2G必選,唔揀無知的原因上面幾位已經講了
而MHP2G有收藏價值,就算只係買一隻UMD都好
日後出3456集呢,你就會慢慢成為MHP收藏家
而且MHP係PSP的代表作品,嚴重d講
「唔玩MHP就浪費PSP」
依家出街玩psp的人,十之八九都是有MHP遊戲
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 26-3-2008 18:51
作者: gordonsons    時間: 27-3-2008 22:38
其實都係樓主想點姐-.-
你可以買左mhp2先既= =因為呢隻始終係大作
佢出一定有好多人玩= =你唔洗驚無伴陪你= =
相反 你玩大蛇既= =咪可以用ms入去咪得 lo(雖然某程度上係唔好)
所以睇樓主點睇-.-
作者: AR-DUCK    時間: 28-3-2008 12:17
緊係mhp2g啦 新出好多野-0-
作者: 守衛~朗    時間: 28-3-2008 22:46
psp最要看的是耐玩性
好似GUNDAM
我百玩不厭 囧
作者: 阿楓    時間: 29-3-2008 13:21
我會支持無雙   真係唔錯[[m98]]
作者: 月祭_+    時間: 1-4-2008 08:48
mhp2g點會唔o岩新手玩 咪1樣有番果d新手任務
只要自問唔係等game黎比你玩而係自己去玩game就得喇
多d周圍行 多d同npc講野 好快上手 e家仲有埋漢化唔驚睇唔明
p.s 漢化只係d字睇果時變左中文 可以同日文連線同繼承日文版本(因為佢本身就係日文版)
自問都係新手 真係覺得好好玩 1開波玩果時真係幾激氣 連新手任 野豬王都殺唔到=       ="
但係玩耐左就搵到"自己ge方法"去殺王 好有成功感 玩耐左就會發覺以前"打極都係打羸"ge王原來係咁廢ge 仲有為左整d勁武器同殺高級ge王會不停咁去解任 原全唔會覺得悶
作者: 333222    時間: 1-4-2008 15:07
玩玩吓無雙大蛇都幾好玩喎
不過大蛇打關來來去去都係嗰幾味[[yoyo_168]]
作者: 涼茶    時間: 5-4-2008 17:51
更係MHP2G好玩D喇[[bao_35]]
作者: ♀相愛♂熹    時間: 6-4-2008 10:05
如果俾我係樓主既話,,,
我會去買張2gb卡張改機@@
之後down game玩 >.<"
會比較實際~
作者: 涼茶    時間: 6-4-2008 19:21
原帖由 ♀相愛♂熹 於 6-4-2008 10:05 發表
如果俾我係樓主既話,,,
我會去買張2gb卡張改機@@
之後down game玩 >.

2GB唔夠- -
買4GB喇..
都係300蚊到
作者: 333222    時間: 6-4-2008 21:02
標題: 回復 22# 的帖子
300蚊? 你就想 = = (真卡嘅話)
作者: ooSueNoo    時間: 7-4-2008 12:04
MHP2G
因為大蛇有 PC 版 (1s
作者: [H]神之判官    時間: 7-4-2008 18:39
原帖由 乂搖滾叛徒乂 於 26-3-2008 15:31 發表
無雙大蛇-.-..
依家上網周圍都係完美save啦
洗鬼自己打得咁辛苦咩

回樓主:
比我就2個都唔買
無雙大蛇係炒冷飯的大作
mhp系列,如果係新手,就完全唔知係度玩乜
以上係我的建議

你玩game會希望一開波就打爆機?
作者: 小軒仔oo    時間: 9-4-2008 22:08
作者: C.RoNaLdO~    時間: 19-4-2008 09:22
mhp2G 好玩得多""""  同fd一齊玩好正~~
作者: 包包-33-    時間: 19-4-2008 14:11
無雙大蛇黎黎去去果幾招-.-
MHP2G可以練技術
作者: 333222    時間: 19-4-2008 19:41
MH2G~
無雙大蛇麻麻地好玩~
作者: 乂搖滾叛徒乂    時間: 19-4-2008 20:08
作者: 333222    時間: 19-4-2008 20:14
標題: 回復 30# 的帖子
冇錯冇錯

有同感

MH2G都係自己打好啲
作者: 卍人卍    時間: 19-4-2008 21:00
我覺得mhp2好玩d-3-

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontact2ww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2