珍尼妹 發表於 29-12-2009 02:57:53

係唔係我性格太男仔頭,所以男仔都當我係兄弟?但其實我係女

我係一個女仔, 讀男女校, 我想各位戀板既朋友 (我知戀板大多都係男仔) 睇完之後話比我知
1. 我份人係唔係真係好兄弟 feel,
2. 其實我性格有咩原因導致我到而家都無男朋友,
3. 在下文我所提到既兩個有好感既人, 我係唔係已經遇到我真係愛上左既人?
4. 我係唔係唔適合拍拖

um, 我其實今年已經成16歲, 從來都無拍過拖, 我短頭髮, 但我唔係 TB,我唔係生得靚, 身材唔係好好果隻, 朋友個個都話我個樣好細個, 覺得我似 F.2 - F.3 (但我今年 F.5), 佢地覺得我好 NEUTRAL, 講野好直, 份人都幾真, 又唔係好物質主義, 語氣普通, 但行為都幾粗魯下, 脾氣時壞時好, 我嬲果陣時會講粗口, 不過好少講dIu, 都係 DiNG , SH!T 果 D 啦, (不過我會係成班面前發火, 因為我控制唔住, 關於老師果d麻煩野呢... ) 我又唔識亦都無天份去發姣, 扮可愛果 d, 朋友覺得我係專注係讀書方面, 讀書壓力好大, 好少出街, 我同男仔既相處方式同女仔既一樣, 態度唔會變, 同男仔講野態度唔會變斯文, 但同女仔講野我就會斯文番少少啦(即係盡量唔講粗口, 講野細聲番小小.... 變化話真係禁大), 我又唔係幾鍾意比人幫同安慰, e.g. 有時候天氣好凍果陣, 有男肯除件外套比我嬲著, 但我又唔會接受;bbq 我自願拎炭, 有男幫但我又唔想比佢地幫;有男幫我拎重書包, 我又唔會比佢拎, 我喊又唔想任何人黎安慰我,

雖然小學, 初中果陣都試過分別比兩個男仔追, 有喜歡既, 但又唔係好想發展關係, 因為要讀書考試丫嗎

其實好多朋友知道我對男對女都有好感,
um, 其實我都唔識分自己會唔會話愛上左某人, 不過對於一 d 我本身好鍾意好鍾意既朋友,
對於其中一個女: 我好留意佢, 因為佢讀書好有才華, 我會想保護佢, 唔想佢有男朋友, 就算有都要係我覺得順眼既, 佢有時天氣凍打個黑痴同咳, 我個心都會好擔心佢地, 驚佢地病, 有時甚至見佢同異姓傾得好投緣, 我個心又會擴得好大, 好多血bump去個腦度, 成個身都好韾, 耳仔都紅埋, 又唔係嬲既, 唔知係唔係呷醋呢, 總係覺得周身都好唔自在, 好痕好痕咁啦,
對於其中一個男, 我同佢交情一般, 但已經係最有好感既一個, 我成日留意佢, 因為佢個樣真係生得好型, 好襟望, 有次同 d 朋友一齊討論, 傾到話佢識到自己鍾意既女仔同自己姓名既尾字一樣, 自己個心又會覺得好不屑, 耳仔紅左, 但唔係好想理咁, 但過一陣又無野

我 christmas dance有膽邀請自己有好感既男仔跳, d 朋友聽到我點邀請佢又會wee 話鬼叫,
無膽邀請自己有好感既女仔跳(係因為唔認識佢),
我亦都無膽表白,
係因為我仲未搞清我係唔係真係love佢地定還是simply like佢地,
同埋我發覺如果真係要我同一個自己好鍾意好鍾意好鍾意既朋友一齊過十日我都已經好悶好悶好悶...所以如果將來我有男朋友, 我都唔介意佢同自己本身喜歡既女仔朋友出街, 亦希望佢會比我同我喜歡既男 & 女性朋友出街, 費事困死哂大家丫嗎, 總之知道自己係邊個邊個既男女朋友就得嫁啦, 我係唔係唔真係適合拍拖?_?

冷傲 發表於 29-12-2009 10:26:34

你唔係會考咩=,=
快會考先搞lee 樣野
我只係知會考之前 無人會表白
你都係會考完左先再算啦

[[戀愛凱儀...* 發表於 29-12-2009 16:50:02

樓主我d性格同你都有d似...
但係比人有兄弟feel又唔代表冇人鍾意 冇人追姐
我之前都係男仔fd多個女仔fd嘅 但係愛情ed野
鍾意就鍾意嫁啦 就算你係男仔頭 性格係好直咁又點
更何況睇你咁講d男仔都有當你係女姐
睇你接唔接受嫁咋wo

=). 發表於 29-12-2009 19:15:09

改變下型象.3.'
轉下長頭髮.
我覺得男仔鐘意長頭髮多D.
因為我係男仔:]`

珍尼妹 發表於 29-12-2009 22:29:47

係呀係呀...
會考真係好重要嫁... 而我亦會比心機去考好佢,
為求有 25 分讀番原校, 繼續見番自己鍾意既同學丫嗎,
其實我都係見自己讀書讀到就黎發火兼悶死,
忽發奇想先打左呢篇一直想知既野... 始終讀書時期就唔應該分心既,
多謝提醒呀 then

如果比我讀到中六, 我會試下留長頭髮嫁啦, (從未試過留) 不過相信都會幾難做到, 始終會身痕去剪左佢...

=). 發表於 29-12-2009 22:37:21

有時都要認下手.O.'
如果吾係識男仔難D.3.'<我認為.

[[戀愛凱儀...* 發表於 29-12-2009 22:41:59

係呀係呀...
會考真係好重要嫁... 而我亦會比心機去考好佢,
為求有 25 分讀番原校, 繼續見番自己鍾意既同學丫嗎,
其實我都係見自己讀書讀到就黎發火兼悶死,
忽發奇想先打左呢篇一直想知既野... 始終讀書時期就唔應 ...
珍尼妹 發表於 29-12-2009 22:29 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

其實短頭髮都ok嘅....但係要有d女仔feel咁lo
你可以同個髮型師傾傾

`鋒xP 發表於 30-12-2009 01:33:03

改變你既形象..
留長頭髮係為之首要..((I think that我同好多男仔一樣鐘意長頭髮多d
覺得你既性格唔錯..可以保留..改少少粗魯既就得啦..有時性格自然比唔變反而仲好..
發姣,扮可愛其實5須要lo..我係男仔但我唔會鐘意過分姣或扮q架lo..反而feel更嘔心
同男女相處方式都一樣..自然得啦..不過有時人地想幫你..咪比佢幫lo 唔會蝕本既 仲可以增加人地對你印象
果個女仔方面..其實你唔洗咁介懷..既然你唔係tb 你所覺得想保護應該係屬朋友性質姐
就算愛都只會係友愛..況且佢唔係只屬於你一個..佢都有心上人..佢都會談戀愛
唔好當左佢係你既..由佢自己去揀啦..
男果方面你既然覺得有好感又覺得佢合眼緣..咪自己主動下lo 女仔如果唔係太差既話主動..
應該唔會比拒絕既..除非佢憎你或者佢係Gay/冷感
最尾覺得你講得幾好..想法幾好..
不過又冇話適唔適合拍拖既..可能係你未認識姐..主動嘗試下啦..

冰月~ 發表於 30-12-2009 02:22:50

看來樓主是個性是比較開朗而喜歡自由的女孩
且認為戀愛的話講求信任就可以了(?)

我個人覺得你會係女仔入面既大家姐個類囉
而且個性都唔係話怕羞,所以同人相處都唔會係個問題,不過就算係,都衰在係太直方面
每個男仔都喜歡d溫柔樣令身材既女仔既,又要細心又要撤下嬌可愛下之類咁咁咁,我都唔例外既
不過,主要都係下個男仔係點既姐,都係各花入各眼既,其實你都講左點解無乜男朋友架喇
至於以下個2個男仔喇wo,我諗你都係個下一時既新鮮感先會耳紅既姐

至於適唔適合拍拖,唔怕老實講,我諗無乜幾個男仔接受到自己女朋友同第2d男仔出街(?)

p445hkk20001 發表於 30-12-2009 13:37:27

你可以改變下個形象
長頭髮 其實唔一定既.....
無咁暴躁 呢個就真。相信一定無男仔會鐘意咁暴躁既女仔。
其實,你應該係青春期,所以對性別有d未肯定 所以你應該唔係鐘意女仔 你都話你唔係鐘意女仔啦....
之後,你可以 多d同你心上人溝通既,不過,如果覺得唔甲 就算啦
頁: [1] 2
查看完整版本: 係唔係我性格太男仔頭,所以男仔都當我係兄弟?但其實我係女